Probabil că urmează să aflăm în curând că nu mai există (în aceeaşi formulă) majoritatea parlamentar-guvernamentală. Prin migrarea unor "pontişti" de la PSD şi a "marginalizaţilor" de la ALDE către un partid nou. Majoritatea însă se va recompune pe baza unui compromis, fiind posibilă şi asocierea UDMR. Desigur, vom mai afla că urmează nişte ajustări de program, pe linia de-acum clasică pornită cu jocul UnPR (2010-2012), spargerea USL şi predarea puterii către tehnocraţi ("eh, aţi văzut că noi am vrut, dar iată că nu mai este posibil").

© my angry rants

18 iunie 2014

"Nedumerirea" lui Aligică


D-l Isarescu putea fi multe: presedintele acestei tari, reperul politic al reconstructiei dreptei romanesti, reper si constructor de institutii publice, aparator si recuperator al standardelor profesionale in viata publica. Putea sa fie o forta in bine a acestor momente confuze ale istoriei noastre. Norocul si destinul l-au pus intr-o pozitie ideala de a da inapoi societatii leadership, curaj, viziune. (Aligică, pe Facebook).
Isărescu-realesul l-a dezamăgit şi l-a nedumerit (tardiv !) pe Aligică. Nu însă şi faptul că ni s-a "servit" candidatura unică şi realegerea guvernatorului BnR ca fiind "ceva de la sine înţeles", niciun partid neavând obiecţii (doar nouă voturi împotrivă din 386, la vot secret !). Auzi... "reperul politic al reconstrucţiei dreptei româneşti". Ha ! Cam la fel zicea şi Vocea Rusiei, că Isărescu va fi candidatul scos din joben de "Băsescu&Washington", spre toamnă. 

Şi încheie, Aligică:
A ales calea confortului personal. A micii-mari ciupeli. A ales calea mediocritatii. Mai grav, a ales calea compromisului personal si profesional. Asta e: Uneori viata iti da sa duci o mantie mai grea decat pot duce slabii tai umeri si rahiticul tau caracter. Am asteptat prea mult de la o entitate atat de lamentabil marunta.
Ramane o singura intrebare: Cum a putut o mediocritate atat de evidenta sa ne pacaleasca atat de mult timp?
Cu altă ocazie, Aligică făcea apologia dictaturii "tehnocrate":
Fiti atenti aici ce e greu cu adevarat si ceea ce inseamna a face politica: E greu sa faci reforme si sa construiesti in pofida vointei populare si elitei politice. Aia sunt meseriasii adevarati, aia merita admiratia si respectul. Ala e leadership adevarat si aia sunt politicieni si strategi adevarati. Cei care construiesc in pofida materialului clientului si valului, nu cei care se dau dusi de val. Cei care iau masa inerta sau recalcitranta de aici si o muta dincolo. Asa se construiesc societati, economii, natiuni.

4 comentarii :

Anonim spunea...

Daca nu era guvernator era unul dintre cei mai mari baroni(citeste bisnitari) ai Roamniei.
Cautati-l putin la avere si veti vedea ca detine localitati,rpt. localitati intregi, el si clanul sau din |Valcea.
E din acelasi aluat ca Stoica albinosu, contaranul sau !
Si nimeni nu sulfa de frica nu stiu cui !
Omul e si redus la mansarda, e si neprofesionist (e normal, meseria sa de capatii fiind alta) !
Numai asa a fost sprijinit de fortele externe sa stea in BNR atitia ani.
Oare cind ii vom citi dosarul de la SIE, ca e transparenta, democratie si e vremea lui ''aleaga-s-ar peraful de toate si de toti'' ??

Riddick spunea...


N-avea cum rămâne doar "bişniţar", era în Grupul de la Trocadero, al "cadrelor de viitor" ale nomenclaturii PCR.

Anonim spunea...

Corect Riddick !
In timp ce unii, prosti, slugi de lux, isi puneau pielea in saramura si isi bateau joc de viata lor si a familiilor lor, facindu-si datoria fata de Tara aceasta, fiindca altfel nu aveau tradatorii ce pradui 25 de ani si inca nu au terminat, altii complotau, chiar si la Trocadero, dar si prin birourile discret asezate in sediile Dunarea s.a..
Apoi, dupa lovilutie, complotistii tradatori, au trecut la butoane si, sub protectia celor care i-au dirijat tot timpul, preponderant de aiurea, dar si uzind de ignoranta celor multi, i-au marginalizat pe primii, timorindu-i permanent fiindca le era frica de ei, intrucit nu aveau de unde sa-i apuce !!!
Ce au facut tradatorii complotisti cu Tara se vede.
Vine acum rindul ''prostilor'' sa rupa tacerea si sa iasa din anonimatul in care au fost invatati sa traiasca !!!
Vai de mama celor care nu vor putea sa-si justifice convingator si documentat actele distructive !

Riddick spunea...Aşa să fie ! Doamne ajută !


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Gabriel Andreescu, 2001: "În jurul anului 2006 ar fi necesar ca arhitecţii Uniunii Europene să ia deciziile pentru o reformă radicală a Uniunii; deciziile privind Europa federală. Ca acest lucru să fie posibil, sînt necesari cîţiva ani pentru pregătirea locuitorilor Europei, ca să înţeleagă şi să accepte un asemenea proiect. Iată de ce într-un an-doi, ideea unei Europe federale trebuie să prindă un contur operaţional, iar în doi-trei ani, ea trebuie să se afle pe masa de lucru a actorilor politici şi în dezbaterea opiniei publice europene".

Postări populare (nu P.P.E. !):