28 ianuarie 2014

Fără jaf, Europa nu mai poate sta unită


BURSA:

BUNDESBANK SE PRONUNŢĂ PENTRU CONFISCAREA AVERILOR PRIVATE DIN EUROPA

      Ultimul raport lunar de la Bundesbank ar trebui să reprezinte un şoc pentru cei care promovează ideea unei "primăveri" europene după criza din ultimii ani.
     Sunt deja câteva luni de prognoze optimiste privind redresarea iminentă a economiilor din zona euro, în special a celor din flancul sudic. Acestea au fost însoţite de numeroase declaraţii oficiale, care arătau că nu mai sunt necesare noi ajutoare financiare pentru ţări cum este Grecia.
     Dar grecii se pare că nu au fost informaţi că trebuie să fie optimişti. O ştire de pe site-ul GreekReporter.com arată că Centrul pentru Planificare şi Studii Economice a venit cu o propunere "revoluţionară" de eradicare a şomajului. Aceasta presupune angajarea fără plată, timp de un an, a tinerilor cu vârsta de până la 24 de ani şi "exportul" către alte pieţe europene a celor care nu găsesc locuri de muncă nici în aceste condiţii. Să fie sclavia o soluţie, poate ultima, a crizei care macină statele europene de la periferia zonei euro?
     Nu doar sclavia. Raportul lunar al Bundesbank din ianuarie 2014 a continuat tendinţa începută de o analiză a Fondului Monetar Internaţional, în care se evalua opţiunea de impozitare a averilor pentru reducerea datoriilor publice.
     Cota avansată de FMI a fost de 10%. Bundesbank nu precizează cât trebuie confiscat din averea cetăţenilor înainte ca statele falimentare să ceară ajutoare externe.
     În raportul lunar al băncii centrale a Germaniei se arată că "o taxă impusă asupra averii corespunde principiului responsabilităţii naţionale, care cere asumarea obligaţiilor de plată ale guvernelor de către contribuabili, înainte să se facă apel la solidaritatea altor state".
     Oare cât de gravă este situaţia din Europa, dacă până şi Bundesbank vine cu astfel de "soluţii"? Şi cum poţi să ceri contribuabililor o parte din averea lor, când opinia lor este ignorată de către autorităţi şi orice idee a unui referendum este îngropată în "democraţiile" europene?
     Este drept că Bundesbank propune aplicarea taxei doar în cazuri excepţionale, după cum scrie Reuters, din cauza riscurilor semnificative pe care le presupune.
     Efectele negative ale unei astfel de taxe asupra creşterii economice reprezintă motivul pentru care Bundesbank s-a pronunţat împotriva aplicării ei şi în Germania. Dar efectele politice vor fi cele cu adevărat dezastruoase pentru ceea ce a mai rămas din "Uniunea Europeană".
     Cu toate acesta, banca centrală a Germaniei consideră că "o taxă unică aplicată averilor poate avea un succes mai mare decât alte opţiuni relevante", conform unui articol Bloomberg. "Dacă taxa se aplică averilor acumulate în trecut, iar caracterul său singular este credibil, atunci cetăţenii se vor confrunta cu dificultăţi majore de evitare a acesteia pe termen scurt", se mai arată în raportul lunar al Bundesbank.
     Adică autorităţile europene au ajuns în stadiul în care niciun principiu nu mai contează şi totul se rezumă la găsirea celor mai convenabile căi de jefuire ale "subiecţilor"?
     În numele cui şi al cărui ideal?

4 comentarii :

Riddick spunea...

German Bundesbank: “Capital Levy” on citizens to avoid government bankruptcies

Germany’s Bundesbank said on Monday that countries about to go bankrupt should draw on the private wealth of their citizens through a one-off capital levy before asking other states for help.

“(A capital levy) corresponds to the principle of national responsibility, according to which tax payers are responsible for their government’s obligations before solidarity of other states is required,” the Bundesbank said in its monthly report.

http://beforeitsnews.com/international/2014/01/german-bundesbank-capital-levy-on-citizens-to-avoid-government-bankruptcies-2476422.html


Bundesbank calls for capital levy to avert government bankruptcies

Germany's Bundesbank said on Monday that countries about to go bankrupt should draw on the private wealth of their citizens through a one-off capital levy before asking other states for help.

The Bundesbank's tough stance comes after years of euro zone crisis that saw five government bailouts. There have also bond market interventions by the European Central Bank in, for example, Italy where households' average net wealth is higher than in Germany.

"(A capital levy) corresponds to the principle of national responsibility, according to which tax payers are responsible for their government's obligations before solidarity of other states is required," the Bundesbank said in its monthly report.

It warned that such a levy carried significant risks and its implementation would not be easy, adding it should only be considered in absolute exceptional cases, for example to avert a looming sovereign insolvency.

http://www.reuters.com/article/2014/01/27/us-eurozone-crisis-bundesbank-idUSBREA0Q0HV20140127

Crystal Clear spunea...

Au apărut şi organizaţii de triere a emigranţilor.

Metodele sunt cele "securiste"-dictatoriale , cel puţin în Romania..

http://www.ielts.org/

Crystal Clear spunea...

IELTS asigura detalii biometrice, nu glumă


http://www.ielts.org/media_centre.aspx

Riddick spunea...

"Nu face ce face popa". ;-)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: