05 august 2019

Caricatura caricaturii


Iulian Capsali l-a prins în insectar pe Neamţu în mod magistral, acum mai bine de un deceniu. Cât despre "creştinismul de preerie" al Bunicului Broscoi, el unul n-ar vrea creştinism de niciun fel!
 

Bogdan Alexandru Duca

Mihail Neamțu a devenit candidatul Alternativei Drepte la alegerile prezidențiale.

Acum să vedem dacă vor reuși să adune toate semnăturile necesare pentru candidatură...

E o decizie foarte înțeleaptă atât al lui Mihail Neamțu cât și a celor de la Alternativa Dreaptă.

Atât Neamțu cât și cei din Alternativa Dreaptă au simptome comune: filo-americani până la antiromânesc, confundând conservatorismul cu niște citate din Reagan și din reclame la Marlboro cu cowboy, libertarieni fanatici (mai puțin când vine vorba de propriile lor contracte și sinecuri), adepți ai unui Creștinism de preerie (vorba lui Daniel Barbu), fani ai lui Trump și dispuși să accepte orice tâmpenie a becalului de la Casa Albă, ca fiind un soi de dogmă conservatoare.

Şi cum cei care suferă de aceeași boală se adună în același salon.... 

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: