09 ianuarie 2014

"Naţionalistul" Frunda vrea doar o colonizare dinspre Bruxelles

"Problema este de educaţie, de percepere. Din 1920 şi până astăzi, toţi românii au fost crescuţi, educaţi în spiritul statului naţional. Este o problemă greu acceptabilă din punct de vedere psihologic, dar acesta este adevărul, România nu este un stat naţional."
"Dar marile naţii, Italia, Franţa şi alţii au renunţat la definirea statelor lor ca şi state naţionale şi acest lucru este normal într-o Europă în care multiculturalismul şi multietnia sunt prezente în fiecare stat şi în care demersurile, scopurile politice sunt întemeierea Statelor Unite ale Europei sau Statelor Federale ale Europei, nicidecum un ansamblu de state naţionale care să lupte între ele."

Frunda, în 2011
Consilierul lui Ponta, Gyorgy Frunda, azi, despre vizita adjunctului secretarului de stat al SUA:
"Mi se pare putin cu un aer de superioritate, ca si cum ar vorbi dirigintele cu elevii. E normal, traim intr-o lumea globalizata, facem parte din sisteme strategice de aparare, dar ce ar fi daca spunem ca am merge noi in SUA sa verificam situatia condamnarilor la moarte, care contravine tuturor conventiilor internationale sau ca mergem sa verificam decizia Parlamentului (adunarii statale-n.red) din Colorado, de la 1 ianuarie, de a admite marijuana.

(...) Nu e aroganta, dar arata o anumita superioritate a Unchiului Sam. Uncle Sam, who is the best and the strongest, Big Uncle Sam (Unchiul Sam, care e cel mai bun si mai puternic - nred) ", a raspuns Frunda, intrebat de Ziare.com daca i se pare suparatoare formularea.

El a mai adaugat ca "Romania nu e colonie" si ca refuza sa creada ca Nuland vine in inspectie.

"Vizita nu e asa intempestiva cum a fost prezentata de presa din tara noastra. Aceste vizite sunt planuite, se poarta dialoguri intre ministerele de Externe, se stabileste un program, se stabilesc niste scopuri, se negociaza si pe urma se vine aici. Nu e Romania o colonie si refuz aceasta idee, ca vine sa inspecteze in Romania nivelul sau stadiul drepturilor omului, statului de drept si a democratiei.

4 comentarii :

Riddick spunea...


Ce mascaradă, cum să putem crede că un emisar al unui guvern socialist radical (Administraţia Obama) ar putea face greutăţi unui alt guvern (euro)socialist radical, cel USL ?!

Riddick spunea...

Gyorgy Frunda, 2012: "Cred că în următorii patru ani voi putea convinge România să o lase mai uşor cu statul naţional, pentru că minciuna are picioare scurte. Această regiune există de mai multe secole, aceste regiuni au dobândit autonomia sub Maria Tereza, iar numitorul comun al Uniunii Europene şi al Împărăţiei Mariei Tereza sunt regiunile, iar viitorul se bazează tocmai pe aceste regiuni. Acesta e viitorul în Europa comună."

http://www.realitatea.net/frunda-romania-sa-o-lase-mai-usor-cu-statul-national_1046654.html

Crystal Clear spunea...

Nu înţeleg de ce nu se aplică legea : ÎNALTĂ TRĂDARE...
altfel vom ajunge să ne facem dreptate singuri...Ca în coloniile din Africa în care sunt sprijiniti colonizatorii

Riddick spunea...


Cine s-o aplice, ei ? C'mon...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: