07 octombrie 2014

Ungaria n-are de gând nici să treacă la euro, nici să strângă cureaua spre a-l salva


Ia să văd eu asta la Ponta-PSD (că de auzit, am mai auzit...).

Ziarul Financiar:

Viktor Orban: Guvernul Ungariei nu va lua măsuri de austeritate

Guvernul maghiar nu va lua măsuri de austeritate, a afirmat premierul Ungariei Viktor Orban într-un interviu acordat cotidianului Vas Nepe şi preluat de Portfolio.hu. Reformele din sistemul educaţional se îndreaptă în direcţia bună, însă mai sunt multe de făcut pentru ca sistemul să funcţioneze „perfect“.

El a adăugat că Ungaria se află „în pragul unei mari epoci“ şi le-a reamintit alegătorilor că pe 12 octombrie, când Ungaria va avea alegeri locale, actuala coaliţie Fidesz-KDNP a câştigat toate alegerile de la cele parlamentare din 2010. Premierul le-a cerut alegătorilor să demonstreze că „Ungaria este a noastră şi noi decidem ce se întâmplă aici“.

Orban a spus că maghiarii s-au confruntat cu trei mari probleme până la venirea la putere a partidului său: inflaţie ridicată, rate mari ale dobânzilor şi oportunităţi mici pentru găsirea unui loc de muncă. El a spus că din 2010, de când a venit la putere, inflaţia a fost ţinută sub control şi în prezent patru milioane de unguri au un loc de muncă stabil. Premierul a  spus că numărul acestora va creşte la cinci milioane în perioada următoare.

2 comentarii :

Riddick spunea...

Ungaria, cu 10,5 milioane de locuitori, are aproape cinci milioane de salariaţi. România, la o populaţie dublă, are puţin peste cinci milioane de salariaţi.

Riddick spunea...

... restul lucrează la negru sau sunt evazionişti (cu mici "afaceri").


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: