Popoarele de servitori

N-au arme și n-au luptători

(Horia Stoicanu, "Bitter")

© my angry rants

04 februarie 2014

Le cer şi eu popularilor din România să se delimiteze de eurosocialişti ;-)Populari, în sensul de afiliere la PPE. Că despre popularitatea lor...

Cristian Preda (I): "Modelul 'marii coaliţii' e cel folosit şi în Parlamentul European. Compromisul dintre PPE şi socialişti e la baza funcţionării legislativului european. E un compromis onorabil, nu unul care compromite. De ce? Fiindcă asociază cele două mari opţiuni politice proeuropene degajate la nivelul statelor-membre, fiindcă e bazat pe o negociere serioasă şi detaliată a modului în care interesul general poate deveni operaţional. Parlamentul European nu funcţionează, altfel spus, după modelul Westminster al democraţiei, adică pornind de la o putere şi o opoziţie oficială, ci folosind modelul consensual."

Cristian Preda (II): "În România, asistăm la nașterea unui neo-bolșevism: socialiștii români au față de presă și față de adversarii politici atitudinea pe care o aveau comuniștii aserviți Moscovei în 1945-1946.
Le cer socialiștilor europeni să se delimiteze de tovarășii lor de la București."

4 comentarii :

Riddick spunea...

"Să se delimiteze ?" Peste poate. După cum spuneam aici:

EuroBăse şi făcăturile lui recente (PMP, PFC) - ca şi PDL, PnŢCD şi UDMR - aparţin acelui aşa-zis "centru-dreapta" care se aliază cu eurosocialiştii la nivelul UE, şi care poartă numele de PPE/EPP (Partidul Popular European). Din care s-a desprins aripa conservatoare şi eurosceptică, ECR (Conservatorii şi Reformiştii Europeni).

Riddick spunea...

Deci:

La alegerile europarlamentare, un vot pentru un partid din PPE (sau PES, sau ALDE) înseamnă un vot pentru o majoritate PPE-PES-(ALDE-verzi-eurocomunişti) în parlamentul european.

Anonim spunea...

Virajul PDL in ac de par, cu 180 grade, a fost pregatit in laboratoarele in care ucenicii, calfele si maestrii, poarta sortulete.
Asadar, a fost o intelegere intre ''stinga'' si ''dreapta'' din Europa, fapt ce confirma ca, intre cele doua aripi politice nu este nicio diferenta de esenta(pREDA RECUNOASTE ASTA CCIND SPUNE CA''Parlamentul European nu funcţionează, altfel spus, după modelul Westminster al democraţiei, adică pornind de la o putere şi o opoziţie oficială, ci folosind modelul consensual.").
Daca pornim de la aceasta premiza, apelul acestui psihopat, care cu greu isi stapineste nervii cind cineva indrazneste sa-l contrazica, in sensul ca ''socialiștii europeni să se delimiteze de tovarășii lor de la București'' este o diversiune ordinara, de natura sa ne duca de nas si sa acceptam, de teama ''neo-bolsevicilor'' de stinga, pe ''neo-bolsevicii'' de dreapta(INTRE CARE TREBURILE SE REZOLVA ''CONSENSUAL'').
Daca vrea sa arate ca este roman adevarat si are singe in instalatie, SA SPUNA CLAR, DE PREFERAT IN SCRIS, CA ESTE IMPOTRIVA ORICAREI REGIONALIZARI A ROMANIEI SI CA SE VA LUPTA, EL SI GASCA DIN CARE FACE PARTE, PINA IN PINZELE ALBE, PENTRU CA ACEASTA NENOROCIRE SA NU SE INTIMPLE.
DACA NU FACE ASTA ESTE O SLUGA DE CEA MAI JOASA SPETA A NEO-BOLSEVICILOR INTERNATIONALISTI BRUXELLEZI.

Riddick spunea...

Se mimează divergenţele dintre cele două facţiuni, pe plan intern, la nivel naţional (în statele membre UE)..


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Béla Markó, 2009: "România trebuie regionalizată, fostele regiuni trebuie restructurate şi să li se dea competenţe teritoriale. Nu este suficient să acordăm competenţe mai largi autorităţilor locale, trebuie făcută o nouă regionalizare în care Ardealul să fie o entitate distinctă, la fel şi celelalte regiuni istorice: Moldova, Muntenia, Dobrogea. Este posibil un al treilea pas, dacă vom ajunge la descentralizare şi regionalizare, împreună cu formarea autonomiilor. Un alt subiect de dezbatere este şi federalizarea, care pentru unii este ca un postav roşu, dar trebuie să vorbim despre asta şi vedeţi că eu vorbesc cu mare precauţie".

Béla Markó, 2015: "În urma refugiaților mă tem că se va întări nu Europa Unită, ci se vor întări statele naționale, pe care de-acum câțiva ani am sperat să le demolăm".

Postări populare (nu P.P.E. !):