03 decembrie 2017

Ar fi culmea...


...să intri-n al doilea an de "guvernare" tot cu placa nunelasăIohannis. Aşa că vom asista ori la pierderea cedarea "explicită" a puterii, ori la pornirea ofensivei împotriva Statului Paralel. Mult mai probabilă este prima variantă. Sunt curios care va fi, de data asta, "ambalajul": au dat rasol când cu Tehnocraţia-2015, s-a văzut din avion că au făcut ceva imposibil de justificat în mod decent.


Scapă Dragnea!
DNA joacă pe faţă în serialul menţinerii lui Dragnea în statutul de ”penal” (versiunea iohannistă a conceptului). La ce bun? Pentru a demonstra că Dragnea e corupt. Dar, potrivit DNA, era corupt încă din 2001. Cine l-a protejat pe Dragnea timp de 16 ani? Asta e marea problemă.
Versantul celălalt al opiniilor răspunde la întrebarea ”la ce bun?” astfel: o fi Dragnea corupt, dar acum este urmărit penal ca să nu poată candida, în 2019, la prezidenţiale.
Pe linia de mijloc a explicaţiilor găsim un raţionament mai sofisticat: cineva urmăreşte ca, la votul parlamentarilor pentru aprobarea sau respingerea legilor de reformare a Justiţiei, o parte a pesediştilor să voteze pentru respingere, astfel încât, prin consecinţă, să-l oblige pe Dragnea să-şi recunoască eşecul şi să-şi depună demisia din funcţia de preşedinte al PSD.

Constantin Cojocaru:
Creşterea salariilor şi pensiilor românilor poate avea loc numai fie prin schimbarea raportului dintre salarii şi profituri, în favoarea primelor, fie prin creşterea PIB-ului, pe baza căreia să poată creşte şi salariile şi profiturile.
Programul electoral al PSD, ca şi primul Program de guvernare al alianţei PSD-ALDE, nu cuprind nicio măsură care să determine schimbarea raportului dintre salarii şi profituri şi nicio măsură care să determine creşterea PIB-ului, fără îndatorarea ţării.

Farsorul Tudose
A vazut cineva vreo pozitionare concreta a premierului fata de modificarile aduse legilor Justitiei? Sau fata de reglementarile privind fiscalitatea? Fata de atacurile opozitiei la adresa ordonantelor emise de propriul Guvern? Sau fata de comunicatul Departamentului de Stat al SUA? Nu. Sau poate nu am vazut eu. Tudose este preocupat doar de eliberarea carosabilului din fata Palatului Victoria de amenajarile initiate de Gabriela Firea pentru sarbatorirea Craciunului. Refuz sa cred ca nu stie ca nu Piata Victoriei este locul traditional al protestelor, ci Piata Universitatii. Pana si Iohannis, cand si-a imbracat geaca rosie, tot in Piata Universitatii a venit. Este evident ca se alatura USR, PNL si PMP in demersurile acestora de a intretine scandalul si o atmosfera incordata in fata PSD. Si in interiorul acestuia, de parca nu ar face parte din acelasi partid. Cultiva mizeria unor proteste pretins sociale sau politice in fata Guvernului, desi, dupa ora 18, nu mai este nimeni acolo. Isi imagineaza cineva ca ii va da dispozitie ministresei Carmen Dan ca jandarmii sa elibereze Piata de protestatari, in lipsa vreunei autorizatii? Nu, caci preocuparea lui Tudose a fost sa vare zazanie in PSD, intrand in conflict cu Gabriela Firea si Primaria Bucurestiului.

Nu-s contra lui Tudose (care tocmai propune un buget mărit la "servicii"), ci contra... ascultărilor
Codrin Ştefănescu, după şedinţa informală a PSD: "Sunt prostii că ne-am întâlnit să-l dăm jos pe Tudose. E o prostie că Tudose vrea partidul. Nu există niciun fel de ruptură în partid. E o singură tabără în partid: tabăra PSD. Ne-am întânit azi pentru că liderii organizaţiilor judeţene au cerut o întâlnire cu liderul PSD Liviu Dragnea. Am stabilit azi să facem şi noi un miting. Va fi un miting împotriva statului paralel şi ilegitim, un miting împotriva ascultării telefoanelor, un miting care va arăta care e adevărata majoritate în România."

Dragnea, bolovanul care trage PSD la fund
Dragnea este un personaj amfibiu si vascos, am mai scris asta. Si ca sa raman in regim lacustru, Dragnea a devenit bolovanul care trage PSD la fund.Tudose si Firea se cearta pe Piata Victoriei din cauza lui Dragnea. Nasul tefelistilor este cel numit, inclusiv de catre dusmani, Daddy, o porecla nepotrivita, pentru ca il umanizeaza. Ordonanta 13 a generat tefelismul si a tranformat PSD in cel mai incapabil partid de guvernamant din istoria Romaniei. PSD este la Putere si tara o conduc unii pe care nu i-a votat nimeni.

Remeş şi Ruşanu la puşcărie, Kovesi şi Liiceanu la şezătoare
Cum DNA s-a specializat în deschiderea de anchete pentru fapte petrecute cu mulţi ani în urmă, ar putea să se ocupe şi de dosarul „Humanitas”, care are o vechime de vreo 17 ani. Bineînţeles, nu pentru a-l trimite în faţa instanţei pe Gabriel Liiceanu, o biată victimă a unui sistem politic corupt, ci pentru a demonstra fărădelegile comise de Dan Radu Ruşanu şi Decebal Traian Remeş. După care, cei doi politicieni să fie înfieraţi cu mânie justiţiară de Laura Codruţa Kovesi şi Gabriel Liiceanu în cadrul unei şezători organizate la GDS în cinstea statului de drept şi a apărătorilor acestuia.

Deep State Collapsing, C.I.A. Being Defanged, Shadow Government Defeat Inevitable

The Internet has changed everything, and there’s nothing the C.I.A. can do about it.
From this point forward, dismantling the shadow government is really only a matter of execution.

How Will They Impeach Trump?
The Establishment seems to have several fronts of attack.
It seems that the effort to take our boy down is a multi-pronged attack, or to put it more bluntly, they are just throwing shit at a wall and seeing what sticks.

The Bureaucracy Declares Independence From The Constitution

Let's face it, so long as a Barack Obama or a Bill Clinton was President -- or for that matter, a George H.W. or W. Bush -- it didn't really matter a whole lot what would happen if the President wanted to change the policy direction of the bureaucracy. That was because on every (Obama, Clinton) or nearly every (Bush 41 and 43) issue, the President was perfectly happy to go along with whatever the bureaucracy wanted to do. Now, with Trump, not so much. So now we get to see what happens when the people elect a new President who wants the bureaucracy to change policy direction. Does the election count? Or do the bureaucrats get to continue to do whatever they want and tell the newly-elected President to get lost?

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: