05 septembrie 2014

Goarnele Sistemului reiau propaganda "necesităţii" spionării cetăţenilor


De remarcat coincidenţa poziţiilor - media băsistă trage pentru interesele guvernului Ponta ("Curtea Constituțională a ignorat avertismentele SRI. România, teren liber pentru terorism"). Ca de obicei, chestiunea va fi pasată după alegeri. Eu nu-mi dau seama cum de-a reuşit CCR să dea o decizie corectă pe acest subiect, va fi nevoie de multă imaginaţie pentru a o scurtcircuita (este precedent, "lucru judecat").
În ciuda avertismentelor lansate de autoritățile române privitoare la pericolul pe care îl reprezintă unii utilizatori ai cartelelor pre- pay, CCR a stabilit că organele judiciare și cele cu atribuții în domeniul siguranței naționale nu mai au acces și nu mai pot utiliza datele obținute și stocate în baza Legii „Big Brother”. Fapt de o gravitate ieșită din comun: începând de ieri, România a devenit, legal, un teritoriu pe care teroriștii pot acționa fără să poată fi verificați. În ciuda avertismentelor lansate de Serviciul Român de Informații (SRI), Curtea Constituțională a României (CCR) a publicat motivarea deciziei luate pe data de 8 iulie prin care a declarat neconstituțională Legea 82/2012, cunoscută drept legea „Big Brother”.
George Maior a adăugat că, prin adoptarea unei legi care reglementează utilizarea cartelelor preplătite, viața privată a cetățenilor este, în fapt, mai bine protejată. „Se minte direct și rudimentar atunci când se afirmă nonșalant că înregistrarea datelor personale ale utilizatorilor de cartele pre-pay încalcă drepturile omului. Dimpotrivă, eu cred că acestea sunt profund afectate prin anonimizare,” a adăugat oficialul SRI.

6 comentarii :

Riddick spunea...

CCR n-a mers până la capăt - trebuia să ceară distrugerea înregistrărilor deja existente. Nu ! Vine cu şopârla "nu mai au acces și nu mai pot utiliza datele obținute și stocate în baza acestei legi, până la adoptarea de către Parlament a unui nou act normativ privind reținerea datelor", ceea ce indică o decizie CCR contrară la acea viitoare lege. Implicit, dacă trec mai mult de şase luni şi nu apare altă lege, înregistrari LEGALE n-ar mai trebui să existe în vreo bază de date a operatorilor de telecomunicaţii.

Riddick spunea...

Sau nu cumva înregistrările merg înainte, fiind reglementate de altă lege ?! Partea cu "oprirea accesului" e comică: cine are garanţia că serviciile respectă legea ?

Riddick spunea...

Cred că este cât se poate de clar că se stochează şi datele de navigare pe Internet sau Facebook, dacă navigarea se face prin telefon mobil. Chiar dacă legea poate că nu menţionează clar acest aspect. La fel şi pentru modemurile wireless.

Vlad spunea...

Salut, am vazut asta, ca food for thought: http://foaienationala.ro/cine-sunt-oamenii-din-spatele-micrii-motivaia-romnia.html si http://www.georgescucalin.ro/veniti-alaturi-de-mine/
Motivatia pentru Romania a Clubului de la Roma...

Riddick spunea...

Salut !

Călin Georgescu este unul dintre organizatorii recentei vizite în România a lui Aleksandr Dughin.

Riddick spunea...

http://riddickro.blogspot.ro/2014/06/clubul-de-la-roma-girat-vizita-lui.html


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: