23 aprilie 2017

Percepţie: PSD(-ALDE) acţionează în vederea angrenării României într-un război "planificat" de alţii.


Cristoiu ne traduce manevra prin care PSD "vinde" ştirea că urmează să dea pe armament american echivalentul a mai mult de 20 milioane de pensii lunare medii (4mld / 200 euro ~ 20.000.000). La un preţ mediu de 2-3 milioane de dolari bucata, ar însemna circa 1000 de rachete achiziţionate, "necesar" care ar indica o pregătire de război (oficial, au fost fabricate în total pe parcursul a circa 30-40 de ani ceva peste 10.000 de rachete Patriot); în diferenţa de până la 4mld intrând instalaţiile de dirijare şi lansare. Patru miliarde nu-s de colo, probabil vom auzi că anumite măsuri anunţate deja de guvernul GrindeAnus "nu se mai pot aplica" sau "sunt amânate", ori că se va ivi "necesitatea" unui Acord şi împrumut de la FMI. A se observa că ăştia plusează faţă de guvernul tehnocrat (4 miliarde faţă de 2,5): aparent anulaseră cheltuielile hazardate cu corvetele, dar de fapt doar le-au reorientat (dinspre UE/Olanda spre SUA) şi le-au amplificat. Nu zic că apărarea nu ar trebui să presupună cheltuieli, dar nu văd cum ar fi ele "absorbite" respectând în acelaşi timp promisiunile electorale, ba chiar şi "măsurile sociale" deja demarate. 

Dar, mai importantă este percepţia că PSD(-ALDE) acţionează în vederea angrenării României într-un război "planificat" de alţii. Ungaria sau Bulgaria, oare câte rachete or cumpăra? Or fi ungurii şi bulgarii mai proşti? O mie de rachete nu sună a "apărare antiaeriană distribuită (în teritoriu)". În banii ăştia ar fi intrat 100 de avioane noi. Sau 50, şi de restul - rachete. Dar avioanele nu-s cu livrarea pe loc, mai durează. Nu cumva înseamnă un necesar concentrat, "de interdicţie", pentru protejarea preconizatei baze nucleare din România, despre care la nivel oficial nu s-a anunţat nimic? Aşadar, protejarea intereselor altora, pe banii noştri şi riscul maxim tot al nostru.


4 miliarde de euro ! Atît va da România săracă pe rachetele Patriot! Suma cu care, în realitate, liderii PSD vor să cumpere pentru ei bunăvoinţa americanilor

[...] Suntem în noaptea de 22 spre 23 aprilie 2017.
Au trecut două zile de la indignarea celor doi faţă de anunţ.
În acest timp:

Cei pe care i-a luat gura pe dinainte n-au fost urecheaţi.
Sorin Grindeanu şi Liviu Dragnea n-au revenit cu dezminţiri categorice ale anunţului.
Aşadar, contrar a ceea ce-am susţinut joi seara, în emisiunea de la TVR, cînd n-aveam toate datele, pe cei doi nu i-a luat gura pe dinainte.
Ei au avut misiunea de a lansa informaţia pentru a testa reacţia opiniei publice, dar mai ales pentru a înrădăcina informaţia în conştiinţa românilor.
Achiziţionarea rachetelor Patriot cu suma de 4 miliarde de euro a fost decisă de PSD.
E o tradiţie din partea acestui partid acuzat de neocomunism de a-şi plăti supravieţuirea la putere, făcînd pe plac Puterilor Străine prin concesii economice ultracostisitoare, jucînd rolul mitei oficializate.

Cumpărarea de rachete Patriot e o formulă subtilă de a cumpăra bunăvoinţa de la noua administraţie americană.
Cum însă suma e înspăimîntătoare şi cum nea Gigel din electoratul PSD, nu pricepe cum de dă Partidul lui, zis și naționalist, asemenea sumă pentru achiziţionarea de armament de la americani, care le țin prin magazii, în căutarea șefilor din alte părți ale Lumii, care să le cumpere, pe spatele popoarelor lor, Sorin Grindeanu şi Liviu Dragnea au apelat la o şmecherie:
I-au pus pe cei doi să facă anunţul în locul lor.
Au micșorat astfel din start impactul negativ al știrii că Guvernul PSD ia patru miliarde de dolari de la gura dezvoltării pentru a le da americanilor pe de-a moaca!

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Leonard Orban, 2011: "Guvernele europene, deci şi cel român, vor avea în viito­rul nu foarte îndepărtat competenţe din ce în ce mai mici în materie de regle­mentări în domeniul economic, deci şi o marjă de manevră din ce în ce mai redusă. Bugetele naţionale vor fi avizate de Bruxelles. Parlamentul va trebui să ţină seamă de aceste opinii. Şefii de state îşi vor asuma angajamente punctuale pe domeniul economic. Iar apariţia unui guvern al Uniunii Europene, în adevăratul sens al cuvântului, care să gestioneze politica economică şi fiscală este inevitabilă. În faţa competiţiei dure a Asiei şi Americii, Europa va trebui să-şi aleagă un guvern unic, altminteri riscă să-şi piardă influenţa. O pierdere a influenţei ar însemna o lovitură extrem de dură pentru fiecare cetăţean pentru că pierderea influenţei echivalează cu scăderea drastică a nivelului de trai. Eu nu văd o altă soluţie decât un guvern european."


Postări populare (nu P.P.E. !):