26 august 2014

Cum "îi fac reclamă" lui Iohannis europeiştii pro-germani şi pro-VaticanAGERO:

Portretul-robot prezidențial

E clar că Johannis nu are charismă. Ce înseamnă aia? E un fel de slănină afumată. Nu participă de 1 Decembrie! Păi da ... În primul război mondial pare-se că nemții și ungurii au pierdut. Pe de altă parte nemții s-au dat pe brazdă când au condus România, vezi Carol I, II, Ferdinand. Chiar și numele țării, România este dat de un neamț, istoricul sas Martin Felmer, sec. al XVIII-lea. Că n-are simțul umorului, e clar.

El îți spune: "nu fuma aici!". "De ce, doar suntem doar noi doi?" @Nu contează, du-te și fumează afară!" Nu e șucar, ca Băsescu. L-am fi detronat de mult pe Băsia-Sa, dacă nu ne-ar fi amuzat continuu, dacă nu ne-ar fi dat și ocazia să fim antibăsiști. 

Deci, președintele să fie român! Cu toate că poporul nu mai e de mult român, în timp corcindu-se cu tătari (cazul Băsescu), turci, ruși, sârbi, bulgari, țigani (mai ales). Asta în Valahia Mare, că în Ardeal și Banat toți ni-s corciți cu germani, unguri, ovrei, țigani, francezi, austrieci, sârbi, pînă și italieni. Cine e pur-sânge să ridice mâna sus! Nimeni... (Ah, i-am omis pe daci, thraci, geți, avari, pelasgi, greci). 
 
Johannis nu se poate numi Băs, care nu e nume de poreclă, cum s-ar crede, ci face parte din onomastica tătaro-slavă. În Banat localitățile Beșenova sau Cacova nu sunt românești, ci bulgaro-sârbe. Toponimia lor a fost schimbată de pudoarea socialistă. Ne trebuie președinte vorbareț, clovn trăncănitor ca Antonov/Antonescu. 
 
Ș-apoi Johannis nu e cunoscut!? Băi, Sibiul nu e destul de cunoscut și recunoscut în Europa? Da, da, dar Johannis ar fi în stare să ne descentralizeze, să nu-i iubească pe bucureșteni! Să desființeze monopolismul capitalei, să nu le facă șosele cu care să ajungă merțanele lor mai iute la locurile de agrement și afaceri... 
 
Un Brătianu, când s-a văzut cu România Mare în căruță, a atras spre capitală tot ce se putea căra din noile ținuturi anexate. 

Vorba domnului Baconschi, președintele trebie să fie o târfă politică. Un mincinos de-al nostru. 
 
Și să aibă un proiect, să spună că va înființa locuri de muncă și va face șosele și va mai extermina din pensionarii aiștia, c-au ajuns să se-nmulțească fără să facă sex. Vrem președinte care să stea la taclale, să iubească Estul Europei, față de care nu avem complexe.

Să fie nazist, ca Ponta, dar ortodox, că rămânem fără catedrala neamului!

Ne face Johannis spitale  în loc să ridice clopotnițe, monasterii și lăcașuri unde să se târască în genunchi rămășițele Evului Mediu, cu moaștele falsificate cu tot
.

Profesorul Viorel Roman din Bremen
e de părere că românii ar fi trebuit să fie catolici, că ortodoxia a venit de la bulgari, cu tot cu alfabetul slavon. Că e contra naturii, neam latin să bolborosească slavofon. Dar de unde atâta latinitate la noi? Că latinii n-or ajuns până-n Moldova ori Maramureș, mai români fiind vlahii de la sud de Dunăre. 

 
Câte cuvinte slave avem? 
 
Dar câte turcisme, grecisme, maghiare etc. Și atunci care e problema cu un președinte sas? 
 
Ce, prințul Charles cumpără case românești? Ba, numai săsești !

Regele ungar i-a colonizat pe sași pentru că știau să construiască din piatră și să-și fortifice bisericile. Să le apere de năvălitori. Moldo-valahii construiau mai ales din lut, de aia au fost invadați mereu de neamuri de tot felul. 

 
Ținuturile imperiale ale Transilvaniei și Banatului au oferit vechiului regat un centru de civilitate cu care se laudă la străini și țăranii din Fundulea. 
 
Turismul țării există la marea cadorisită de ruși în 1877, în Ardealul cu nume unguresc și în cele șapte burguri săsești. Industrie - cam tot în aceste locuri, gata ridicată de imperiul perdant în război. 

Nimic mai firesc ca viitorul domn al țării să fie ales din ținuturile care au cărat în spate toate problemele estului și restului țării. Cât despre proiecte și guvernare, nu sunt atribuțiile unui singur om, ci ale guvernului. Care va fi administrat un pic mai nemțește și de asta n-o să-i pice coroana lui Ștefan cel Mare.  
 
Erwin Lucian Bureriu

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Mirel Axinte ("Bleen"), 2016: "A vorbi despre o Uniune a națiunilor e absurd atâta timp cât Uniunea în sine e o reacție împotriva națiunilor. Est-europenii au văzut aderarea la UE ca o ocazie pentru afirmarea națională, după 50 de ani de bocanc rus. Sunt națiuni tinere și întârziate, nedezvoltate, care nu și-au dus copilăria național-acneică până la capăt. De națiuni nu mai poate fi vorba în UE. Națiunea e un onanism sinucigaș și păgubos. Fuse și se duse. Da, noi, esticii, suntem neterminați național dar asta e, timpul nu stă în loc pentru noi. Nu ne-am exersat suficient statalitatea și națiunea dar nu ne mai putem întoarce în secolul XIX.
Singura șansă a UE e transformarea în federaţie.
E nevoie de federație din două motive:
1) Guvernările statelor, indiferent de ce grupări s-ar afla la putere, nu pot influența sau bloca politicile federale. Indiferent ce țăcăniți ajung la putere în unele state componente, UE și politicile federale nu sunt afectate.
2) Statele membre nu pot părăsi uniunea și nu se pot juca de-a șantajul.
Cum se vor împăca etniile, națiunile, într-o astfel de construcție federativă?
Cum se vor aglutina?
Imigrația din afara Europei și migrația în interiorul Europei. Ăsta e răspunsul. Marile centre urbane nu mai au identitate națională și acest trend se va extinde. Dinamica socială și economicătransformă identitatea națională în identitate europeană."


Mirel Axinte ("Bleen"), 2017: "Orice acțiune de subminare a suveranității naționale pentru occidentalizarea României e o acțiune benefică. Obiectivul final și idealul nostru ar trebui să fie topirea statalității românești într-un stat (federal/confederal) european-occidental. De fapt, nu ar trebui să fie, chiar ăsta e."

Postări populare (nu P.P.E. !):