23 decembrie 2014

Stop-cadru


Părerea mea: este vorba despre o perioadă "de tranziţie" până la reînscrierea în Intergrupul pro-gay, nu despre o părăsire a lui (este o nouă eurolegislatură de 5 ani, şi se reconfirmă - sau nu - aderenţa la Intergrup).

Ar fi plauzibilă "absenţa" europarlamentarilor RO: Corina Creţu (acum, comisar european) şi-a dat demisia din poziţia de europarlamentar, iar Monica Macovei (cu vise de mărire de-a drepul patologice) poate că mai are ezitări înainte de reînscriere (din considerente imagologice, nu altceva !). Nu-mi dau seama care este situaţia la Renate Weber, care se pare că şi-a reconfirmat apartenenţa la Grupul Spinelli (eurofederalist). Să vedem cine va veni "în loc"...

La acest moment, dacă dau search "Romania" la site (About/Members), reiese că n-ar exista acolo europarlamentari din România (mai sunt 17 europarlamentari care au aderat "în secret"):


Search la siteul Intergrupului pro-gay, astă-vară: 


4 comentarii :

b.s. spunea...

Să trăiești.

Din câte știu, toate grupurile informale ale PE și-au definitivat membership-ul de câteva zile bune.

Probabil fetele noastre sunt trecute la „secret” - deși cel puțin Weber nu văd de ce s-ar feri...

Două vești bune: 1) intergrupul LGBT are mult mai puțini membri ca în legislatura trecută și 2) există acum un intergrup pentru familie (Active ageing, intergenerational solidarity & family policies) care chiar va funcționa.

Riddick spunea...

Salut ! Da, se pare că e "gata" membership-ul. Tot aşa zic si eu: Macovei "la secret" (poate şi altcineva , încă 1-2 RO), şi "de ce Weber" ? Bună veste, cu intergrupul de semn opus.

b.s. spunea...

Știi ceva, nu vrei să te ocupi (și) de website-ul eurosceptic.ro? E lăsat cam de izbeliște de ani buni și e păcat.

Riddick spunea...

Nu-i al meu. A comentat pe-aici mai demult, şi ceva mai recent a preluat de la mine materiale (traduceri din Vaclav Klaus, fără link; da' nu mă supăr :) ).

Nu mă pot ocupa şi de eurosceptic.ro.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: