01 iunie 2019

Pavane pour une infante défunte


Parafrazez titlul unei compoziţii a lui Ravel. Când mă pregăteam să votez prima dată PSD ("PSDragnea", mai exact), mi-a venit "inspiraţia" să stau acasă pe 26 mai. Aveam de multă vreme îndoieli că s-ar putea da pe brazda patriotică, iar declicul a fost la emisiunea de la Antena3 cu Dragnea în direct, când a evitat un răspuns clar la întrebarea dacă "mai merge" cu eurosocialiştii:
- Îl susţineţi pe domnul Timmermans? 
- Dar dumnealui mai vrea? [zâmbeşte şmechereşte, şi "răspunde" prin altă întrebare"] 
- Îl susţineţi? 
- Dumnealui mai vrea? Suntem înghețați [PSD cu PES, Dragnea clipeşte şi se uită-n jos, îl încurcă întrebarea repetată, "n-a scăpat de prima dată"]. Păi nu au stabilit ei că suntem înghețați? Mă rog, doi-trei. Avem de gând să scoatem un scor bun la alegeri, să trimitem cât mai mulți europarlamentari din PSD la Bruxelles [în care grup? eurosocialist?!].
Mai înainte a fost şi poziţia ambiguă faţă de referendumul iohannist, când PSD nu a cerut boicotarea, şi referendumul pro familie, neasumat de PSD. Deci, un partid care are îndoieli privind "efectul în mase" în urma susţinerii unor teme anti-sistem.

Acum îmi este foarte clar - m-au pierdut definitiv de client sub acest nume şi sub această linie, voi vota (ipotetic) cu PSD doar într-un eventual tur doi cu un personaj gen Iohannis (Cioloş, Chioveşi...).

Comentariu Luminiţa Arhire la postarea lui Adrian Năstase (în care cere revenirea solemnă, rituală a PSD pe linia globalistă):
Dragul meu prieten, de aceea am rămas eu doar „simpatizant” fără să fac vreun pas mai departe. Ca să pot spune ce vreau și să „bag” divorț când vreau. E felul meu de a-mi păstra libertatea. Cred că politica are nevoie de bărbați… cred că țara are nevoie de „bărbați de stat”. Cred că aceia trebuie să fie potenți – or, eu văd o efeminare politică aproape generalizată și niște poale puse-n cap de toată jena. De aici până la poșete cărate-n țeastă în interiorul partidelor mai e o jumătate de pas. Nu cred în „crearea unui document programatic modern”, nici în răsucirea PSD-ului. Am văzut cum a încercat Ponta să „reformeze și să modernizeze” partidul… trimițând la pușcărie „vechea gardă” (pe atunci nu știam și nici nu bănuiam ce coadă împletită prin vie avea dânsul cu coada stufoasă a doamnei Codruța și cum lucrau ei în echipă, și-l credeam când dădea ochii peste cap explicând că Bruxelles-ul… că patriotismul din el… și alte chestii de-astea. Nu era naivitate, era pur și simplu lipsă de informații. Pe când acum, cel care furnizează informații într-o incontinență verbală de-a dreptul scabroasă este chiar Victor Ponta). Nici de astă dată nu va fi altfel- mai sunt oameni de arestat în PSD. Așa că „documentul programatic modern” se va suprapune, cred, pe defrișarea a tot ce a mai rămas viril în social-democrație. Și, sigur… hai cu întinerirea partidului, hai cu uniformizarea lui… adică, zic, exact ca-n finalul din GLISSANDO, când Ștefan Iordache își taie venele, privind pe fereastră cum bolnavii spitalului de alienați mintal se încolonează frumos și fac gimnastică, iar dacă mai iese vreun visător din formație este băgat rapid la loc, cu forța. Acel Ștefan Iordache de la fereastră cred că sunt eu.

7 comentarii :

Riddick spunea...

(în 2012 am votat PP-DD "pe linie", locale+generale; în 2014 Funar - turul 1 şi boicot - turul 2, boicot şi la europarlamentare; în 2016 am stat acasă la locale şi generale, "în lipsă de opţiuni")

Anonim spunea...

Riddick e vis sau realitate in ceea ce traim cu adevarat? Asculta putin
https://www.youtube.com/watch?v=1p0pe-1_xUk
si ai sa-mi dai dreptate cit de DULCE E PILULA AMARA. Fara sa stim ca de faot traim intr-o lume de basm cu vise si cosmaruri vesnice. Studiaza putin ce muzica e ofera SATANISTII acestora care-i vezi pe strada cu castile pe urechi. Si ma refer la 432 ca UNUL a fost ocupat tot timpul iar Zero nu exista nici in materie nici in ale dimensiuni cosmologice decit in mintea noastra.

Riddick spunea...

Mulţumesc, e interesant şi clipul, şi comentariul.

conumishu spunea...

Acum (1.06.2019 - ora 20), la știrile TV5 Monde, televiziune înrăit globalistă:

Papa a ținut o slujbă în... "Transilvania, această regiune majoritar ungurească din România" ("Transylvanie, cette region majoritairement hongroise de Roumanie").

Interesant că a ezitat puțin crainicul, probabil știa ce enormitate e pus să citească.

Riddick spunea...

Am intrat/zapat acolo, aştept ştirile lor de la 21. Nu că "n-aş crede", dar vreau să văd... layout-ul, să îmi dau seama "unde bat". Deşi-i destul de clară intenţia, vreau să văd dacă "anticipează".

Riddick spunea...

Nu-i suspectez de pro-hungarism, "eroarea" este colaterală, se caută a se sublinia "anormalitatea apartenenţei teritoriului la România".

"Planul" este Statul Transilvania, "principatul".

conumishu spunea...

Nu părea ceva elaborat. Doar o șopîrlă de parcurs. Cred că nici ăia nu mai știu ce stăpîn servesc sau ce varză fadă încropită după cum le vine unora li se ordonă să mestece.
Tonul era ca pentru ceva de la sine înțeles. Poticneala cred că venea de la noutate (crainicul sigur avea o experiență suficientă ca să știe că înfulecă un rahat ușor sesizabil). Dacă e un început de campanie, poate fi periculos. Altfel, umori, o "contribuție", vreo rîcă.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: