16 noiembrie 2019

Iohannis refuză dezbaterea cu Dăncilă pentru că încă mai are nevoie de ea


Luptă elegantă, XVII ème siècle, pâi cum dracu'...
(Lully?  ;-)  )

"Punctul pe i" (la Glasul Aradului):

[...] Pe fluxurile de ştiri apar tot feluri de titluri bombastice de tipul „Dăncilă îl nimiceşte pe Iohannis” şi altele de acest gen. În realitate, Dăncilă nu face decât să repete aceleaşi acuze fâsâite, gen de unde are cele şase case, care deja s-au dovedit absolut ineficiente. Îl întreabă cumva Dăncilă ceva despre presiunile pe care le-a făcut pentru favorizarea măcelarului de păduri ale României, firma austriacă Schweighofer, cu care el are legături cunoscute de către toată lumea? Sau, îl întreabă Dăncilă ce are de gând cu portul Constanţa şi cu domeniile strategice româneşti jinduite de către mahării Uniunii Europene? 

Dacă, în ciuda a ceea ce ştim până acum, ar avea loc, în cele din urmă, o dezbatere, aceasta nu ar fi decât un simulacru, Viorica Dăncilă având voie să pună doar întrebările care îi convin lui Iohannis. Lucru extrem de periculos, pentru că aceasta ar confirma definitiv blatul Iohannis-Dăncilă, situaţie tare neplăcută pentru Iohannis în perspectiva turului doi al alegerilor. Pentru Dăncilă această confirmare ar însemna debarcarea imediată din fruntea PSD. Or, pentru Iohannis rămânerea Veoricăi la şefia PSD este extrem de importantă, pentru că garantează alunecarea tot mai accelerată de topogan a partiduluiÎn concluzie, nici Iohannis nici Dăncilă nu doresc o dezbatere, iar Iohannis nu o acceptă nu pentru că s-ar teme cumva de cine ce ştie ce întrebări, ci pur şi simplu pentru a o proteja, a o susţine în continuare în fruntea PSD. Pentru că dacă vine cumva un lider cât de cât valors, dar fără să aibă blaturi cu cineva, PSD s-ar putea redresa în perspectiva alegerilor locale şi parlamentare, mai ales că are avantajul de a fi în opoziţie.

8 comentarii :

Gabriel spunea...

Nu înțeleg de ce această înverșunare împotriva Vioricăi Dăncilă. Este om de sacrificiu, a acceptat rolul de candidat-kamikaze. La guvern și-a făcut datoria, ca un funcționar conștiincios, pănă în ultima zi. În PSD văd o singură persoană cu potențial - Olguța - dar cred că mai are încă probleme cu dosare și, nu știu din ce motive, nu pare agreată în partid. În rest, numai baroni locali fără niciun potențial național (vezi la Dragnea ce se întâmplă când oameni cu acest profil politic ajung lideri naționali) sau foști precum Năstase și Abramburica.

Riddick spunea...

Nu-i îndeajuns "să ai curaj", dacă restul e fuşărit. Şi chiar şi curajul e mimat, pentru fani (să fii credibilă lor) şi nu pentru alegători în general, să-i câştigi (dar asta, nu vrei!).

"Datoria"?! A întors sau a "ajustat" puţinele măsuri bune luate de PSD. Şi politica de cadre, catastrofală, numai europeişti nu naţionalişti.

Anonim spunea...

Discutam mai zilele trecute c-un amic , un fost secretat de partid { PCR fireste } despre , ce s-a ales din fostul PCR si mai ales din fostii sai membrii . Concluzia discutiei : ASTIA FAC DE RASUL CURCILOR INSASI IDEEA DE SOCIALISM IAR " AIALALTZI " { cu ghilimele deoarece , tot de-acolo-si trag seva si astia } , IDEEA DE LIBERALISM . Spunea " Gabiel " : " Nu înțeleg de ce această înverșunare împotriva Vioricăi Dăncilă. Este om de sacrificiu, a acceptat rolul de candidat-kamikaze. La guvern și-a făcut datoria, ca un funcționar conștiincios, pănă în ultima zi. " si bla , bla, bla .Oare chiar asa gandeste , exact cum scrie ? Daca n-ar fi fost diaspora , aceste alegeri ar fi atras atentia cui ar fi fost interesat , prin rata scazuta de participare { orice-ar spune AEP } , poate cea mai scazuta participare la niste alegeri prezidentiale de dupa ... Emil Constantinescu iar asta , poate c-ar spune ceva si despre ceea ce cred sclavii Romaniei moderne , despre stapanii lor ... despre " alesii " lor .Articolul lui Simion Todoca este doar intruparea in cuvinte a acestor ganduri ale romanilor . O singura chestie : " Sau, îl întreabă Dăncilă ce are de gând cu portul Constanţa şi cu domeniile strategice româneşti jinduite de către mahării Uniunii Europene? " Sti dumneata vreun mahar din UE sau de pe aiurea in lume care , sa-si fi dorit ceva din Romania si nu l-a obtinut ? Austria care , n-a avut in viatza vietii ei alte sonde , in afara celor de bere , a devenit brusc un mare exportator si producator de petrol asta ca sa nu mai amintesc de aia de la Schweighofer . Am ajuns sa cred , dar sa cred sincer asta , si anume ca , doar teama ca rusii ar putea sa aiva oarece pretentii { ca tot oameni sunt si aia } ai impiedica INCA pe astia , sa imparta Romania intre ei si , dupa interesele lor . Riddik sa sti ca te consider mai tare decat Baba Vanga , Petrache Lupu si Nostradamus la un loc . Chestia aia pe care-ai spus-o in urma cu multe luni , atunci cand NIMENI { nici macar acei " analisti politici si formatori de opini " } nu credea asa ceva si deci , era batuta in cuie , aia merita scrisa cu litere de aur in istoria moderna a Romaniei .Uite c-ai avut dreptate , ai fost un vizionar : CU TUTA-N TURUL DOI , NEAMTZUL IA MANDAT... VTAROI ! RESPECT RIDDIK !!!!!!!!! P.S. Am avut pe 10 Noiembrie o experientza sexuala pe care o voi impartasii si mortzilor la fel cum voi face si cu cea de saptamana viitoare . {M}

Anonim spunea...

" "Datoria"?! A întors sau a "ajustat" puţinele măsuri bune luate de PSD. Şi politica de cadre, catastrofală, numai europeişti nu naţionalişti. " Despre ce " politica de cadre " vorbesti ? Cumva , Ecaterina Andronescu , Lia Olguta Vasilescu -Manda , Eugen Theodorovici sau Carmen dan si etc iti par lumini a " politicii de cadre " a PSD ? {M}

Riddick spunea...

Lumea simte făcătura, de-aia "nu vine". Doar în 2000 (CVT vs Ilici) n-am avut tur doi aranjat dinainte, să fie doi candidaţi acceptaţi de Sistem. Chiar şi-n '90, Raţiu-Câmpeanu-Ilici, toţi erau "(antici şi) acceptaţi".

Au mai văzut şi alţii, cu "vtaroi". :(

Ciume, răgălii, impostori (chiar şi Olguţa, "amica lui Stănescu", inamic al PSD).

Anonim spunea...

Poate doamna Dancila sa aiba si ''protocol'' scris cu iohanis si tot o votez, fiindca TREBUIE ALUNGAT TRADATORUL !
Cit despre articolul aparul in orasul lui Falca, l-am transcris pe papier d'Alger si acum il folosesc moderat....

Riddick spunea...

Vreau şi eu să nu fie reales krautul pe care nu l-am votat în 2014 (Funar la turul întâi, am stat acasă la turul doi - ştiam ce-i cu Ponta). Acum stau acasă la turul doi, ştiu şi ce-i cu Dăncilă. Dar mai grav e că întreg partidul se complace cu un candidat slab, despre care se ştia că va avea probleme. Sincer, nu cred că mai poate Dancilă recupera, fiind sub 25% voturi iniţiale. Nu cred că se cunosc în istorie "balotaje răsturnate", de atât de jos. Miza următoare este apărarea PSD-ului de infiltraţi precum Dăncilă, şi recuperarea lui în tabăra naţionalistă, măcar o facţiune de nu-i posibil integral.

Anonim spunea...

Anonimul 1 , stie el saracu' ce spune !Nu este singurul de fapt care , gandeste astfel . Chiar daca chestia asta provine , nu neaaparat din oftica ce i-o starneste neamtzul asta puturos cat , din acea nenorocita idee { stai linistit ca , nu-i 100% romaneasca } de-a alege... " raul cel mai mic ". PSD-ul n-a avut in viatza lui un astfel de scor , la asemenea scadere de incredere si asta intr-o tara si saraca si saracita ... tot de PSD . Incerc sa fac si eu pe " vizionarul " si sa spun ca , dupa parerea mea exista doua scenarii : 1] serviciile , alea stiute si mai ales ,alea NESTIUTE , incearca impolzia PSD { ceea ce , chiar n-ar fi rau } prin mentinerea acestor impostori politici in lumina reflectoarelor pregatindu-se de-o preluare a puterii de catre cei din eshalonul 2 dupa ce PNL si sasalaul asi vor rupe gatul ... asa ca la " revolutie " sau 2] este posibil sa se negocieze in secret , fara stiintza cabotinului ala inganfat de Orban Ludovic si-a bivolului teutonic , un guvern de ... uniune nationala { gasesc ei denumiri pentru asa ceva chiar n-am nici o indoiala } cum au fost si in vremea cand Emil Constantinescu statea la Cotroceni . Adica : UDMR , Pro Romania , USR , minoritatzile { ca taman ce-l vazui pe sticla pe Madalin Voicu } plus " aripa " nationalista din PSD eventual partiduletzul ala al lui Mircea Chelaru si astfel , sa mai sparga gura targului inca odata . S-a mai facut chestia asta deci , singura sperantza ar fi ca romanii , sa nu sufere de Alhzeimer . " Acum stau acasă la turul doi, ştiu şi ce-i cu Dăncilă. " Nu doar dumneata Riddik vei sta acasa dar , chiar sunt al dracului de curios ce vor mai spune aia de la AEP , daca vor avea suficient sange in instalatii sa dea cifrele exacte ale participarii la votul ala de KKT .{M}


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: