10 martie 2014

PDL "nu ştie" că Ponta şi Băsescu au majoritate la CCR


Da, s-a extins Echipa de la CCR, acum e 8:1 (se pare).

SUD-EST FORUM :

Duios, PDL trece prin opoziţie, sedus şi abandonat de Băsescu

[...] Încă o dată, urmându-și interesul, Traian Băsescu i-a înșelat pe cei de la PDL care și-au asumat, la sugestia sa, alături de PMP, contestația pentru Curtea Constituțională. I-a manipulat, aducându-i la același nivel cu partidul Elenei Udrea – o formațiune aflată la dispoziția sa, altfel neluată în serios de nimeni – după care i-a abandonat.

Spre deosebire de liberali, care au dat subiectului exact dimensiunea pe care o merita, Blaga și ai săi s-au lăsat atrași în capcana președintelui. S-au abandonat la dispoziția lui. În loc să se înțeleagă direct cu PSD, să negocieze politic, ceva, orice, s-au lăsat folosiți pe post de instrument de presiune menit să-l aducă pe Victor Ponta în postura de a trata cu ocupantul de la Cotroceni. Ceea ce s-a și întâmplat.

Acum, Băsescu trage foloasele, pentru el și PMP, în timp ce PDL pică în derizoriu, cu o contestație lipsită de obiect la Curtea Constituțională. Indiferent de soluția ce va fi dată.

3 comentarii :

Riddick spunea...

"1" fiind "omul PnL-ului" ?

niku_elektriku spunea...

mari papagali, pedeleii astia!

de fapt, mitomaniaku si diktatoru s'au intzeles cit trebuie sa fure fiecare, pentru a urca scroafa udrista.n copac si pentru a'i lasa pe buldog si pe crinolin fara partide

Riddick spunea...

Cu furatul le iese, cu restul - mai greu.

Lumea s-a cam prins de manevră, îi percepe "lipiţi", ca fraţii siamezi.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: