04 februarie 2017

Momentul adevărului: ultimatum intern pentru Dragnea


Şi asta o poate face doar Tăriceanu (ALDE) în asociere cu "aripa Olguţa Vasilescu-Codrin Ştefănescu" din PSD: "Bă, ia mai dă-te-n morţii mă-tii de figurant, ori pornim suspendarea lui Iohannis ori tăbărâm pe tine, şi ce-o fi - o fi". Golăneşte, "cu cuţitele pe masă". Contraofensivă, nu pasivitate. Lupţi cât încă mai ai resurse, cât încă n-a fost total penetrat dispozitivul. 


Cristoiu chiar crede că Dragnea este util PSD-ului?! "Atacurile la Dragnea" sunt menite a-l proteja, ce-i aşa de greu de priceput?

Planul – aşa cum îl presupun eu – constă mai întîi în debarcarea lui Liviu Dragnea. Uşor de văzut că Strada, Divizia Presă s-au concentrat pe Liviu Dragnea. PSD-iştii sînt consideraţi cinstiţi de ofiţerii acoperiţi din presă, conduşi de Dezbrăcata de la SRI. Liviu Dragnea e Diavolul. O dată debarcat Liviu Dragnea, se creează premisele căderii Guvernului şi investirii unui Guvern PSD cu un premier marionetă al Cotrocenilor, deoarece va fi un ofiţer acoperit. Sub pretextul Pacificării Ţării (susţine asta şi Liviu Dragnea), noul premier, poate şi noul şef al PSD, va susţine nevoia unei consultări cu preşedintele. Şi astfel Klaus Iohannis va avea un Guvern PSD al Meu!
Iohannis și Sistemul mizează pe ruperea PSD și debarcarea lui Dragnea, crede Ion Cristoiu. Victor Ciorbea, Avocatul Poporului va fi unealta din mâna lor, cu care va fi declarată neconstituțională Ordonanța 13.

Klaus Iohannis și Sistemul pariază pe o mișcare în PSD care să ducă la debarcarea lui Liviu Dragnea și punerea unui Guvern PSD-ALDE marionetă a Cotrocenilor. E de preferat pentru Rața mecanică unui Guvern minoritar al Dreptei.
Dar dacă în PSD nu se găsesc trădătorii? Partidul știe că la un moment dat trădătorii, giugiuliți de Sistem, sunt trimiși la DNA.
În aceste condiții, cealaltă parte din Războiul civil politic e conştientă că nu poate să meargă pînă-n pînzele albe.
Protestele de stradă sînt apreciate după numărul dat de televiziuni.
Vor veni un milion!
Ei şi?
Cîte vreme protestele sînt paşnice, Guvernul poate să treacă şi peste acest număr.
După un milion, ce va veni?
Din experienţa mea de mitingist din anii ’90, astfel de Mişcări obosesc la un moment dat dacă nu se întrevede o rezolvare.
Abrogaţi şi plecaţi! strigă strada.
De abrogat nu cred că liderii PSD o vor face.
Iar de plecat, cu atît mai puţin.
Fantezia care bîntuie căpuşorul Ralucăi Turcan – un Guvern minoritar – PNL, USR, UDMR, PMP – nu cred că-l încîntă pe Klaus Iohannis.
Klaus Iohannis are nevoie de un Guvern PSD marionetă.

http://www.evz.ro/urmeaza-ruperea-psd.html

2 comentarii :

Gabriel spunea...

Anii 2017 şi 2018 au o încărcătură simbolică extraordinară în partea noastră de lume. Conjunctura internațională ne este nefavorbilă, în primul rând din propria noastră vină, dar trecutul nu-l putem schimba. A-l suspenda pe Iohannis ar sufla vânt în pânzele separatismului ardelean şi/sau maghiar. Ce trebuie să se întâmple probabil se va întâmpla oricum, dar nu ştiu dacă e cazul ca PSD să se ofere ca țap ispăşitor, să ofere pretexte şi, mai ales, să le ofere sceleraților posibilitatea de a minți în continuare, învinuind acest partid sau chiar regățenii de ruptură.
De asemenea, epopeea ordonanței ne arată soarta acțiunilor hazardate, insuficient gândite şi pregătite. Cred că ar fi un fiasco şi PSD nu are nevoie de încă unul.

Riddick spunea...

Poate că după ordonanță e mai dificil, dar dacă nu o dădeau si-l suspendau din prima la refuzul primului premier desemnat de majoritate, până se dezmeticeau "stradali"...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: