05 septembrie 2014

Goarnele Sistemului reiau propaganda "necesităţii" spionării cetăţenilor


De remarcat coincidenţa poziţiilor - media băsistă trage pentru interesele guvernului Ponta ("Curtea Constituțională a ignorat avertismentele SRI. România, teren liber pentru terorism"). Ca de obicei, chestiunea va fi pasată după alegeri. Eu nu-mi dau seama cum de-a reuşit CCR să dea o decizie corectă pe acest subiect, va fi nevoie de multă imaginaţie pentru a o scurtcircuita (este precedent, "lucru judecat").
În ciuda avertismentelor lansate de autoritățile române privitoare la pericolul pe care îl reprezintă unii utilizatori ai cartelelor pre- pay, CCR a stabilit că organele judiciare și cele cu atribuții în domeniul siguranței naționale nu mai au acces și nu mai pot utiliza datele obținute și stocate în baza Legii „Big Brother”. Fapt de o gravitate ieșită din comun: începând de ieri, România a devenit, legal, un teritoriu pe care teroriștii pot acționa fără să poată fi verificați. În ciuda avertismentelor lansate de Serviciul Român de Informații (SRI), Curtea Constituțională a României (CCR) a publicat motivarea deciziei luate pe data de 8 iulie prin care a declarat neconstituțională Legea 82/2012, cunoscută drept legea „Big Brother”.
George Maior a adăugat că, prin adoptarea unei legi care reglementează utilizarea cartelelor preplătite, viața privată a cetățenilor este, în fapt, mai bine protejată. „Se minte direct și rudimentar atunci când se afirmă nonșalant că înregistrarea datelor personale ale utilizatorilor de cartele pre-pay încalcă drepturile omului. Dimpotrivă, eu cred că acestea sunt profund afectate prin anonimizare,” a adăugat oficialul SRI.

6 comentarii :

Riddick spunea...

CCR n-a mers până la capăt - trebuia să ceară distrugerea înregistrărilor deja existente. Nu ! Vine cu şopârla "nu mai au acces și nu mai pot utiliza datele obținute și stocate în baza acestei legi, până la adoptarea de către Parlament a unui nou act normativ privind reținerea datelor", ceea ce indică o decizie CCR contrară la acea viitoare lege. Implicit, dacă trec mai mult de şase luni şi nu apare altă lege, înregistrari LEGALE n-ar mai trebui să existe în vreo bază de date a operatorilor de telecomunicaţii.

Riddick spunea...

Sau nu cumva înregistrările merg înainte, fiind reglementate de altă lege ?! Partea cu "oprirea accesului" e comică: cine are garanţia că serviciile respectă legea ?

Riddick spunea...

Cred că este cât se poate de clar că se stochează şi datele de navigare pe Internet sau Facebook, dacă navigarea se face prin telefon mobil. Chiar dacă legea poate că nu menţionează clar acest aspect. La fel şi pentru modemurile wireless.

Vlad spunea...

Salut, am vazut asta, ca food for thought: http://foaienationala.ro/cine-sunt-oamenii-din-spatele-micrii-motivaia-romnia.html si http://www.georgescucalin.ro/veniti-alaturi-de-mine/
Motivatia pentru Romania a Clubului de la Roma...

Riddick spunea...

Salut !

Călin Georgescu este unul dintre organizatorii recentei vizite în România a lui Aleksandr Dughin.

Riddick spunea...

http://riddickro.blogspot.ro/2014/06/clubul-de-la-roma-girat-vizita-lui.html


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: