11 august 2019

... şi cronica post spectacol

După "avanpremieră". Nu ştiu câţi realizează importanţa blocării Tutei, să nu ajungă în turul doi. Fiindcă Ioh-anus este inamicul principal şi calul pe care mizează cel mai mult Factorul Extern. Barna nu-i vreun amic sau vreun rău-mai-mic, dar va fi pentru poolime "Omul din Lună" (Bonjurrr, popor!), cam prea mult după un Ioh-anus pe care mulţi tembeli, deşi nu l-au votat, l-au (cam) acceptat. Şi-atunci poate s-or mai trezi, hoiturile...

Gelu Visan

Manipulare, Ură și Teatru.
În 10 August 2018, ca și în 10 August 2019, protestele au fost organizat de Iohannis/Helvigh/Pahonțu.
  Doar că anul trecut voiau să moară oameni și să dea jos guvernul, motiv pentru care nu s-au dat înapoi de la atacarea clădirii guvernului, incendieri, încercarea de a omorî în bătaie o jandarmeriță, încercarea de organizare a unei bâi de sânge.
  Anul acesta, așa cum am scris ieri dimineațâ, pentru că au guvernul lor, nu au tras un fâs. Liniște deplină. Ba, mai mult, au încercat să sperie oamenii pentru a nu veni, forțând încăierări între ei, sunând la 112 că nu știu ce e într-o mașină sau anunțând dezvăluiri spectaculoase la tv in cazul Caracal. Tot astă seară au crescut-o pe Dăncilă de la 7 la 17%, iar un protestatar își cerea scuze jandarmilor, la UM DIGI 24.
  Dacă mai aveați vreo îndoială vreunii dintre dumneavoastră, astăzi v-ați convins că toate mitingurile, violențele, strada, Crima de la Colectiv și încercările de crime de pe 10 August anul trecut au fost organizate de această Bandă, doar pentru a se menține ei la putere.
  Aseară a fost mai mult decât evident. Nici un miting nu a fost atât de răsuflat ca cel de aseară. V-am spus încă de ieri de dimineață că așa va fi. Nu credeam însă că sunt atât de proști să o facă chiar pe față, mă gândeam că tot mai lasă loc la ceva îmbrânceli. Nimic.
  Am asistat în ultimii ani la cea mai grozavă manipulare, la cel mai mare val de ură lansat în societate de Iohannis. Disperat să o bage pe Dâncilă în turul doi, a început însă să facă greșeli. Mitingul de aseară a semănat perfect cu o piesă de teatru proastă pusă în scenă de aceiași, numai că, sper, că de data asta chiar v-ați dat seama de toată regia proastă.
  Pentru că asta s-a întâmplat aseară: O piesă de teatru proastă și prost jucată.

10 comentarii :

Gabriel spunea...

Se mimează protestul și opoziția pentru că toată lumea așteaptă să scadă PSD în continuare până la alegerile parlamentare. După dezmățul bugetar (știu că e un clișeu dar acum chiar e real) urmează obligatoriu măsuri de austeritate, iar tolomacii se așteaptă să fie obligat să le ia PSD.
Dar s-ar putea să se înșele.
Dacă se aplică legea pensiilor cu dublarea așteptată (parcă prin 2020?), totul s-a terminat și nu se mai poate repara nimic ( pensiile nu se pot tăia, e o decizie CCR).
De aceea cei care își fac socoteli acum să nu pățească ca tehnocrații (să preia puterea înainte de alegeri și să se redreseze PSD în opoziție până în 2020), vor lua țeapă: vor fi oricum obligați ei, nu PSD, la austeritate severă din 2021 încolo și își vor pierde rapid popularitatea, rezultând incertitudinea că se vor menține la guvernare un mandat întreg de 4 ani. Cred că pe asta mizează și PSD: sunt conștienți că n-au șanse la parlamentare dar se agață de un fir de păr (împrumuturi) până în 2020, urmând să se redreseze rapid ulterior în urma austerității la care vor fi obligați ceilalți.

Riddick spunea...

Nu-i în plan să scadă PSD până la prezidenţiale, ca să intre Tuta în turul doi, ca "iepure" al lui Iohannis. De-aia nu-l mazileşte încă pe popularul Daea, şi pe alţii care "trag partidul", cum transpirase un plan, recent. Atacul intern va veni dupa prezidenţiale. PSD e-n metastază, şi-a făcut-o cu mâna lui la ultimul congres şi nu mai are resurse de a scăpa, nici măcar reflexe vitale. GATA.

Partea bună este că se eliberează astfel "portofoliul de voturi", care cuplat cu bazinele ex-PRM şi ex-PP-DD, nu-i de colo.

Gabriel spunea...

PSD e în metastază de mult, e rezultatul promovării exclusiv pe criteriul fie infracțional, fie al rudeniei. Așa au ajuns conduși de tot felul de repetenți care abia vorbesc sau de fel de fel de șuți, de unde lipsa de lideri actuală. Ce-i drept, nici cu celelalte partide nu mi-e rușine, pentru că România e în metastază, nu doar PSD. PSD pare doar ceva mai rău afectat decât media națională. Au acaparat tema suveranistă o mână de borfași pentru care suveranismul se reduce la legislația penală.

Riddick spunea...

Nici măcar asta n-au urmărit coerent. Nu-i procentul de "penali" mai mare la PSD (proporţional), doar "masa" lor e mai mare, fiind partid mai numeros. Telejustiţia a amplificat percepţia. Deci nu şi-au rezolvat nici propria problemă (amplificată de statul paralel, dar problemă deja existentă), şi să credem noi c-ar putea ataca şi rezolva problemele "mari", generale?!

conumishu spunea...

Nu prea înțeleg raționamentul. Dacă nu ne aflăm în situația paradoxului lui Condorcet, și nu am impresia că ne-am afla, cum ar ajuta prezența lui Barna în turul doi ?

Singura variantă ar fi să nu ajungă Johannis în turul doi. Altfel, ajuns acolo, nu văd cum ar putea pierde. Ar fi posibil să nu ajungă (presupunem că nu se fură electronic, etc)? Greu de crezut, parcă, parcă, ar fi totuși o probabilitate mai mare decît să piardă în fața oricui la turul doi.

Riddick spunea...

Nu-l "susţin" pe Barna. Cel mult am "inspiraţia" de a-l vedea folosit în genul "Spărgătorului de gheaţă" al lui Viktor Suvorov (pseudonim, autorul unor cărţi despre momente-cheie din istoria sec XX). Suvorov îl vede pe Hitler ca spărgător de gheaţă (antemergător, "first hand") folosit de URSS/Stalin în propriul avantaj (c-au fost şi alţii în avantaj - ba chiar l-au instruit şi lansat pe "AH" - e deja foarte clar).

http://www.scritub.com/literatura-romana/carti/VICTOR-SUVOROVSpargatorul-de-g143231214.php

Va ajunge în turul doi. Poate pierde DOAR dacă electoratul PSD-ALDE este îndemnat să nu-l susţină, adică EXPLICIT.

Hitler avea rude în Marea Britanie, chiar a fost acolo în 1912-1913, în parte şi pentru a scăpa de recrutarea în armata austro-ungară (n-a scăpat dar mai apoi a cerut şi i s-a permis intrarea în cea germană, aliată).

Unii zic că în Insulă a fost "ceva mai mult":

https://archive.org/stream/HitlerWasABritishAgent/3828921-Hitler-was-a-British-Agent_djvu.txt

Riddick spunea...

Am zis "Barna" (de fapt, am sugerat) fiindcă altul (Tăriceanu?) n-ar putea diviza voturile pro-europeiste care ar merge en bloc la Iohannis.

conumishu spunea...

Am înțeles de ce Barna, nu cred însă că poate mobiliza, chiar ajutat, un electorat care îl antipatizează ca userist. Pot să-mi imaginez un 10% șansă față de zero la sută, dar evident nu ar fi de ajuns. Că realegerea lui Johannis se blindează prin prezența docilei în turul doi e destul de clar, nu mi-e clar de ce sforarii ar întări imaginea PSD împingînd-o pe Viorica în fața lui Barna - după logica, manevrabilă, recunosc, a ierarhiei post alegeri PSD ar fi astfel cert în fața USR.

Nu, oricum o dau, cu datele de acum Johannis se realege. Mai degrabă candidatura docilei ar aduce un beneficiu mai semnificativ dacă ar lua un scor foarte slab care să se transfere, tot prin logica menționată, în dovada înfrîngerii PSD. Numai că, exact cum tot amintești, s-ar mai face un pas spre degajarea electoratului actualmente captiv PSD. Sunt oare sforarii gata să-l prindă în altă plasă sau le convine certa instabilitate care va rezulta după alegerile parlamentare?

Johannis e sinistru, docila e sigur varianta preferată pentru turul al doilea, dar dacă se alege ea!? Nu ar fi un risc major de dezechilibru pentru tripodul antiromânesc PNL-PSD-USR printr-o ciudată reconfirmare a PSDului reformat? PSD e cea mai bună variantă pentru administrarea liniștită a coloniei, trebuie însă să fim (din nou) pedepsiți pentru că, deși unii doar au mimat, o parte dintre noi chiar vrem să ne eliberăm. Ori PSD, fie și reformat, nu poate aplica suficient de credibil terorismul de stat cerut. Așa că eu cred că docila e împinsă doar pentru a fi bușită rău, fără mare legătură cu alegerea președintelui, aflată sub control anyway.

Riddick spunea...

Docila este "sub PSD", mulţi pro-PSD n-o suferă. "Un scor foarte slab" nu prea e compatibil cu o intrare în turul doi, poate doar dacă n-ar adăuga mai nimic a doua oară. Neintrarea în turul doi impune clar demisia din fruntea PSD, poate şi a guvernului (asta a doua cred că deja e planificată) şi o criză de clarificare a electoratului încă-PSD. După mine, PSD este deja recuperat de Sistem, nu va mai fi lăsat să "evadeze", am înţeles asta deja din vremea când Dragnia n-a luat măsuri în filiale, lăsând intactă forţa "opoziţiei" (de fapt opoziţia fiind difuză, şi pierzând ultimul congres). PSD a încercat prin Ponta linia "hippy-blairistă", n-a prins, acum se va insinua mai discret dar mai susţinut un progresism ceva mai puţin strident, pentru început.

conumishu spunea...

Da. N-am fost destul de clar. Nu cred că Dăncilă ajunge în turul doi. Înfrîngere majoră a PSDului și care ar pune de o circumstanță ideală pentru a facilita extrem înlocuirea guvernului Due, delegitimată politic total, cu unul pur johannist.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: