02 martie 2014

Cacealma PontaBăsescuExplică Ion Cristoiu ("Gestul ar spori ostilitatea electoratului USD față de Traian Băsescu pînă la manifestări de stradă. Firește, ajuns în competiție cu Crin Antonescu pentru ipostaza de lider al Opoziției, Traian Băsescu își dorește asta"):


Cinci motive pentru care declarațiile lui Traian Băsescu la Pro TV sunt iresponsabile

O emisiune la Pro tv, difuzată în dimineața asta, i-a dat lui Traian Băsescu prilejul de a se pronunța asupra recentei ruperi a USL. Președintele a susținut că Victor Ponta trebuie să vină la Cotroceni pentru a fi din nou desemnat ca premier

Dacă nu face asta, el, Traian Băsescu va ataca la CCR Hotărîrea Parlamentului privind guvernul Ponta 3. Se înțelege că Traian Băsescu a afirmat că nu-l va desemna pe Victor Ponta pentru formarea noului Guvern.

Dacă sunt serioase (altfel spus, dacă nu țin de un simplu joc de imagine, gen, nu-l suport pe Victor Ponta, luați-l din Palatul Victoria, că-l omor!), declarațiile lui Traian Băsescu sunt iresponsabile.

Pentru că:

1. Potrivit literei, spiritului și cotorului Constituției, Victor Ponta nu trebuie să meargă la Cotroceni, la desemnare, în condițiile actuale, chiar dacă încheie acord cu UDMR. Dacă e respinsă noua structură a Guvernului, cu care va veni Ponta în fața Camerelor reunite, atunci da, Ponta trebuie să demisioneze.

2. România are o nevoie vitală de stabilitate politică. Însuși Traian Băsescu acuza pe Crin Antonescu și pe Victor Ponta de provocarea unei crize politice tocmai acum, cînd împrejurimile României ard. Iată că Traian Băsescu își propune să creeze o gravă Criză politică prin contestarea Guvernului Ponta 3 la CCR. Ca să nu mai spunem că principala misiune a Președintelui României e păstrarea stabilității politice a țării.

3. Gestul ar spori ostilitatea electoratului USD față de Traian Băsescu pînă la manifestări de stradă. Firește, ajuns în competiție cu Crin Antonescu pentru ipostaza de lider al Opoziției, Traian Băsescu își dorește asta. Numai că domnia sa e, totuși, președintele României. Asta ne-a mai trebuia cum, proteste în jurul Palatului prezidențial!

4. Pentru demisia lui Victor Ponta pledează și Crin Antonescu. Propagandei USD îi va fi ușor să convingă că Traian Băsescu și Crin Antonescu sunt în cîrdășie.

5. PNL are nevoie de o perioadă de guvernare USD pentru a se detașa ca partid de Opoziție. Electoratul are nevoie ca Victor Ponta să guverneze singur pentru a se convinge dacă e capabil s-o facă. Prin urmare, sănătatea moral-politică a țării cere ca guvernul Ponta 3 să treacă de parlament fără probleme.

Spre deosebire de Victor Ponta, Traian Băsescu își poate reveni la luciditatea cerută de funcție. Sper că așa se va întîmpla și cu aceste Declarații politicianiste, fără nici o legătură cu postul de președinte al țării.

6 comentarii :

Anonim spunea...

Cind omu' imbatrineste, si mai este si communist, incepe sa devina incoherent.
PONTA TREBUIE SA-SI DEA DEMISIA FIINDCA FORTA POLITICA IN NUMELE CAREIA A GUVERNAT(INSCRISA LA TRIBUNAL, ALIANTA DE GUVERNARE, NU DOAR ELECTORALA) NU MAI EXISTA SI RAMASITELE EI NU MAI DETIN MAJORITATEA IN PARLAMENT.
ASADAR, SE IMPUNE O NOUA NOMINALIZARE PENTRU FUNCTIA DE PRIM-MINISTRU CARE SA FACA O MAJORITATE SA FACA O ECHIPA GUVERNAMENTALA SI SA SCRIE UN PROGRAM DE GUVERNARE, CU CARE SA MEARGA IN PARLAMENT.
DIN DECEMBRIE 2004 E PRIMA DATA CIND SINT DE ACORD CU BASESCU.
DACA SE FORTEAZA CONSTITUTIA, NICI MACAR GARDA MAGHIARA, UDMR SAU PAPA FRANCISC NU-L VOR SCAPA PE PERCIUNAT DE FURIA POPORULUI.

Riddick spunea...

Chiar dacă are dreptate, se observă specularea politică a chestiunii.

Anonim spunea...

Uite ceva care mi-a placut mult, pe tema capitala a acestui blog, respectiv ''... NU ROM.EU.NIA !''

http://www.ziuaveche.ro/opinie/mesajul-ue-catre-romani-214284.html

Poate nu este intimplator ca autorul este ofiter, colonel in rezerva, al Armatei Romane !

Riddick spunea...

Marin Neacşu scrie cu "şopârle", trage pentru curentul şisto-dac (stânga).

Anonim spunea...

Sopirle sau nu, cind zice bine, e bine(oltenii sint cam ''sopirlosi'' din nastere) !!!
Iata si asta ! Explicit si fara inhibitii !
http://gandeste.org/general/adevarata-fa%c8%9ba-a-uniunii-europene-video/38723

Riddick spunea...

N-am zis că şi ultima dată (adică articolul citat), acolo a scris bine. Interesant clipul, dar îl ştiam deja.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Traian Băsescu, 2011: "Am făcut o trecere în revistă legată de problemele Uniunii Europene şi eu am susţinut nevoia unei mult mai puternice integrări şi nu mă jenez să reiau teza nevoii de a crea Statele Unite ale Europei. Mai mult, am subliniat faptul că nu avem timp de tergiversări şi calendarul unor decizii importante trebuie să fie foarte strâns".

Traian Băsescu, 2011: "Clasa politică este incorectă în Europa de la căderea comunismului, de 20 de ani. Oamenii politici europeni nu au ştiut când să se oprească şi şi-au îndatorat statele pentru a creşte pensiile, salariile, programele sociale. Soluţia în momentul de faţă în Europa este o integrare - Statele Unite ale Europei. Nu poţi să faci politică fiscală când politicile fiecărui stat sunt diferite".

Traian Băsescu, 2011: "Din păcate, întârzierea nu va folosi nimănui. Nu putem lăsa această misiune următoarei generaţii de politicieni. Trebuie să avem curaj s-o facem acum şi să începem să vorbim despre Statele Unite ale Europei. Dar nu numai să vorbim. Trebuie să le proiectăm şi să avem forţa politică, fiecare la noi acasă, să convingem cetăţenii că aceasta este soluţia".

Postări populare (nu P.P.E. !):