04 februarie 2015

Iulian Capsali: "Cui mai aparține SRI?"


Nu-l ţin de bun pe Capsali, dar aici, a nimerit-o. Şi, nu, SRI nu lucrează pentru România, cum nici echipa popii Ciobotea de la BOR n-o face...
 [...] Întrebarea mea este următoarea: ce rol a avut SRI în atacurile în avalanşă din presa ultimilor ani împotriva Bisericii Ortodoxe, ştiindu-se că serviciul are mulţi jurnalişti sub acoperire; dacă a presat ca între cele două tururi de scrutin prezidenţial CCR să ia decizia de a scoate materia Religie din materiile şcolare (care se va face doar la cererea părinţilor, ca şi când, mutatis mutandis, un om nevinovat ar trebui să aducă în faţa instanţei probe care să-l dezincrimineze).

În general, aş vrea să ştiu dacă SRI mai aparţine poporului român, mai apară nucleele tari ale neamului – din care primordială este Biserica -, dacă mai are ca scop apărarea suveranității naționale, sau este pus în slujba neoliberalismului globalist, curentul mondial al oligarhiei bancar-corporatiste, care are ca principal scop delegitimarea ethosului naţional, a memoriei istorice şi a Tradiţiei – implicit a credinţei Ortodoxe?

SRI apară Statul Român, sau colaborează la desființarea acestuia?

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: