09 ianuarie 2016

Când n-o să fie românii tâmpiți exemplari ?


Ştiripesurse.ro:

Dacă pe vremea comuniștilor era proclamată, fie și propagandistic, grija statului față de cetățeni, acum conducătorii s-ar zice că au în vedere numai grija cetățenilor față de stat. Prin plata a tot felul de impozite aiuristice. Să dea bani, nu contează de unde, nu contează și dacă n-au, sunt înscriși la plată. Și, dacă plătesc, sunt buni cetățeni, tâmpiți exemplari. Spălați de minune pe creiere.

S-a ajuns să se se guverneze doar cu ochii pe indicatorii de stabilitate economică, după dictat străin, nu pe căile de-a obține bunăstatea majorității populației. De exemplu, termenul de sărăcie, ca și combaterea ei, a fost eliminat din planurile guvernamentale. De parcă n-ar exista, de parcă e o pecingine. Dacă se amintește accidental de săraci, în discursul politic dominant, se vorbește ca despre niște oameni second-hand. Numai nu se afirmă explicit că merită exterminați, pe un parcurs fascist în haine noi.

Sunt extrem de curios până unde se poate întinde această coardă. Când se va sătura lumea să achite costurile ticăloșiei politicienilor și a instituțiilor de forță, cu salarii umflate, cu pensii speciale, cu facilități anevoios cuantificabile, cu înțelegeri subterane. Când o să ajungă cuțitul la os după restrângerea treptată a libertăților individuale. Când protestele o să fie hotărât articulate. Și nu de serviciile secrete. Într-o societate în care obligațiile potopesc drepturile, democrația e o poveste golindu-se de conținut.

Aștept vremea când, cu privirea mai lungă ca nasurile individuale, românii se vor sătura să fie niște tâmpiți exemplari.

9 comentarii :

Simeone spunea...

Programul Eugenia...

Crystal Clear spunea...

Mişto postare !
Asa, între noi...

Realitatea este că cei cu privilegii nu plătesc impozite, iar controalele îi ocolesc. Până devin şantajabili şi ajung la închisoare...
Astea sunt cele mai periculoase personaje : LICHELELE IRESPONSABILE, cărora le-au dat nas serviciile sau masonii de doi lei sau străinii...oameni făra coloană vertebrală - proveniţi din activiştii de dinante de 89 şi din progeniturile lor...

Riddick spunea...

Simeone:

Mărcile "Eugenia", "Ciocolată [cu] ROM" au fost cumpărate, şi MERG. Dar să fim serioşi, calitatea era slabă, la Eugenia. Eugenia, ca strategie globalistă, e şi mai nasoală.

Crystal Clear:

Se pare că luăm la rând toate "gropile istoriei", nu ne mai săturăm... iar "uneltele" simt acum "recunoştinţa" celor cărora s-au vândut, le elimină sau înlocuiesc.

Anonim spunea...

Asta cu ''gropile istoriei'' cam asa este !'
Dar acum urmeaza un ''gropan'' din care, cine stie....
https://youtu.be/44vzMNG2fZc

Riddick spunea...

În vest au început să se trezească. Și în est. Minus România. Ca de obicei...

Anonim spunea...

In 99,99% din cazuri nu doar ca nu simt nevoia, dar nici nu as avea rabdare sa revad un film sau sa recitesc o carte / un articol.

Dar interviul asta l-am revazut nu o data, ci de doua ori. Phew...

https://youtu.be/VTDlY4o23XA

P.S. Si am mai gasit pe aceeasi pagina un comentariu care merita citit. Autor: Blaster53 (chiar primul comentariu vizibil).

=== TORLAND ===

Riddick spunea...

Mulţumesc pentru clip, acum chiar o să-l vizionez, deşi îl găsisem (ca titlu şi link) şi prin alte părţi. Nu-l găsesc pe Blaster53, dar mai sunt şi alte comentarii relevante.

Remarcaseră mai mulţi (şi-mi picase - tardiv - fisa): valul de refugiaţi s-a pornit brusc, ca la un semnal. De la Gibraltar până în Turcia. Şi-apoi, reacţia "riveranilor" de la Mediterană: preluarea "refugiatilor" din apele internaţionale, uneori chiar la limita apelor teritoriale de origine; un procent semnificativ de mortalitate prin înec ar fi descurajat următoarele eventuale "expediţii". Acţiune doar la limita apelor teritoriale proprii sau în interiorul lor, inacţiune totală în rest. Cu toate lătrăturile presei, asta ar fi trebuit să fie "linia".

Anonim spunea...

Teoria lui Starikov imi aminteste o replica a lui Truman la intrebarea "De ce USA l-a ajutat pe criminalul bolsevic Stalin in WW2?", formulata de un jurnalist american.

"Fiindca sovieticii erau mai slabi decit germanii. Interesul nostru era ca europenii sa se omoare cit mai mult intre ei. Daca germanii ar fi fost cei slabi, pe ei i-am fi ajutat."

Chestia asta am citit-o cu multi ani in urma, cind inca nu exista internetul, intr-o carte pe care, din pacate, nu mai reusesc sa mi-o amintesc ca sa pot sa o numesc (titlu, autor). Dar vorbele lui Truman, de un cinism care te face sa te freci la ochi, mi s-au intiparit in memorie.

In acelasi context si tot din America, o vorba a Gen. James "Mad Dog" Mattis (Mattis has been commander of the United States Central Command since 2010 and led the 1st Marine Division into Iraq in 2003):

“Be polite, be professional, but have a plan to kill everybody you meet.”

Versiune:
http://i12.photobucket.com/albums/a201/mister2wrx/INTJ_zpseykitvrs.jpg

Se pare ca, de fapt, asa cum zic cinicii astia, nu asa cum am fost "educati" in scoala se invirte lumea in jurul propriei axe si a Soarelui, doar ca EI considera ca "e mai bine" ca lumea sa nu stie adevarul si sa creada in feti frumosi, dreptatea care triumfa mereu, adevarul care iese la suprafata ca uleiul, poezie, muzica, inalta moralitate, bani facuti din munca, respectul fata de legi, onestitatea politicienilor...

p.s.
INTJ (introversion, intuition, thinking, judgment) is an abbreviation used in the publications of the Myers-Briggs Type Indicator (MBTI) to refer to one of the sixteen psychological types.

=== TORLAND ===

Riddick spunea...

Sovietele au fost ajutate încă "din faza de coacere", ca să zic aşa, nu doar de la WW2. Henry Ford le-a/şi-a făcut acolo uzine, iar motoare Ford (chiar dacă unele niţel adaptate) au fost puse pe tancuri şi avioane. Din 1918, cooperare militară cu Imperiul German, apoi cu Republica de la Weimar. Mai consistent, între 1922-1933.

http://riddick2.blogspot.ro/2014/04/german-military-in-soviet-union-1918.html

La rândul lui, şi Hitler a avut "sponsori", mulţi dintre ei tot din SUA. America era pro-germană (masele...), până înspre 1940.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: