17 octombrie 2014

Budapesta îi dă peste bot căţelei* Nuland. La Bucureşti, puterea se face că nu-i aude lătratul, iar "opoziţia" chelălăie ca acompaniament.


*bitch

Nu sunt deloc dur în exprimare. De când a ajuns clica Obama un reper de integritate ?! Şi, în general, cum dracu' de-a ajuns să fie la modă să-şi dea cu părerea unii din exterior despre cum trebuie guvernată România, iar politicienii să caute implementarea "indicaţiilor" ("disputa politică" fiind pe metodele de implementare) în loc să-i ia la trei păzeşte pe emitenţii acestora ?!

Tensiuni diplomatice între Budapesta şi Washington:

Pe fondul informaţiilor privind presupuse presiuni ale Statelor Unite în cazul unei investigaţii care vizează companii americane din Ungaria, autorităţile de la Budapesta l-au convocat, vineri, la ministerul ungar de Externe pe ataşatul cu afaceri al ambasadei americane, Andre Goodfriend. În replică, Statele Unite au interzis, invocând suspiciuni de corupţie, accesul pe teritoriul american unor şefi ai agenţiilor de verificare din Ungaria, Guvernul de la Budapesta denunţând presiuni, relatează MTI, preluat de Mediafax.

Partidul Fidesz, aflat la putere în Ungaria, a anunţat că tentativele de exercitare de presiuni asupra autorităţilor ungare sunt inadmisibile. "Grupul parlamentar Fidesz se aşteaptă ca autorităţile ungare să continue în mod obiectiv verificările în toate cazurile, inclusiv în privinţa problemelor fiscale semnalate la organizaţii afiliate Statelor Unite", potrivit unui comunicat oficial.

Ambasada americană a comunicat că "anumite persoane fizice din Ungaria" nu pot pătrunde pe teritoriul american pentru că există "informaţii credibile că ar fi obţinut beneficii din acte de corupţie".

În acest context, Judit Fulop, purtătorul de cuvânt al Ministerului ungar de Externe, a cerut Statelor Unite să ofere toate informaţiile necesare privind presupusele cazuri de corupţie.

La începutul lunii octombrie, Budapesta a reacţionat la critici formulate de Victoria Nuland, subsecretarul de Stat american pentru Afaceri Europene şi Euroasiatice, dând asigurări că Budapesta respectă libertăţile şi restul valorilor democratice. Ungaria a făcut eforturi intense pentru libertate şi pentru înlocuirea dictaturii cu democraţia, a afirmat ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, reacţionând la declaraţiile Victoriei Nuland.

Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: