22 ianuarie 2014

Îşi va fabrica Băsescu Alibiul Nr.2 ?


Alibiul Nr.1 fiind transformarea majorităţii băsiste de la CCR într-una USL-UDMR, prin plecarea lui Motoc-CEDO. Iar el va declara la un moment dat "pâi, dacă nu mai aveam majoritate la CCR..." (când va fi întrebat în legătură cu eventuale decizii controversate care vor urma, chiar o posibilă validare frauduloasă a referendumului constituţional, ca în 2003). Ca să fie scos din cauză, să nu se dea de gol faţă de băsişti că el şi USL au - iată - o agendă comună, în care intră şi revizuirea, şi regionalizarea.

Cu recentul accident aviatic apare o ocazie pentru USL de a da şah "conducerii băsiste" a STS, tocmai înainte de alegerile europarlamentare, prezidenţiale, şi de referendumul de regionalizare ("de revizuire a Constituţiei"), STS fiind serviciul care gestionează transmisia datelor în timpul desfăşurării proceselor electorale şi a referendumurilor.

STS declară cu destulă îndreptăţire că şi-a făcut treaba, coordonatele pe care le-a comunicat fiind cele exacte, însă Ponta va cere (prin CSAŢ) înlocuirea directorului STS. Şi aici intervine oportunitatea lui Băsescu.

2 comentarii :

Riddick spunea...

Alibiul Nr. 2:

"Pâi nu-i pus acum de USL şeful de la STS ?!"

Riddick spunea...

ALIBÍ, alibiuri, s. n. 1. Dovadă de nevinovăție rezultată din constatarea că, la data săvârșirii infracțiunii, cel învinuit se afla în altă parte decât la locul săvârșirii ei. 2. Mijloc de apărare care aduce în sprijin un alibi (1). 3. Fig. Pretext, scuză, justificare. ◊ Expr. A (nu) avea (nici)un alibi = a (nu) deține (nici)o probă, a (nu) avea (nici)o motivare. — Din fr. alibi.

http://dexonline.ro/definitie/alibi


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: