03 august 2014

Băsiştii fac jocul stângii


A ajuns să "reprezinte" dreapta Funeriu, adică cel care - ca ministru al învăţământului - dădea drumul ong-urilor peste elevi, la clasă, contrar propriei forme a legii învăţământului (unde a avut grijă să relaxeze restricţiile la activităţile cu caracter politic; şi totuşi le încălca şi pe acelea). Funeriule ! Ai fost în guvern. Dacă ce zici tu e adevărat (şi poate fi, deşi nu la proporţia asta...), de ce nu aţi arestat sau demascat atunci agenţii secreţi, sau agenţii de influenţă ? V-o fi fost târşă, ă ?

Zice Funeriu (pe Facebook): 
3) Biserica Ortodoxă este, ÎN PARTE, infiltrată cu oameni în soldă sovietoidă, care se află majoritar în Moldova și Oltenia. Asta este cheia introducerii ortodoxiei ca temă de campanie de către Ponta. Mesajul adevărat este următorul: „dragă Rusie, spune-le preoților pe care-i controlezi să-și convingă enoriașii să mă voteze și dau eu la schimb ce vreți voi”.
PSDiştii - gata: atacă "dreapta".

Dan Șova: A devenit credința ortodoxă principalul dușman al Dreptei românești? 

Daniel Savu: Care este miza atacurilor care vin dinspre Dreapta, la adresa ortodoxismului?

La care Funeriu dă replica:
Nu, nu atac Biserica Ortodoxă (căreia îi aparțin) ci dimpotrivă: o apăr de indecența politicienilor fără Dumnezeu. Observ cu stupefacție că adversari politici se aruncă deja spunând „Funeriu atacă Biserica Ortodoxă” pentru că am scris că „Biserica Ortodoxă este, ÎN PARTE, infiltrată de oameni în soldă sovietoidă”. Indiferent unde sunt infiltrați, oamenii în soldă sovietoidă sunt răi pentru România. Instituția Bisericii Ortodoxe Române este una, infiltrările în ea, nocive ei și României, alta. Introducerea temei „eu sunt mai ortodox decât tine” (în esență așa îi jignește Ponta pe români) este un gest al celor fără Dumnezeu: este un gest de diviziune (în contrast cu rolul istoric al BOR, acela de uniune), este un gest egoist (pentru a obține voturi, în contrast cu generozitatea apărată de Biserică), este un gest de om disperat care, atunci când nu a reușit în niciun domeniu pe care l-a condus, se aruncă precum o hienă să devoreze unicul spațiu rămas nepoluat de politica toxică din România: spațiul credinței veritabile. Asta este adevăratul slogan al lui Ponta: „Divid din egoism și disperare”. Fac apel pe această cale către toți politicienii să lase credința în afara politicii: nu murdăriți și ultimele lucruri curate rămase în sufletul oamenilor.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: