02 februarie 2017

Oficina de spionaj DNA trebuie dizolvată imediat, şi operate arestări


Nu de procese de corupţie avem nevoie în acest moment, ci de procese de trădare. Ia să vedem ce va face acum parlamentul cu votul la bugetul DNA, scăzut cu doar 10% de guvern în proiect (de la indicaţia lui Dragnea de scădere cu 20%, şi după prima formă a proiectului, unde apărea o creştere de 39%).

Acu'-i acu'. Guvernul GrindeAnus ori îi calcă pe cap (dizolvare-anchetare), ori va da curs "cererilor" oficinei de spionaj DNA, ori le va refuza/ignora. În afară de prima variantă care este "definitivă şi decisivă", celelalte sunt doar replieri care nu vor împiedica viitoare ambuscade şi poate nici înfrângerea (dacă vorbim de două părţi în conflict, şi nu despre o simulare).

UPDATE! Guvernul GrindeAnus se conformează cererilor ilegale ale oficinei DNA, deşi anterior declarase că acestea reprezintă "o gravă imixtiune în activitatea autorității executive și o afectare fără precedent a echilibrului puterilor constituționale". Şi PSD încă n-a sărit la gâtul lui Dragnea, unealta Sistemului plantată la PSD, omul care tergiversează la infinit acţiunile necesare şi porneşte acţiuni controversate şi costisitoare, precum "strategia graţierilor". S-a mai văzut sabotajul şi aseară, când nu s-au folosit jeturi de apă pentru dispersarea manifestaţiei ilegale, preferându-se expunerea suplimentară a forţelor de ordine.

"Ministerul Justiției va transmite, în cursul zilei de joi, documentele solicitate de DNA privind elaborarea și emiterea OUG de modificare a Codurilor penale și proiectul de lege pentru grațierea unor pedepse."

”Până mâine Ministerul Justiției va trebui să dea lista cu numele tutoror persoanelor care s-au ocupat de redactarea OUG pentru grațiere. Totodată, au fost cerute numele celor care au intrat în Ministerul Justiției. S-au cerut documente și înregistrările camerelor de filmat din Ministerul de Justiție. Termenul e până mâine. Vrea să se afle cine din PSD a fost la Ministerul Justiției și a lucrat la proiectele de lege și OUG pe justiție.”
Situatia este cu atat mai grava cu cat DNA, ea insasi infiintata prin Ordonanta de Urgenta nr.43/2002, iar actualele coduri penale in baza carora actioneaza DNA, sunt aprobate tot prin ordonanta de Guvern si modificate in repetate randuri sub guvernarile anterioare tot prin ordonanta. Surse avizate confirma ca deja procurorii DNA ar fi cerut documente de la Ministerul Justitiei, precum si inregistrarile video de pe camerele video din interiorul si exteriorul ministeruluiLa nivelul Ministerului Justitiei sunt vizati ministrul Florin Iordache, dar si secretarul de stat Oana Haineala (fost presedinte al CSM), cea care ar fi lucrat proiectele de lege.

Sunt zvonuri că guvernul ar pregăti contopirea DNA cu DIICOT, noua instituţie urmând însă a fi condusă de... Oana Schmidt-Hăineală!

Ministerul Justiţiei, deocamdată, se opune "cererilor", dar... nu le refuză explicit, şi dezminte zvonurile privind desfiinţarea DNA:
Față de acest demers Ministerul Justiției subliniază faptul că modificarea legislativă menționată a fost și este asumată de conducerea Ministerului Justiției în exercitarea atribuțiilor statutare și legale.
Considerăm că declanșarea unei anchete de către DNA cu privire la modul de elaborare a unei Ordonanțe de urgență este o gravă imixtiune în activitatea autorității executive și o afectare fără precedent a echilibrului puterilor constituționale.

Totodată, Ministerul Justiției precizează faptul că nu are în vedere reorganizarea Direcției Naționale Anticorupție și a Direcției de Investigare și infirmă toate informațiile vehiculate recent în spațiul public pe această temă.

2 comentarii :

Gabriel spunea...

Nu ma pricep, s-ar putea sa fie obligati sa transmita documentele, indiferent cat de abuziva e solicitarea. Pana si Gh. Iancu, avocatul poporul demis de PSD, a spus la Realitatea ca e un abuz de neimaginat. Judecatorii si procurorii au ajuns sa aiba pretentia sa scrie ei legile, nu doar sa le aplice.

Riddick spunea...

Nici eu nu sunt sigur 100% dar PSD trebuia să facă scandal maxim pe chestia asta.

Iancu e o surpriză plăcută dar poate caută să se infiltreze în tabăra opusă.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: