28 ianuarie 2014
Fără jaf, Europa nu mai poate sta unită
BURSA:
BUNDESBANK SE PRONUNŢĂ PENTRU CONFISCAREA AVERILOR PRIVATE DIN EUROPA
Ultimul raport lunar de la Bundesbank ar trebui să reprezinte un şoc pentru cei care promovează ideea unei "primăveri" europene după criza din ultimii ani.
Sunt deja câteva luni de prognoze optimiste privind redresarea iminentă a economiilor din zona euro, în special a celor din flancul sudic. Acestea au fost însoţite de numeroase declaraţii oficiale, care arătau că nu mai sunt necesare noi ajutoare financiare pentru ţări cum este Grecia.
Dar grecii se pare că nu au fost informaţi că trebuie să fie optimişti. O ştire de pe site-ul GreekReporter.com arată că Centrul pentru Planificare şi Studii Economice a venit cu o propunere "revoluţionară" de eradicare a şomajului. Aceasta presupune angajarea fără plată, timp de un an, a tinerilor cu vârsta de până la 24 de ani şi "exportul" către alte pieţe europene a celor care nu găsesc locuri de muncă nici în aceste condiţii. Să fie sclavia o soluţie, poate ultima, a crizei care macină statele europene de la periferia zonei euro?
Nu doar sclavia. Raportul lunar al Bundesbank din ianuarie 2014 a continuat tendinţa începută de o analiză a Fondului Monetar Internaţional, în care se evalua opţiunea de impozitare a averilor pentru reducerea datoriilor publice.
Cota avansată de FMI a fost de 10%. Bundesbank nu precizează cât trebuie confiscat din averea cetăţenilor înainte ca statele falimentare să ceară ajutoare externe.
În raportul lunar al băncii centrale a Germaniei se arată că "o taxă impusă asupra averii corespunde principiului responsabilităţii naţionale, care cere asumarea obligaţiilor de plată ale guvernelor de către contribuabili, înainte să se facă apel la solidaritatea altor state".
Oare cât de gravă este situaţia din Europa, dacă până şi Bundesbank vine cu astfel de "soluţii"? Şi cum poţi să ceri contribuabililor o parte din averea lor, când opinia lor este ignorată de către autorităţi şi orice idee a unui referendum este îngropată în "democraţiile" europene?
Este drept că Bundesbank propune aplicarea taxei doar în cazuri excepţionale, după cum scrie Reuters, din cauza riscurilor semnificative pe care le presupune.
Efectele negative ale unei astfel de taxe asupra creşterii economice reprezintă motivul pentru care Bundesbank s-a pronunţat împotriva aplicării ei şi în Germania. Dar efectele politice vor fi cele cu adevărat dezastruoase pentru ceea ce a mai rămas din "Uniunea Europeană".
Cu toate acesta, banca centrală a Germaniei consideră că "o taxă unică aplicată averilor poate avea un succes mai mare decât alte opţiuni relevante", conform unui articol Bloomberg. "Dacă taxa se aplică averilor acumulate în trecut, iar caracterul său singular este credibil, atunci cetăţenii se vor confrunta cu dificultăţi majore de evitare a acesteia pe termen scurt", se mai arată în raportul lunar al Bundesbank.
Adică autorităţile europene au ajuns în stadiul în care niciun principiu nu mai contează şi totul se rezumă la găsirea celor mai convenabile căi de jefuire ale "subiecţilor"?
În numele cui şi al cărui ideal?
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO
Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."
Postări populare:
-
O astfel de poliţă de asigurare a fost creată prin proiectul de reorganizare a administraţiei fiscale. Şi chiar dacă nu se ştie dacă ţara va...
-
Via Conu Mişu : Lagărul UEist s-a construit Circul politic în care a eșuat dezastrul economic, produs al jafului incredibil prin ca...
-
Tonomatul Soros - actualmente setat pe eurobăsism - nu pierde prilejul de a-şi arăta iar dispreţul faţă de naţiune şi democraţie: De und...
-
Open Europe: Hungarian government accuses EU Commissioner of being "extremely ignorant or lying" E U Justice Commiss...
-
Şi nimeni (dintre politicieni) nu protestează; ba-l şi văd înregistrat "legal". De ce nu se face o razie la această oficină separ...
-
Se propun te miri ce amendamente în Constituţie, numai nu interdicţia străinilor de a deţine terenuri agricole. Ungaria a trecut-o deja în ...
-
Naţional: Ponta, tandem cu Maior din decembrie Conform ultimului zvon de profil, pesedistii se bat degeaba pe mostenirea lui Ponta, ...
-
Ba n-a-nceput nimic (semnificativ), dar sună bine. Ce să înceapă, cu aceleaşi partide rotite alternativ la putere ?! BusinessMagazin : ...
-
Christopher Edward Harle Story , scriitor, publicist, consilier guvernamental pe probleme economice şi de securitate din Marea Britanie, ...
-
Haita roșie este disperată. Se apropie alegerile prezidențiale și lumea nu pune botu' nici la Prostănac, nici la Filfizon. Deunăzi l-...
4 comentarii :
German Bundesbank: “Capital Levy” on citizens to avoid government bankruptcies
Germany’s Bundesbank said on Monday that countries about to go bankrupt should draw on the private wealth of their citizens through a one-off capital levy before asking other states for help.
“(A capital levy) corresponds to the principle of national responsibility, according to which tax payers are responsible for their government’s obligations before solidarity of other states is required,” the Bundesbank said in its monthly report.
http://beforeitsnews.com/international/2014/01/german-bundesbank-capital-levy-on-citizens-to-avoid-government-bankruptcies-2476422.html
Bundesbank calls for capital levy to avert government bankruptcies
Germany's Bundesbank said on Monday that countries about to go bankrupt should draw on the private wealth of their citizens through a one-off capital levy before asking other states for help.
The Bundesbank's tough stance comes after years of euro zone crisis that saw five government bailouts. There have also bond market interventions by the European Central Bank in, for example, Italy where households' average net wealth is higher than in Germany.
"(A capital levy) corresponds to the principle of national responsibility, according to which tax payers are responsible for their government's obligations before solidarity of other states is required," the Bundesbank said in its monthly report.
It warned that such a levy carried significant risks and its implementation would not be easy, adding it should only be considered in absolute exceptional cases, for example to avert a looming sovereign insolvency.
http://www.reuters.com/article/2014/01/27/us-eurozone-crisis-bundesbank-idUSBREA0Q0HV20140127
Au apărut şi organizaţii de triere a emigranţilor.
Metodele sunt cele "securiste"-dictatoriale , cel puţin în Romania..
http://www.ielts.org/
IELTS asigura detalii biometrice, nu glumă
http://www.ielts.org/media_centre.aspx
"Nu face ce face popa". ;-)
Trimiteți un comentariu