05 august 2019

Caricatura caricaturii


Iulian Capsali l-a prins în insectar pe Neamţu în mod magistral, acum mai bine de un deceniu. Cât despre "creştinismul de preerie" al Bunicului Broscoi, el unul n-ar vrea creştinism de niciun fel!
 

Bogdan Alexandru Duca

Mihail Neamțu a devenit candidatul Alternativei Drepte la alegerile prezidențiale.

Acum să vedem dacă vor reuși să adune toate semnăturile necesare pentru candidatură...

E o decizie foarte înțeleaptă atât al lui Mihail Neamțu cât și a celor de la Alternativa Dreaptă.

Atât Neamțu cât și cei din Alternativa Dreaptă au simptome comune: filo-americani până la antiromânesc, confundând conservatorismul cu niște citate din Reagan și din reclame la Marlboro cu cowboy, libertarieni fanatici (mai puțin când vine vorba de propriile lor contracte și sinecuri), adepți ai unui Creștinism de preerie (vorba lui Daniel Barbu), fani ai lui Trump și dispuși să accepte orice tâmpenie a becalului de la Casa Albă, ca fiind un soi de dogmă conservatoare.

Şi cum cei care suferă de aceeași boală se adună în același salon.... 

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: