06 octombrie 2019

Mie nu mi-a luat tot atât de mult timp...


Din 2017 am văzut că PSD "a cedat strada", apoi a cedat mai tot. Precum în legile mişcării din fizică, ştiind viteza de la "t zero" şi acceleraţia (deceleraţia!) dată de rezultanta forţelor, poţi anticipa traiectoria şi poziţia mobilului după trecerea intervalului de timp Δt. Încă niţel şi... rigor mortis. Se vedea pericolul, dar nu era încă situaţia de "mat imparabil", cum ar fi zis Elisabeta Polihroniade. Singura iluzie pe care o aveam era că facţiunea Dragnea ("PSDragnea") va reuşi cumva să se impună şi, deşi fiind o grupare imperfectă, "neasumată" şi încă-dubioasă, va urni partidul pe o direcţie cât de cât acceptabilă. N-a fost aşa, iar de va fi va fi printr-o facţiune minoritară care se va rupe de "tradiţia" PSD (nu, nu "Pro România" lui Ponta). Tot ce făcea PSDragnea: sugera - niciodată n-au trecut "tezele" prezentate de cei sub zece "comunicatori" teve prin filtrul asumării la partid, în rezoluţii şi programe, drept noua linie, şi să rezulte legiferare şi guvernare în acord cu afirmaţiile. Mereu găseau pretexte sau alibiuri, să pertracteze, să dea înapoi, să mimeze, să mai reflecteze, să se dezică, să renegocieze, să reformuleze, să capituleze.

România, scoasă la market. La mezat...



La PSD trebuia băgată demult tulumba, acu'-i târziu


Altfel:

PSD – partidul bolșevicului cotrocean?

Mult timp mi-a luat până am reușit să leg lucrurile între ele și să înțeleg că PSD este, de fapt, pe statul de angajați al bolșevicului de la Cotroceni. Ăla provenit din escroc imobiliar dovedit de justiție, care a participat și la trafic de copii. Ăla care, pe când era candidat și-a devoalat intenția de a sparge România, intenție la care nu a renunțat nici măcar când făcea naveta la Sibiu, în weekend, și la care a muncit continuu, reușind să-i aducă pe români în faza gata să se încaiere.
De când a fost pus la Cotroceni și a depus jurământul de credință față de stăpânii lui, atunci când a fost „în concediu la niște prieteni, în Florida”, bolșevicul a călcat în picioare Constituția, îndemnând oamenii la încălcarea legilor, chemându-i la răzmeriță, îndemnându-i să se ciomăgească. Ba, n-a scăpat nici-un prilej să se folosească de cadavre pentru a-și împlini obiective pur personale, aducătoare de câștiguri materiale, singurele care-l interesează cu adevărat. Așa și-a pus guvern personal, așa a destituit miniștri, așa a destituit procurori.
Aș putea continua, nefiind zi de la Dumnezeu în care bolșevicul să nu-și bată joc de toată țara asta, dar ar fi superfluu.
În ăst răstimp, PSD-ul a fost la guvernare, deci a avut pârghiile guvernării. A avut majoritate în Parlament, deci a avut pârghiile legiferării. Cu toate astea, nici nu l-a suspendat pe bolșevic, nici nu l-a destituit și nici nu l-a arestat. Asta în condițiile în care un fost șef de PSD s-a dat deoparte și l-a lăsat pe bolșevic să-și pună guvern personal, iar pe un alt șef PSD l-au băgat la pușcărie, ăla fiind de-a dreptul lacrima-cristi din punct de vedere legal, în comparație cu escrocul bolșevic.
Singura explicație rațională este aceea că PSD-ul este pe statul de plată al bolșevicului. Altminteri … Nici măcar nu-și scot și ei susținătorii în stradă. N-au susținători? Atunci cum au câștigat majoritatea în Parlament? Te pomenești că și pe ei i-au pus la guvernare tot ăia care l-au pus pe bolșevic președinte și, de fapt, n-au susținători? Adică și pesediștii sunt tot acoperiți vânduți americanilor? Te pomenești!
De fapt, nu știu de ce mă mai mir! Într-o țară neregulată, adică o țară în care nu se respectă nici-o regulă, orice este posibil. Și cine ar putea pretinde să se respecte regulile, când marea majoritate a hominizilor locuitori pe aceste meleaguri au ca principală preocupare încălcarea regulilor? Aici, hominizii ies în stradă numai când li se ordonă de cei în slujba cărora sunt. În rest, nu-i doare nici în pix, ei sunt fericiți că pot fura și minți și că au funduri străine la dispoziție, să le pupe din zori și până-n noapte.

5 comentarii :

Anonim spunea...

A DATA DUMNEZEU SI SFANTA ZI DE LUNI DE AZI , SA SE PRINDA IN SFARSIT CINEVA DE ACEST BLAT MIZERABIL , ACEST BLAT RUSINOS PANA SI PENTRU POLITICIENII NOSTRI DE KKT , UN BLAT ABSOLUT INCREDIBIL !!! Bravo Riddik ti-am acordat respectul meu neconditzionat iar azi , vad cu multumire ca nu m-am inshelat in privintza dumitale : BRAVO , BRAVO , BRAVO !!! Omule , batzi la KURU' GOL zecile de " analisti politici " ce se-nghesuie pe la televiziuni asa incat ma repet : BRAVO !

Gabriel spunea...

Cu finalul trebuia început că e corect!

Riddick spunea...

Mulţumesc. Măcar de-aş urni ceva...

Riddick spunea...

("Altfel" nu-i blogul meu, am preluat, dar... fără acordul autorului, sper să nu fie cu supărare.)

Anonim spunea...

Nu conteaza al cui este bloggul de unde ai pescuit postarea ci , doar faptul ca 1] este excelenta si 2] bine c-ai preluat-o !


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: