18 iunie 2019

Tutti frutti

Am avut o discuţie cu ministrul Justiţiei şi i-am spus că vreau ca nicio entitate, niciun ministru din Guvern să nu facă referire sau să intervină în Justiţie, să nu încerce sub nicio formă să mai aducă Justiţia în curtea Guvernului.
Şi eu, care credeam că Bitchall este gradaţia maximă, "de capăt de scală", la cedări în urma presiunilor "partenerilor strategici". Nu c-aş fi subestimat-o pe Tută, dar încă nu-şi asuma explicit linia. Acum, a făcut-o.

Nu, guvernul sigur nu va pica la moțiunea de cenzura!
Acum știm și de ce:
Ar fi inutil... pierdere de vreme! Căci Dăncilă a capitulat azi necondiționat in fata mai marilor și stăpânilor noștri “parteneri strategici”, acceptând explicit ca “justiția” sa fie biciul și securea aflată in mâna Metropolei care controlează discreționar această colonie aflată la margine de imperiu:
“De asemenea, premierul Dăncilă a arătat că Executivul român este angajat să găsească cele mai bune soluții pentru continuarea reformei justiției și a legislației penale, în acord cu angajamentele internaționale ale României, dar și cu recomandările din cadrul MCV, ale Comisiei de la Veneția sau ale GRECO, precum și cele ale SUA.”
Post script: Pariem ca in cel mai scurt timp vom avea și o ordonanța de urgentă (care nu va mai fi deloc criticată din afara!) prin care se va modifica radical și Legea offshore, prin care se va lua românilor și puținul păstrat, dintr-un motiv sau altul, de ”penalul Dracnia”?

Un comentariu :

Riddick spunea...

”Guvernul României și societatea românească sunt profund atașate valorilor europene și occidentale. Pentru români și pentru Guvern, viitorul țării noastre este în Uniunea Europeană, alături de partenerii săi strategici, SUA reprezentând o prioritate”, a afirmat prim-ministrul.

În cadrul întrevederii, prim-ministrul Viorica Dăncilă a solicitat sprijinul procurorului general al SUA pentru includerea României în Programul Visa Waver, aspect aflat în atenția autorităților române.

De asemenea, premierul Dăncilă a arătat că Executivul român este angajat să găsească cele mai bune soluții pentru continuarea reformei justiției și a legislației penale, în acord cu angajamentele internaționale ale României, dar și cu recomandările din cadrul MCV, ale Comisiei de la Veneția sau ale GRECO, precum și cele ale SUA.

Totodată, România se angajează să continue Parteneriatul Strategic cu SUA în domeniul cooperării judiciare internaționale în materie penală și să intensifice această colaborare printr-un dialog continuu și o abordare pozitivă.

https://www.stiripesurse.ro/viorica-dancila-intrevedere-cruciala-inainte-de-votul-din-parlament-angajamentul-premierului-in-fa-a-procurorului-general-al-sua_1360112.html


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Silviu Prigoană, 2011 (este de acord cu eliminarea caracterului naţional al statului, susţinută de UDMR): "Acest lucru se întâmplă în toate statele europene. În toate constituţiile ţărilor care au aderat la spaţiul comunitar este eliminată această poveste. Acum intrăm în comunitatea europeană şi vom fi statele europene, aşa cum există Statele Unite al Americii, asta se doreşte de fapt şi caracterul naţional trebuie să dispară, va fi naţionalitate europeană. Ei sunt americani punct şi noi trebuie să fim toţi europeni punct, fără graniţe, fără Kosovo, fără mutat graniţe mai la Braşov sau mai la Oradea".

Postări populare (nu P.P.E. !):