04 februarie 2014

Le cer şi eu popularilor din România să se delimiteze de eurosocialişti ;-)Populari, în sensul de afiliere la PPE. Că despre popularitatea lor...

Cristian Preda (I): "Modelul 'marii coaliţii' e cel folosit şi în Parlamentul European. Compromisul dintre PPE şi socialişti e la baza funcţionării legislativului european. E un compromis onorabil, nu unul care compromite. De ce? Fiindcă asociază cele două mari opţiuni politice proeuropene degajate la nivelul statelor-membre, fiindcă e bazat pe o negociere serioasă şi detaliată a modului în care interesul general poate deveni operaţional. Parlamentul European nu funcţionează, altfel spus, după modelul Westminster al democraţiei, adică pornind de la o putere şi o opoziţie oficială, ci folosind modelul consensual."

Cristian Preda (II): "În România, asistăm la nașterea unui neo-bolșevism: socialiștii români au față de presă și față de adversarii politici atitudinea pe care o aveau comuniștii aserviți Moscovei în 1945-1946.
Le cer socialiștilor europeni să se delimiteze de tovarășii lor de la București."

4 comentarii :

Riddick spunea...

"Să se delimiteze ?" Peste poate. După cum spuneam aici:

EuroBăse şi făcăturile lui recente (PMP, PFC) - ca şi PDL, PnŢCD şi UDMR - aparţin acelui aşa-zis "centru-dreapta" care se aliază cu eurosocialiştii la nivelul UE, şi care poartă numele de PPE/EPP (Partidul Popular European). Din care s-a desprins aripa conservatoare şi eurosceptică, ECR (Conservatorii şi Reformiştii Europeni).

Riddick spunea...

Deci:

La alegerile europarlamentare, un vot pentru un partid din PPE (sau PES, sau ALDE) înseamnă un vot pentru o majoritate PPE-PES-(ALDE-verzi-eurocomunişti) în parlamentul european.

Anonim spunea...

Virajul PDL in ac de par, cu 180 grade, a fost pregatit in laboratoarele in care ucenicii, calfele si maestrii, poarta sortulete.
Asadar, a fost o intelegere intre ''stinga'' si ''dreapta'' din Europa, fapt ce confirma ca, intre cele doua aripi politice nu este nicio diferenta de esenta(pREDA RECUNOASTE ASTA CCIND SPUNE CA''Parlamentul European nu funcţionează, altfel spus, după modelul Westminster al democraţiei, adică pornind de la o putere şi o opoziţie oficială, ci folosind modelul consensual.").
Daca pornim de la aceasta premiza, apelul acestui psihopat, care cu greu isi stapineste nervii cind cineva indrazneste sa-l contrazica, in sensul ca ''socialiștii europeni să se delimiteze de tovarășii lor de la București'' este o diversiune ordinara, de natura sa ne duca de nas si sa acceptam, de teama ''neo-bolsevicilor'' de stinga, pe ''neo-bolsevicii'' de dreapta(INTRE CARE TREBURILE SE REZOLVA ''CONSENSUAL'').
Daca vrea sa arate ca este roman adevarat si are singe in instalatie, SA SPUNA CLAR, DE PREFERAT IN SCRIS, CA ESTE IMPOTRIVA ORICAREI REGIONALIZARI A ROMANIEI SI CA SE VA LUPTA, EL SI GASCA DIN CARE FACE PARTE, PINA IN PINZELE ALBE, PENTRU CA ACEASTA NENOROCIRE SA NU SE INTIMPLE.
DACA NU FACE ASTA ESTE O SLUGA DE CEA MAI JOASA SPETA A NEO-BOLSEVICILOR INTERNATIONALISTI BRUXELLEZI.

Riddick spunea...

Se mimează divergenţele dintre cele două facţiuni, pe plan intern, la nivel naţional (în statele membre UE)..


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

P.S.D. Belgia, 2011: MANIFEST POLITIC PENTRU O EUROPĂ FEDERALĂ - O iniţiativă a Forumului Permanent al Societăţii Civile Europene
Forumul face apel la o idee de Uniune care este diferită de cea practicată de guvernele Statelor Membre. În special cu privire la Europa Mediteraneana şi de Est, Uniunea trebuie să mai vadă încă o dată (să revizuie) politicile de vecinătate. Trebuie sa creem noi legături cu “societatea civilă” care se „trezeşte” din ce în ce mai mult în ţările menţionate şi care speră în democratizarea instituţiilor. Deja prin 2006 Forumul sugera ca UE să co-fondeze, împreună cu ţările din jurul Mării Mediterane, Mării Negre şi Mării Caspice, o Alianţă a Celor Trei Mări, inspirată dealtfel şi din precedenta ECSC (Comunitatea Cărbunelui şi a Oţelului) şi de Procesul Helsinky. Luându-se în considerare insuficienţele Tratatului de la Lisabona, ar fi indicat să se revizuie fundamentele Uniunii, angajându-ne în dezbateri vaste în cadrul societăţii europene, în toate Statele Membre, pentru un Proces Constitutional European, care să răspundă aşteptărilor cetăţenilor europeni cu privire la democraţie, nevoilor epocii în care trăim, pentru a putea face faţă crizei multiforme actuale şi rolului Uniunii Europene în lume. În acest cadru, Forumul a decis să lanseze o dezbatere asupra metodei şi o agendă, care vor sta la baza acestui proces constituţional.Forumul Permanent al Societatii Civile Europene este convins de necesitatea de a inventa, prin dezbatere democratică şi respectând persoanele şi culturile, O Nouă Formă de Federalism la nivel de continent, adaptată la diversitatea europeană şi consolidându-i unitatea.

Postări populare (nu P.P.E. !):