07 august 2017

Să nu ne amăgim că ne-ar vrea unii binele...


Cred că trebuie mediatizată în mod repetat chestia asta, şi înţeles ce se află în spatele grijii ipocrite faţă de "echilibrele macroeconomice", "nedepăşirea limitei deficitului": ţinerea României în dependenţă. Fondurile europene - văzute ca "soluţie universală" -  sunt alocate pentru te miri ce aiureli scornite de autorităţile locale, de necesitate şi calitate discutabile, dar se raportează ca intrări de fonduri de care beneficiem toţi. Iar capitalul străin şi băncile străine vin aici ca să stoarcă profit, nu "ca să ne dezvoltăm". 
Utilizarea deficitului bugetar pentru dezvoltare – în fapt dezvoltarea prin credit – care a contribuit la creşterea economică a Occidentului nu mai este permisă Orientului, după ce Germania a decis că deficitul trebuie să fie de maximum 3% din PIB. Fără credite pentru dezvoltare, o ţară rămâne la mila investitorilor transnaţionali care vin, pompează bani dar vor şi schimbarea regulilor.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Zoe Petre, 2012: "Am preferat votul pe liste fiindcă am considerat întotdeauna că partidele de la noi nu au forţa şi identitatea necesară pentru un alt tip de sistem electoral. Dar, unul dintre argumente pro-uninominal, explicate de Victor Ponta de la tribuna Parlamentului, mi-a trezit interesul: anume că un astfel de vot nu permite intrarea formaţiunilor anti-sistem în ParlamentSau, oricum, aceste puterea acestor partide nu devine mare. În contextul în care Europa se află într-o stare de nedumerire, ideea ca noi să ne pricopsim cu un Parlament plin de dani diaconeşti, mă înspăimântă. Totodată, îmi repugnă total posibilitatea unei guvernări PDL-Dan Diaconescu, după alegeri. Ar fi o catastrofă. Dacă se vrea prevenirea a aşa ceva, prin uninominalul pur, este foarte bine".

 

Postări populare: