Cum pot fi identificaţi complicii ocupantului: deviază atenţia de la agenţii străini ajunşi la butoane în România, la ţinte secundare pe care le numesc "statul mafiot", "sistemul băsist", "corupţia generalizată".

26 august 2014

Cum "îi fac reclamă" lui Iohannis europeiştii pro-germani şi pro-VaticanAGERO:

Portretul-robot prezidențial

E clar că Johannis nu are charismă. Ce înseamnă aia? E un fel de slănină afumată. Nu participă de 1 Decembrie! Păi da ... În primul război mondial pare-se că nemții și ungurii au pierdut. Pe de altă parte nemții s-au dat pe brazdă când au condus România, vezi Carol I, II, Ferdinand. Chiar și numele țării, România este dat de un neamț, istoricul sas Martin Felmer, sec. al XVIII-lea. Că n-are simțul umorului, e clar.

El îți spune: "nu fuma aici!". "De ce, doar suntem doar noi doi?" @Nu contează, du-te și fumează afară!" Nu e șucar, ca Băsescu. L-am fi detronat de mult pe Băsia-Sa, dacă nu ne-ar fi amuzat continuu, dacă nu ne-ar fi dat și ocazia să fim antibăsiști. 

Deci, președintele să fie român! Cu toate că poporul nu mai e de mult român, în timp corcindu-se cu tătari (cazul Băsescu), turci, ruși, sârbi, bulgari, țigani (mai ales). Asta în Valahia Mare, că în Ardeal și Banat toți ni-s corciți cu germani, unguri, ovrei, țigani, francezi, austrieci, sârbi, pînă și italieni. Cine e pur-sânge să ridice mâna sus! Nimeni... (Ah, i-am omis pe daci, thraci, geți, avari, pelasgi, greci). 
 
Johannis nu se poate numi Băs, care nu e nume de poreclă, cum s-ar crede, ci face parte din onomastica tătaro-slavă. În Banat localitățile Beșenova sau Cacova nu sunt românești, ci bulgaro-sârbe. Toponimia lor a fost schimbată de pudoarea socialistă. Ne trebuie președinte vorbareț, clovn trăncănitor ca Antonov/Antonescu. 
 
Ș-apoi Johannis nu e cunoscut!? Băi, Sibiul nu e destul de cunoscut și recunoscut în Europa? Da, da, dar Johannis ar fi în stare să ne descentralizeze, să nu-i iubească pe bucureșteni! Să desființeze monopolismul capitalei, să nu le facă șosele cu care să ajungă merțanele lor mai iute la locurile de agrement și afaceri... 
 
Un Brătianu, când s-a văzut cu România Mare în căruță, a atras spre capitală tot ce se putea căra din noile ținuturi anexate. 

Vorba domnului Baconschi, președintele trebie să fie o târfă politică. Un mincinos de-al nostru. 
 
Și să aibă un proiect, să spună că va înființa locuri de muncă și va face șosele și va mai extermina din pensionarii aiștia, c-au ajuns să se-nmulțească fără să facă sex. Vrem președinte care să stea la taclale, să iubească Estul Europei, față de care nu avem complexe.

Să fie nazist, ca Ponta, dar ortodox, că rămânem fără catedrala neamului!

Ne face Johannis spitale  în loc să ridice clopotnițe, monasterii și lăcașuri unde să se târască în genunchi rămășițele Evului Mediu, cu moaștele falsificate cu tot
.

Profesorul Viorel Roman din Bremen
e de părere că românii ar fi trebuit să fie catolici, că ortodoxia a venit de la bulgari, cu tot cu alfabetul slavon. Că e contra naturii, neam latin să bolborosească slavofon. Dar de unde atâta latinitate la noi? Că latinii n-or ajuns până-n Moldova ori Maramureș, mai români fiind vlahii de la sud de Dunăre. 

 
Câte cuvinte slave avem? 
 
Dar câte turcisme, grecisme, maghiare etc. Și atunci care e problema cu un președinte sas? 
 
Ce, prințul Charles cumpără case românești? Ba, numai săsești !

Regele ungar i-a colonizat pe sași pentru că știau să construiască din piatră și să-și fortifice bisericile. Să le apere de năvălitori. Moldo-valahii construiau mai ales din lut, de aia au fost invadați mereu de neamuri de tot felul. 

 
Ținuturile imperiale ale Transilvaniei și Banatului au oferit vechiului regat un centru de civilitate cu care se laudă la străini și țăranii din Fundulea. 
 
Turismul țării există la marea cadorisită de ruși în 1877, în Ardealul cu nume unguresc și în cele șapte burguri săsești. Industrie - cam tot în aceste locuri, gata ridicată de imperiul perdant în război. 

Nimic mai firesc ca viitorul domn al țării să fie ales din ținuturile care au cărat în spate toate problemele estului și restului țării. Cât despre proiecte și guvernare, nu sunt atribuțiile unui singur om, ci ale guvernului. Care va fi administrat un pic mai nemțește și de asta n-o să-i pice coroana lui Ștefan cel Mare.  
 
Erwin Lucian Bureriu

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Teodor Baconschi, 2011: "România nu a ajuns târziu și din întâmplare în construcția Europei unite, ci a participat încă de la început, prin voci precum Gafencu și Ciorănescu, la gândirea acestui proiect.Totodată, îmi permit să evoc în acest ilustru sediu ideea federalismului european, concept creștin-democrat căzut în desuetudine. Consider că a reînvia astăzi ideea Statelor Unite ale Europei nu este lipsit de importanță, ba chiar de o anumită urgență. Asistăm cu toții nu doar la o criză de creștere sau la o reticenţă a lărgirii Uniunii (enlargement fatigue), ci la o adevărată criză a spiritului european. Criza actuală nu e pur economică sau financiară, ci e o criză a valorilor fondatoare, a viziunii și a identității europene. Mai mult ca oricând, trebuie să evităm riscul revenirii, pe fondul crizei, a discursurilor naționaliste, xenofobe, rasiste. Tentația închiderii în sine e mare. O Europă care se îndoiește de beneficiile euro sau ale spațiului Schengen este deja o Europă în devoluție. Tocmai fiindcă știm că alternativa la partidele populare riscă să fie partidele populiste, dorim să creăm în România o Mișcare Populară cu vocație majoritară, asemănătoare cu UMP în Franța sau PDL în Italia. Europa are nevoie să mențină în guvernele naționale partide populare capabile să răspundă întreitului imperativ al momentului: să reformeze în spiritul responsabilității, să se opună populismului crescând al stângii și al extremei drepte, și să continue construcția europeană. În fine, criza Europei nu are ca soluţie resurgența discursului naționalist și redescoperirea frontierelor, ci determinarea creștin-democraților, a tuturor guvernelor și partidelor afiliate PPE, de a continua până la capăt proiectul Statelor Unite ale Europei, oricât de extrem ar părea acest lucru."


Postări populare (nu P.P.E. !):