22 mai 2014

Aş avea un răspuns...


... la întrebarea lui Ion Cristoiu ("De ce nu-i vizitează pe unguri oficialii americani în timp ce pe noi se întrec să ne viziteze ?"). Şi anume, Ungaria are o guvernare responsabilă, dedicată interesului naţional, nu ca la Bucureşti, nişte lachei militant-internaţionalişti care răspund prompt la ordinele sponsorilor (c-o fi UE, c-o fi Germania, c-o fi Obama...). Nici în cel de-al doilea război mondial Ungaria nu şi-a trimis cele mai multe unităţi pe frontul de est, ci le menţinea "în rezervă" (aspect ridicat de Antonescu în faţa lui Hitler), intrând în luptă cu adevărat de-abia din martie 1944, după răsturnarea lui Horthy prin planul german Margareta I (pentru România se pregatise planul Margareta II).

Acum nu este vorba (neapărat) despre un război propriu-zis, ci de nişte tactici de uzură în plan economic, despre al căror efect nu prea se ştie cum ar fi suportat de România, şi nici cum ar beneficia România la "încheierea păcii". România şi Polonia - folosite ca platforme de atac la Rusia.

De ce nu-i vizitează pe unguri oficialii americani în timp ce pe noi se întrec să ne viziteze?

Barack Obama în Polonia. Joe Biden în România, unde se află și președintele Cehiei.
În țările vizitate, oficialii americani se întrec în a-i asigura pe cetățenii țărilor respective că NATO le va sări în ajutor.

Ungaria e țară membră NATO.
Ungaria e țară membră a UE.
Ungaria are un avans substanțial față de România atît în SUA, cît și în Europa de Vest, prin tradiții, prin diasporă.
Și cu toate acestea Ungaria nu-i vizitată de americani.

Ungariei nu-i promite nimeni activarea articolului 5 al Tratatului.
De ce?
Unii ar putea spune că e reacția americanilor la ceea ce s-ar putea numi relațiile speciale ale Budapestei cu Moscova.
Așa o fi.

Numai că nu văd ce altceva le-ar putea face ungurilor americanii în afară de a nu le trimite în vizită pe vicepreședinte.

Dar dacă Ungaria e lăsată dinadins în afara conflictului, spre deosebire de România și Polonia, transformate în poligoane de război cu Federația Rusă?

Dar dacă americanii sunt liniștiți în privința ungurilor și consideră că n-are rost să le dea lecții, în timp ce ei sunt profund îngrijorați de situația din România și l-au trimis pe vicepreședinte ca să facă ordine?

Dvs ce credeți?
De ce nu-i vizitează pe unguri oficialii americani în timp ce pe noi se întrec să ne viziteze?

2 comentarii :

Anonim spunea...

Dar la intrebarea mea ce raspuns s-ar da: DE CE SCUTUL VA FI AMPLASAT LA DEVEDELU, IN SUDUL OLTENIEI, PROVINCIE A VECHIULUI REGAT, SI NU, SA ZICEM, LA CAMPIA TURZII (UNDE, CIT E ZIUA DE MARE, ZBOARA CANADIENII, IMPREUNA CU ROMANII) ???
A PROPOS! De ce oare in Transilvania au fost trimisi military canadieni, in timp ce vecinii lor sint numai in Sud, respective Oltenia si Dobrogea ???

Riddick spunea...

Dacă se amplasa la Câmpia Turzii sau oriunde în Transilvania, unghiul mort datorat munţilor relativ apropiaţi era exact pe direcţiile "de interes" (est şi sud). Iniţial era vorba să fie amplasat în Dobrogea, Obama l-a mutat la Deveselu, unde are un unghi mort spre nord şi nord-est, cum am arătat aici - http://riddickro.blogspot.ro/2011/05/cateva-sute-de-kilometri-schimba-tot.html

Canadienii sunt acolo fiindcă la baza Mihail Kogălniceanu din Dobrogea sunt forţe suficiente, n-aş interpreta "în cheie secesionistă".


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: