25 martie 2016

România este furată pentru că românii acceptă asta

Vom avea o șansă atunci când vom înțelege că petițiile online nu rezolvă absolut nimic și că cei ce ne vor răul acționează în plan real, concret, iar contracararea acțiunilor acestora nu se poate face decât în același mod concret, în timp și plan real, nu virtual. 

Valentin Roman (blog):

[...] Ce ați vrea de la american, rus, neamț, evreu etc? Să vină să ne dea? Nu o să vină nici dracu să dea nimic altui popor. Vine doar să ia. Că așa este cursul, de când e omenirea asta pe Pământ. Mai prost e ăla care acceptă să dea fără să ceară nimic în schimb, ăla care nu e în stare să negocieze un contract de cesiune, un contract de exploatare a unor resurse, un tratat de aderare ori vreun parteneriat ”strategic”.

Da, suntem poziționați ”prost” din punct de vedere geografic. De milenii stăm în calea unor furtuni ale neamurilor plimbărețe. De o vreme s-a cam așezat fiecare într-o matcă a sa. Depindea doar de noi să ne negociem statutul. Nu suntem o țară mare, dar nici una mică. Iar resursele, potențialul uman etc. ne permiteau să ne așezăm la masa discuțiilor cu fruntea sus și fără a face compromisuri. Politica României trebuie făcută de oameni dedicați acestei țări, cu capacitatea de a se raporta eficient în acest context geografic și economic, fiind prinși într-un spațiu-tampon între puterile estice și cele vestice.

În schimb, ce-am făcut? Am tolerat lideri de mucava, marionete, nu i-am ”ars” la timp, am fost dezbinați și fără coeziune în acțiuni, exceptând câteva momente atunci când a existat un Mihai, un Vlad, un Ștefan, un Antonescu și alții. Pe o parte din ei tot noi i-am lăsat să moară uciși, că nu am fost în stare să ne apărăm lideri valoroși.

Acceptăm retrocedări ilegale de sate către urmași imaginari de grofi maghiari, acceptăm defrișări și alte abuzuri. Că reacționează 10, 100, 1.000 este fix degeaba raportat la o țară de 20 de milioane de suflete plus vreo 10 milioane în diaspora.

Societatea civilă din România este fix vax albina, cu mici excepții. Poporul nu dă lideri, iar cei ce ar putea fi lideri ar avea parte instantaneu de vreun dosar, de vreo amantă, de vreun copil din flori, fabricate de ”băjeți”, pentru a fi denigrați și trași pe dreapta. Iar poporul nu i-ar apăra, că, deh, poporul vrea cancan tv și Măruță, de acolo se informează, încă, procente însemnate din acest neam.

Până și imnul ne spune că suntem ”în somnul cel de moarte”...Vietățile viețuiesc și în hibernare, dar doar viețuiesc, doar respiră. Cam în situația asta suntem noi, ca popor, azi, doar respirăm.

Poporul ăsta va avea o șansă la un rol important pe scena lumii abia atunci când la Nadăș se vor aduna cel puțin 100.000 de români pentru a-i apăra pe săteni, nu vreo câțiva, cum am fost până acum, când în pădurile care se taie zilnic vor sosi tot cel puțin 100.000 de români în calea tirurilor încărcate cu lemn, când în cazul unei probleme de interes național se vor aduna mai mulți oameni decât la un meci de fotbal ori vreun concert pop.

Vom avea o șansă atunci când vom înțelege că petițiile online nu rezolvă absolut nimic și că cei ce ne vor răul acționează în plan real, concret, iar contracararea acțiunilor acestora nu se poate face decât în același mod concret, în timp și plan real, nu virtual.

Și mai ales, vom avea o șansă atunci când ne vom schimba atitudinea unii față de ceilalți și vom înțelege că, fie ardelean, muntean ori moldovean, nu ne avem decât unii pe alții pe lumea asta, noi ne suntem singurii prieteni și frați. Până atunci, doar...viețuim.

Nu la revolte și haos îndemn eu, ci la trezire, la acțiune concretă atunci când trebuie, la o analiză introspectivă asupra nouă înșine, ca popor, asupra a ce-am putea fi și nu suntem, asupra nevoii de comunicare între români și de renunțare la orgollile personale, locale.

Evident, nu toți românii se comportă precum niște euglene, însă numărul celor care se dovedesc a fi urmași de daci, în spirit, sânge și atitudine, pare să scadă tot mai mult, din păcate.

3 comentarii :

Riddick spunea...


"Mila de la străin
E ca umbra de la spin"

"Celui fără de ruşine
Dacă-i dai ceva obraz
Ţi se suie în spinare
Ca să-l treci peste pârleaz"

https://www.youtube.com/watch?v=XPCFLrJncbU

Anonim spunea...

Ce vremuri ticaloase! Si nu numai la noi. Ca romanul doarme pe el, se stie. O spune si imnul national. Dar te uiti perplex la scandinavi (urmasii razboinicilor vikingi?!), la nemti, la belgieni, la olandezi etc. cum se lasa exterminati ca popoare pe propriile lor paminturi de propriile lor guverne de parca ar fi fost hipnotizati in masa sau vlaguiti cu bromura, ca soldatul roman pe vremuri. Ori, poate, vaccinati inca de mici cu ceva porcarii cu efecte similare!?

Paralizie generala in Nordul civilizat.

Singurii care se misca sint musulmanii si chinezii.

Furia celor care vad si inteleg ce se intimpla o gasesc ilustrata tot mai des pe blogurile americane de o secventa dintr-un celebru film produs in 1976, NETWORK.
https://en.wikipedia.org/wiki/Network_%28film%29

E aici:
https://youtu.be/q_qgVn-Op7Q

Traduc, ca sa inteleaga si francofonii, ce urla omul ala acolo:

"Nu trebuie sa va spun eu ca lucrurile merg prost. Toata lumea stie ca lucrurile merg prost.
E criza economica.
Oamenii nu mai au joburi sau sint speriati sa nu si le piarda.
Dolarul mai valoreaza 5 centi. Bancile se prabusesc.
Vinzatorii din magazine au pusca sub tejghea.
Derbedeii bintuie pe strazi ca nebunii.
Nimeni nu pare sa stie ce e de facut si situatia asta nu se mai termina.
Stim ca aerul e irespirabil si hrana necomestibila.
Stam si ne uitam la TV cum vreun prezentator de stiri ne spune ca azi am avut 15 omucideri si 63 agresiuni violente ca si cum e normal ca lucrurile sa mearga asa.
Stim ca situatia e proasta. Mai rea decit proasta. E o nebunie.
Totul, peste tot, devine nebunesc, asa ca nu mai iesim din casa.
Stam in casa. Incet-incet lumea in care traim devine tot mai mica.
Tot ce spunem e: "Va rugam, lasati-ne in pace macar in sufrageriile noastre. Lasati-mi prajitorul de piine, televizorul, my steel belted radials (roti misto de masini). Nu scot o vorba. Vrem doar sa fim lasati in pace.

Eu n-o sa va las in pace. Vreau sa va vad furiosi!
Nu vreau sa protestati sau sa va rasculati.
Nu-i scrieti congressman-ului vostru!
Nu stiu ce sa va spun sa ii scrieti.
Nu stiu ce e de facut cu criza economica, cu inflatia... cu rusii, cu agresiunile de pe strazi.
Tot ce stiu e ca mai intii trebuie sa deveniti furiosi.
Trebuie sa spuneti: "Sint o fiinta umana, goddamn it! Viata mea are valoare."
Asa ca, vreau sa va ridicati in picioare acum.
Vreau ca toti sa va ridicati din fotoliile voastre.
Vreau sa va ridicati chiar acum si sa mergeti la fereastra... sa o deschideti, sa va scoateti capul afara si sa strigati... "Sint furios ca dracu si sitatia asta nu o mai suport!" ("I'm as mad as hell, and I'm not gonna take this anymore!")
Vreau sa va ridicati in picioare chiar acum.
Ridicati-va! Mergeti la ferestre. Deschideti-le, scoateti-va capul in afara si strigati... "I'm as mad as hell, and I'm not gonna take this anymore!"
O sa vedem mai tirziu ce e de facut cu criza economica, cu inflatia si cu criza petrolului.
Deocamdata extrageti-va din fotolii... deschideti fereastra, scoateti-va capul in afara si strigati, continuati sa strigati... "I'm as mad as hell, and I'm not gonna take this anymore!"

Mai e o secventa dintr-un film tocmai buna de aratat la prima lectie de autoaparare celor aflati in somnul cel de moarte daca si cind reusim sa-i trezim: Gran Torino - Get Off My Lawn

https://youtu.be/NelBNtNm8l0

=== TORLAND ===

Riddick spunea...

E nasol de tot. S-au acumulat multe şi vine scadenţa.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: