31 octombrie 2014

Cui taie cârnaţi ăsta ?!


După operaţiunile de dezinformare ale Sistemului numite PUNR, PRM, PP-DD, PNR, avem acum una nouă, "naţionalistă": Partidul România Unită. Girată de Bogdan Diaconu, ex-PSD.

Care propune dizolvarea partidelor doar pe baza începerii urmăririi penale a unui anumit număr de membri din conducerea lor, fără sentinţe definitive. Adică (evident !) doar pe baza unei mutări de-a Sistemului !

Propunere legislativă pentru modificarea și completarea art. 46

din Legea 14/2003, Legea partidelor politice, republicată

Parlamentul României adoptă prezenta lege:

Art. 46 din Legea nr. 14/2003, Legea partidelor politice, republicată, se modifică şi se completează după cum urmează:

La Articolul 46, alin. (1), având următorul cuprins: ”Un partid politic se dizolvă pe cale judecătorească în următoarele condiții:” se adaugă punctul (h) cu următorul cuprins:

Art. 46. (1) h) când un număr de minim 10 membri ai partidului care au îndeplinit sau îndeplinesc funcții în cadrul formațiunii sau în aparatul de stat se află, pe parcursul unui an calendaristic, în diferite faze de urmărire penală având ca obiect fapte de corupție.

Iniţiator:

Bogdan Diaconu

Deputat independent

Un comentariu :

Riddick spunea...

Nu pot să nu fac paralela la regimul pepe-socialist din Grecia, care înscenează procese partidului de dreapta Zorii Aurii:

http://riddickro.blogspot.ro/2013/10/democratia-fost-asasinata-la-atena.html


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: