24 mai 2019

Delirul entuziast (10)

Sorin Ioniţă
 
După cum spuneam acum o lună, dacă se dovedeşte că a fost implicată conducerea în Camorra, Academia de Poliţie trebuie desfiinţată. Or, se cam dovedeşte: Rectorul + prorectorul sunt mafioţi la propriu.

Desfiinţată "Academia", trimişi toţi acasă, aduşi consilieri din UK, Franţa sau USA, ca în sec XIX, şi reînfiinţată în Septembrie cu toată lumea curată dând concurs pe post. Schimbată uniforma, făcut sfeştanie în birouri etc. Ras pământul şi pornit la de capăt, fără şcoală doctorală şi fiţe inutile.

Costuri zero, partenerii externi abia aşteaptă să ajute. Orice altceva e blat, inclusiv din partea opoziţiei.
 
 
* * *
Jigodia asta ("Faţă-Turtită") este unul dintre principalii agenţi străini de influenţă. Oengeul de care aparţine avea până de curând programe în parteneriat cu instituţii guvernamentale. Probabil încă mai sunt, foarte recent posta imagini cu el "conferenţiind" perorând în faţa unei clase dintr-un liceu de stat. Deci zburdă de voie, cu complicitatea autorităţilor. Chiar nu se găseşte cineva care să se ocupe de aceste oengeuri? Da' ştiţi, aşa, gospodăreşte, comme il le faut...

8 comentarii :

Riddick spunea...

"Faţă-Turtită": când întoarce capul pe la TV, fruntea, nasul şi barba "sunt în acelaşi plan", ca la desene animate 3D. "Mutant", freak.

Na, arhivat, să se ştie şi pe mai târziu:

https://web.archive.org/web/20190524000654/https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10219593859339067&set=a.3099922499027

Riddick spunea...

Dăncilă şi Teodoroşloimovici vroiau să crească cota "cuvenită ONG-urilor" de la 2% la 3,5%, parcă au şi reuşit parţial pentru cele "umanitare". Bani "deduşi" (DETURNAŢI!) din taxe şi impozite, direcţionaţi de contribuabili către agenturile denumite "ONG".

Riddick spunea...

Citeam undeva şi m-am frecat la ochi, nici acum nu-mi vine să cred: firmele pot direcţiona până la... 20% din impozite către ONG-uri. O fi totuşi vreo chichiţă, nu cred că pot coexista simultan două realităţi - că ar fi vorba de 20% din impozitul TOTAL, şi că se tace în legătură cu asta.

ADICĂ, STATUL RENUNŢĂ LA 20% DIN BANII SĂI!!!

conumishu spunea...

Am văzut și eu cifra pe undeva, mai demult, și am crezut că au adăugat un zero din greșeală. Acum nu mai sînt atît de sigur.

Riddick spunea...

Şi eu pierdusem şirul, dar am dat click pe eticheta "delirul entuziast" şi găsisem ultima "piesă" cu numărul 9.

Nr. 10 nu-i ceva spectaculos faţă de altele care mi-au scăpat "tăguirii", dar mi-am amintit de "serie" şi-am pus aici materialul.

Dacă mai dau peste ceva "remarcabil", voi adăuga.

Riddick spunea...

Oops, era vorba despre procentul dedus-deturnat, nu despre... "seria mea". :)

conumishu spunea...

Mda. Cu amărăciune.

Cum scăpăm de gunoaie din astea ? (Altfel decît ne-am dori în momentele de justificat entuziasm creator.)

Riddick spunea...

Nu-i "vorbă mare" - prin... implicare (n-am căutat rima, "a ieşit aşa").


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: