01 martie 2014

Diluarea identitară prin multiplicarea simbolurilor


După Ponta, n-ar fi nimic dacă pe lângă drapelul naţional şi cel al UE, pe clădirile publice ar mai fi arborate şi "steagurile autorităţilor locale" (în prezent, judeţele au doar steme):
PNL susţine că PSD a trasat sarcina fiecărei filiale social-democrate din întreaga ţară să racoleze cel puţin un parlamentar liberal. Potrivit sursei citate, informaţiile sunt confirmate de reprezentanţi PNL care au fost contactaţi în acest sens de către liderii PSD.

„Am luat şi eu la cunoştinţă de această poveste. Nu am discutat cu nimeni această idee de a transfera parlamentari PNL la PSD sau în altă parte. Cred că nimeni nu ia în serios aşa ceva. Oricum, nu cred că liberalii vor vota împotriva proiectelor pe care le-am creat împreună. Nu cred că vor vota contra descentralizării, revizuirii Constituţiei, a proiectelor pe care le-am realizat împreună. Şi sper să fim, cât de curând, înapoi împreună la guvernare. Nu voi obosi să fac un apel pentru refacerea Uniunii Social-Liberale”, a declarat Victor Ponta.

De asemenea, el a comentat şi anumite acuzaţii, potrivit cărora Guvernul s-ar opune intenţiei autorităţilor locale de a-şi posta propriile steaguri pe clădirile aferente.

„Din punctul meu de vedere, atâta timp cât pe toate clădirele aparţinând autorităţilor locale apar steagurile României şi cele ale UE, atunci pot apărea şi steagurile autorităţilor locale, fie că e vorba de Gorj sau Olt. În Roma puteţi vedea însemnele autorităţilor locale din acest oraş, la fel vedeţi dacă mergeţi în Lazio. Nu se pune problema de a prigoni vreo autoritate”, a afirmat premierul Victor Ponta.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: