17 iunie 2014

Cum am construit capitalismul cu Petre Roman şi Daniel Dăianu


Dăianu a sabotat programul de înarmare cu elicoptere Cobra (1999, ca ministru de finanţe, împreună cu Radu Vasile - "nu sunt bani").

Naţional :

De ce merge Romania prost? Pentru ca se poate, pentru ca e a nimanui, pentru ca in exterior e pasata ca o minge, iar in interior „e condusa de Intamplare” (Fanus Neagu) si de protejati ai sistemului care stiu sa calareasca aceasta Intamplare. Trei exemple.

1. „Pain & Gain”, film american, la HBO, de comedie si actiune. O aberatie, m-am uitat 20 de minute. Ignoranta americanilor nu ma mai intereseaza de mult, dar e simptomatica atitudinea unor oameni cu ceva studii (regizorul, scenaristul si baietii cu banii — producatorii) fata de Europa care conteaza (Franta) si de Europa de umplutura (Romania). Doua replici din cacatisul „Pain & Gain”: „Am fost la Paris si in Franta” si „Totul a inceput in Transilvania, la concursul Miss Bucharest”.
2. S-a maritat Oana Roman. De la televiziile noastre imbietoare ca niste placinte cu balega am aflat ca „Oana Roman si sotul ei sunt un cuplu frumos”. Asta inseamna ca nu mai exista cupluri urate. Iar in rol de socru mic, dar si de crai, era nea Petrica mondenu’, ex-premier vopsit in cap (repet, Petricaaa, atunci cand iti admir coafura, astept sa-mi inmugureasca si mie parchetul!) si sot al unei cantacioase care a fost metresa lui Jean Constantin. Parintele lui Petrica mondenu’ a adus comunismul in Romania, pe tancurile sovietice.
3. Daniel Daianu, in emisiunea lui Radu Moraru. Pe scafarlia lui Daianu — titluri, onoruri si functii cata grasime pe ceafa de porc. Profesor universitar la SNSPA (Stefan Gheorghiu de tip nou), membru corespondent al Academiei Romane, fost eurodeputat si ministru al Finantelor. Ma-sa, locotenent-colonel de Securitate, tac-su colonel, tac-su mare — ilegalist. Aruncandu-si privirea spre zenitul capitalismului, nepotelul de ilegalist a sparcait un cuvant monstruos, „prudentialitate”, caruia a incercat sa-i dea conotatie stiintifica, fiindca trebuia sa abureasca romanii — traditie de familie, ma intelegeti! „Conceptul de prudentialitate… Ce inseamna prudentialitate? Daca ar fi s-o definesc, si la nivel de entitati, si la nivelul ansamblului, inseamna sa tii seama de riscuri!”. Nu era mai simplu, gaunosule, sa-i spui ca la mama ei — prudenta? Si sa le transmiti telespectatorilor „fiti atenti cand vine vorba despre banii vostri, ca sa nu patiti ca mine! Eu sunt un specialist de recunoastere planetara, pe care l-a tepuit caraghiosul speculant bursier Cristian Sima!”. Pricepeti, in sfarsit, ca Sistemul poate oferi detenta si putere de decizie oricarui zevzec pe care-l protejeaza? Eu l-as rezolva simplu pe acest Daianu. L-as pune sa plimbe un carucior, timp de o saptamana, prin parcarea unui supermarket — „sa prospecteze piata”, ar zice el — si pe urma l-as obliga sa plateasca salariile angajatilor pe trei luni.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: