11 noiembrie 2014

Dragi capitalişti, de ce condamnaţi ipocrit şi nu lăudaţi evaziunea fiscală?


Ilie Şerbănescu (Jurnalul Naţional):

Incriminările mediului de afaceri privat din România la adresa statului au ajuns la paroxism, oferind prin sarabanda de bocete publice, acuze televizate şi intervenţii în seminarii şi conferinţe spectacolul unui delir cel puţin egal cu cel pus la dispoziţie de clasa politică, despre care se credea că este sumumum în materie. Dând expresie acestei puneri la zid a statului de către mediul privat de afaceri, „Ziarul Financiar” titra, citând, că statul ar duce o politică „perfect paralelă business-ului” sau chiar una „antibusiness”.

Bizareria acestui delir este că are loc într-o ţară în care: 1) statul aproape a dispărut ca agent economic (5-6% din PIB, sub 10% din cifra de afaceri); 2) procesul de transfer al activelor din mâna statului, fost atotstăpânitor, în mâini private a fost ameţitor de rapid la scară istorică (nici 20 de ani); 3) capitalul a ajuns să preia din PIB 55-60%, în timp ce munca doar 40-45%; 4) statul ca agent fiscal impozitează capitalul cu numai 16%, iar munca cu peste 40%; 5) să nu uităm cumva că, în ciuda acestei disparităţi distorsionante, capitalul este cel care evazionează fiscal masiv (50% la TVA şi 80% la impozitul pe profit), în timp ce munca se conformează într-o mult mai mare măsură (60% la contribuţiile sociale şi peste 90% la impozitele pe venit). Şi statul tolerează aceste evaziuni. În asemenea condiţii, incriminările de care aminteam sunt pur şi simpli lipsite de obiect, chiar absurde. Ce vreţi mai mult, fraţi privaţi?! Ce să mai aşteptaţi de la unul pe care chiar voi l-aţi omorât?! Când vă plângeţi că statul este furat sau are pierderi în loc să vă dea vouă stimulente, de ce vă faceţi a uita că tot voi, privaţii, îl furaţi sau îi produceţi pierderi prin încăpuşări şi achiziţii publice suprafacturate! Mă rog, reprezentanţi de-ai voştri şi nu cumva bunul Dumnezeu!

În acest joc murdar şi jenant sunt implicaţi mulţi analişti economici şi financiari care, pentru a nu se abate de la linia la modă, bocesc pe umărul bietului sector privat din România (desigur, din cauza imbecilului stat), dar, spre a încerca să-şi păstreze cât de cât credibilitatea, condamnă evaziunea fiscală! Păi, în acest caz lacrimile lor se transformă automat într-un sos greţos! Căci de evaziunea fiscală sunt responsabili agenţii economici – şi nimeni altcineva – şi, pe orice parte ai întoarce lucrurile (număr, pondere în cifra de afaceri sau în PIB), aceştia în supercovârşitoare majoritate sunt privaţi în România actuală. Păi, atunci de ce plângeţi evaziunea fiscală?! Întrucât, potrivit înseşi preceptelor după care vă ghidaţi şi pe care le promovaţi şi ridicaţi în slăvi, banii rămân prin evaziunea fiscală la îndemâna aceluia considerat de voi înşivă cel mai minunat administrator (sectorul privat), în loc să se ducă la cel mai prost administrator (statul), care şi-ar bate joc de ei irosindu-i în cine ştie ce activităţi nerentabile sau măsuri populiste. De ce fraţilor, în chiar spiritul propriilor concepţii şi idei, nu lăudaţi evaziunea fiscală?! Măcar aţi fi consecvenţi cu voi înşivă!

4 comentarii :

Anonim spunea...

O tangenta la tema.

Mark Gitenstein (si altii ca... el) au fondat la Washington ALIANTA, o organizatie Româno-Americană cu scop caritativ (asa s-a inregistrat: Alianta is a 501(c)3 charity. Donations may be tax deductible.) Au atras, bineinteles, si citiva figuranti romani (sau doar cu nume vag romanesti) inocenti, morti de foame sau cozi de topor. Ca sa nu bata prea tare la ochi.

Site-ul are o pagina si nu spune nimic:
http://www.alianta.org/

Insa trebuie sa citesti articolul "Bun Venit ALIANŢEI!"
de Stefan N. Maier (6-10-2014)
https://tinyurl.com/o8aqsz8
ca sa intelegi citi bani si cite interese se ascund in spatele vorbelor mieroase ale unora indragostiti subit de romani. Numai petrecerea de o opulenta obscena descrisa in articol trebuie sa fi costat o caruta de bani.

Tare mi-e teama ca in subsolul Romaniei s-au descoperit resurse energetice atit de mari incit se va alege praful de tara asta. Daca e asa, ori va fi un jaf alaturi de Ponta si mafiotii din jurul lui, ori vom avea soarta Irakului, daca nu iese Ponta si opunem rezistenta.

Mare nenorocire sa fii o tara mica si sa ai petrol, gaze si aur.

Riddick spunea...

Ambele facţiuni (şi "dreapta" şi "stânga") sunt total aservite NWO şi acţionează contra României. Ne trebuie partide noi (nu "reformarea" sau redenumirea celor actuale !), cu politicieni "dăltuiţi în granit", intransigenţi, şi patrioţi.

Va dura până atunci destul de mult, cu consecinţe dezastruoase, unele ireversibile.

Crystal Clear spunea...

Şi eu m-am gândit ce s-o fi întâmplat de am devenit aşa, deodată una din preocupările americanilor, care până mai ieri nici nu ştiau că există România pe hartă!.
E posibil să se fi descoperit vreun zăcământ , interesul este suspect .

Iar faptul că , de atâta timp nu există ambasador SUA în România ,este iar o chestie ciudată..

Riddick spunea...

În Ungaria, la fel - însărcinat cu afaceri ad-interim, nu e stabilit numele ambasadorului.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: