23 februarie 2017

Dacă tot de-ăştia vor fi reprezentanţii "lui Trump", atunci la dracu' şi cu el


What you see is what you get. N'așa?

Coaliţia PSD-ALDE pare a întrece Administraţia Trump la încetineala instalării. Ambele guvernări sunt contestate de mitinguri stradale sistematic organizate şi mediatizate, aici însă "bate" partea americană.

Bântuie iar prin România Hoyt Yee, înalt funcţionar la Departamentul de Stat (DOS). Fostul adjunct al lui Nuland a rămas în "mlaştina" nesecată de Trump. La fel ca multe alte gângănii otrăvitoare, precum Klemm.

Deontologii îl prezintă drept emisarul "lui Trump", ceea ce formal chiar şi este; nu-mi dau seama dacă şi real. DOS a lucrat printre altele şi la nişte scheme de schimbare de regim, unele reuşite, altele nu. În discursul inaugural Trump declara că SUA nu vor mai impune altora modul lor de viaţă, aluzie clară la operaţiunile de tip "regime change". Unele "fierbinți" (cu pac-pac) au avut loc foarte aproape de România, în Ucraina, Macedonia și Turcia.

Şi iată acum hoitul manifestându-se (la limita statutului diplomatic) în favoarea haitelor stradale, a lui Soros şi a multinaţionalelor:

"În ce priveşte implicarea lui George Soros, din nou, nu am văzut vreo dovadă, vreun fapt care să susţină că vreun ONG, inclusiv Fundaţia Soros sau Fundaţia pentru o Societate Deschisă se află în spatele acestor proteste sau al vreuneia dintre demonstraţiile din România sau din Europa. În multe alte ţări unde există proteste, unde există activităţi ale societăţii civile care se opun guvernului, vedem aceleaşi acuzaţii, că domnul Soros sau Guvernul SUA, ori Uniunea Europeană se află în spatele acestora. Cred că guvernele vor începe să înţeleagă că cetăţenii nu au nevoie de o astfel de încurajare, sau de un vreun de sprijin financiar pentru a-şi apăra drepturile."

Răspuns dat la întrebarea "Aveţi încredere în acest guvern ca partener de nădejde?":


"Toate aceste subiecte vor fi analizate foarte atent prin dialog, prin comunicarea diplomatică obişnuită, înainte să ajungem la concluzii definitive."

Protestele antiguvernamentale, apreciate:


"Nu a fost surprinzător pentru noi, ci a fost o sursă de inspiraţie, de admiraţie, la Washington şi, sunt sigur, în multe capitale, văzând democraţia în acţiune, văzând oamenii susţinând ideile în care cred şi trimiţând mesaje reprezentanţilor aleşi de ei."


Și atenționare pentru... guvern:

"Totodată, cred că este o situaţie pe care vrem să continuăm să o urmărim, aşa cum am văzut şi astăzi că există în continuare protestatari în faţa clădirii Guvernului. Cred că acest lucru are o semnificaţie importantă şi reaminteşte în acelaşi timp că suntem şi trebuie să fim cu toţii interesaţi de următorii paşi. Suntem încrezători că guvernul va lua măsurile adecvate pentru [...]"

Când SUA susțin un guvern o arată clar, răspicat. Cu subiect și predicat. Nu vorbesc în dodii, nu se învârt în ambiguități. Ori hoiturile subminează politica Administrației Trump (până când?!), ori susținerea, de fapt, este doar pentru Grindeanu.


De fapt, ce să ne mai mirăm când chiar PSD joacă la două capete, și activiști americani ai mișcării (lui Soros) Resist vin să-i organizeze pe cei locali (#Rezist).

Pentru mine "deadline-ul final" va fi momentul marşului gay de la Bucureşti (peste câteva luni). De va rămâne Klemm la post, va repeta "salutul SUA" către participanţi. Atunci - văzând eventuala reacție, "inevitabilă" cu Klemm sau alt hoit - chiar va fi clar pentru toată lumea cine conduce la Washington.

5 comentarii :

Riddick spunea...

Klemm (decembrie 2015): "Statele Unite intenţionează să-i susţină în totalitate pe preşedintele Iohannis, prim-ministrul Cioloş şi guvernul său."

http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/ambasadorul-sua-coruptia-si-lipsa-autostrazilor-obstacole-pentru-o-crestere-economica-sustenabila-469147

"Electoratul" (românii!) a fost, majoritar, de părere contrară.

Anonim spunea...

Pe mine m-a frapat de la inceput asemanarea de comportament dintre Trump si Vadim.Doi impostori.Nu mi-am facut iluzii nicio clipa.Baietii au de purtat niste razboaie mai mari si scot la inaintare "un nebun",preferand sa menajeze imaginea democratilor preferati.Asa au facut si cand l-au ales pe Dabaliu in defavoarea lui Gore.

Riddick spunea...

Cu Trump încă nu m-am lămurit, dar nu-l mai văd la fel de favorabil ca mai-nainte. Mă lămuresc eu mai devreme de-un an. Unii (de-afară) consideră numirile lui Trump drept "cabinet de război" (= "are intenţia declanşării unuia"), alţii văd un guvern Big Business, "Goldman-Sachs/Rothschild", iar alţii "guvern patriotic care mai are nişte probleme până preia puterea real".

CVT a fost sluga "comuniştilor" (de fapt, a globaliştilor: Ilici&Co au ţinut masili în adormire taman pe vremea debutului dezindustrializării şi a deposedării numită "privatizare"). Prea târziu s-a dat pe brazdă (declarativ...), şi se pare că n-a murit "natural".

Gabriel spunea...

Eu cred că România nici nu există măcar în agenda lui Trump, după cum nu a existat nici pentru Obama: este lăsată în seama funcționarilor de mâna a doua din DOS, care probabil nu s-au schimbat. Doar Putin şi Orban ar putea eventual să aducă România în prim plan, dar nu într-un mod favorabil.

Riddick spunea...

Trump nu cred că ignoră "zona". România, deşi ţară medie ca teritoriu (în Europa), este submediocră politic. Cică Maior trage sfori pentru o vizită Trump sau una Grindeanu. Obama n-a venit pe-aici fiindcă nu erau probleme, gauleiterii puşi la conducerea RO executau prompt ordinele primite.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: