26 august 2014

Cum "îi fac reclamă" lui Iohannis europeiştii pro-germani şi pro-Vatican


AGERO:

Portretul-robot prezidențial

E clar că Johannis nu are charismă. Ce înseamnă aia? E un fel de slănină afumată. Nu participă de 1 Decembrie! Păi da ... În primul război mondial pare-se că nemții și ungurii au pierdut. Pe de altă parte nemții s-au dat pe brazdă când au condus România, vezi Carol I, II, Ferdinand. Chiar și numele țării, România este dat de un neamț, istoricul sas Martin Felmer, sec. al XVIII-lea. Că n-are simțul umorului, e clar.

El îți spune: "nu fuma aici!". "De ce, doar suntem doar noi doi?" @Nu contează, du-te și fumează afară!" Nu e șucar, ca Băsescu. L-am fi detronat de mult pe Băsia-Sa, dacă nu ne-ar fi amuzat continuu, dacă nu ne-ar fi dat și ocazia să fim antibăsiști. 

Deci, președintele să fie român! Cu toate că poporul nu mai e de mult român, în timp corcindu-se cu tătari (cazul Băsescu), turci, ruși, sârbi, bulgari, țigani (mai ales). Asta în Valahia Mare, că în Ardeal și Banat toți ni-s corciți cu germani, unguri, ovrei, țigani, francezi, austrieci, sârbi, pînă și italieni. Cine e pur-sânge să ridice mâna sus! Nimeni... (Ah, i-am omis pe daci, thraci, geți, avari, pelasgi, greci). 
 
Johannis nu se poate numi Băs, care nu e nume de poreclă, cum s-ar crede, ci face parte din onomastica tătaro-slavă. În Banat localitățile Beșenova sau Cacova nu sunt românești, ci bulgaro-sârbe. Toponimia lor a fost schimbată de pudoarea socialistă. Ne trebuie președinte vorbareț, clovn trăncănitor ca Antonov/Antonescu. 
 
Ș-apoi Johannis nu e cunoscut!? Băi, Sibiul nu e destul de cunoscut și recunoscut în Europa? Da, da, dar Johannis ar fi în stare să ne descentralizeze, să nu-i iubească pe bucureșteni! Să desființeze monopolismul capitalei, să nu le facă șosele cu care să ajungă merțanele lor mai iute la locurile de agrement și afaceri... 
 
Un Brătianu, când s-a văzut cu România Mare în căruță, a atras spre capitală tot ce se putea căra din noile ținuturi anexate. 

Vorba domnului Baconschi, președintele trebie să fie o târfă politică. Un mincinos de-al nostru. 
 
Și să aibă un proiect, să spună că va înființa locuri de muncă și va face șosele și va mai extermina din pensionarii aiștia, c-au ajuns să se-nmulțească fără să facă sex. Vrem președinte care să stea la taclale, să iubească Estul Europei, față de care nu avem complexe.

Să fie nazist, ca Ponta, dar ortodox, că rămânem fără catedrala neamului!

Ne face Johannis spitale  în loc să ridice clopotnițe, monasterii și lăcașuri unde să se târască în genunchi rămășițele Evului Mediu, cu moaștele falsificate cu tot
.

Profesorul Viorel Roman din Bremen
e de părere că românii ar fi trebuit să fie catolici, că ortodoxia a venit de la bulgari, cu tot cu alfabetul slavon. Că e contra naturii, neam latin să bolborosească slavofon. Dar de unde atâta latinitate la noi? Că latinii n-or ajuns până-n Moldova ori Maramureș, mai români fiind vlahii de la sud de Dunăre. 

 
Câte cuvinte slave avem? 
 
Dar câte turcisme, grecisme, maghiare etc. Și atunci care e problema cu un președinte sas? 
 
Ce, prințul Charles cumpără case românești? Ba, numai săsești !

Regele ungar i-a colonizat pe sași pentru că știau să construiască din piatră și să-și fortifice bisericile. Să le apere de năvălitori. Moldo-valahii construiau mai ales din lut, de aia au fost invadați mereu de neamuri de tot felul. 

 
Ținuturile imperiale ale Transilvaniei și Banatului au oferit vechiului regat un centru de civilitate cu care se laudă la străini și țăranii din Fundulea. 
 
Turismul țării există la marea cadorisită de ruși în 1877, în Ardealul cu nume unguresc și în cele șapte burguri săsești. Industrie - cam tot în aceste locuri, gata ridicată de imperiul perdant în război. 

Nimic mai firesc ca viitorul domn al țării să fie ales din ținuturile care au cărat în spate toate problemele estului și restului țării. Cât despre proiecte și guvernare, nu sunt atribuțiile unui singur om, ci ale guvernului. Care va fi administrat un pic mai nemțește și de asta n-o să-i pice coroana lui Ștefan cel Mare.  
 
Erwin Lucian Bureriu

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: