15 martie 2014

Băsescu îi face platformă lui Ponta, mimând postura de "șef al opoziției"


Nu-mi dau seama de ce Ion Cristoiu n-o spune clar...

cristoiublog:

Scandalul Certificatelor verzi – o diversiune creată de Victor Ponta pentru a arăta că nu-i înțeles cu Traian Băsescu

[...] Joi, Victor Ponta urcă Dealul Cotrocenilor.
După plecarea lui, Traian Băsescu iese și anunță c-a promulgat legea, deși CCR nu s-a pronunțat.

Ce a fost asta?
O dovadă că Traian Băsescu și Victor Ponta nu sunt înțeleși! vor striga toți românii, după ce, cu puțin timp mai înainte, după ce Traian Băsescu a investit Guvernul în urma unei învoieli verbale cu Victor Ponta, aceiași români au strigat că sunt înțeleși.

Exact acest efect a fost urmărit de noua diversiune.

Scandalul certificatelor verzi se definește prin absoluta inutilitate.
Așa cum am arăta mai sus, pe Victor Ponta nu-l grăbea nimeni să-i ceară lui Traian Băsescu promulgarea legii imediat.

De ce a făcut-o ?
Pentru că învoiala cu Traian Băsescu în chestiunea Guvernului începuse să pută, să pută rău de tot.
Se simțea nevoia unui scandal artificial menit a arăta românilor că Victor Ponta și Traian Băsescu sunt dușmani de moarte.
Diversiunea a fost meșterită de Victor Ponta.

Întrebarea întrebărilor:
Traian Băsescu e și el în piesă?

2 comentarii :

Riddick spunea...


Certificatele verzi. Sindicatele din industrie ar protesta oriunde, numai nu şi unde trebuie: în faţa sediului Reprezentanţei UE în România şi în faţa sediului PSD, care a negociat Capitolul 14 ("Energie"), înainte de aderarea la UE. Se vede de la un kilometru că Ponta şi Băsescu joacă în acelaşi scenariu: niciunuia nu-i trece prin cap să ceară eliminarea acestei escrocherii, prin care statul ia bani de la cetăţean pentru nişte servicii neefectuate şi-i dă "investitorilor" în energia verde. Iar Băsescu îi face jocul lui Ponta, opunându-se scăderii preţului facturii. Invocă nuştiuce norme UE, iar Ponta invocă interesul cetăţeanului-consumator.

http://riddickro.blogspot.ro/2014/03/indignari-partiale.html

Riddick spunea...


"Nu-mi dau seama de ce Ion Cristoiu n-o spune clar..."

Asta era genul de "supapă" pregătită din timp :

- majoritatea USL modifică o lege de pe vremea lui Boc, care "arde" la buzunar consumatorul

- dar, de fapt, PSD negociase capitolul 14 ("Energie") la aderarea la UE

- și modificarea nu-i decât o amânare

- Ponta apare ca "pro-cetățean", Băsescu, ca "pro-corporații"

- avantaj Ponta, care va fi sprjinit la turul doi de băsiști, contra lui Antonescu (dacă nu va candida el, atunci Isărescu sau alt candidat al PSD)

- niciunul nu cere anularea totală a dărilor colectate de stat pentru "investitori" privați din energie


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: