17 decembrie 2013

USL joacă cartea germană. Ca şi Băsescu şi PDL, de altfel.


Aleksandr Dughin: "Crearea axei Berlin – Moscova, ca o construcţie occidentală portantă a Imperiului Eurasiatic, presupune câţiva paşi serioşi privind ţările Europei de Est situate între Rusia şi Germania"
http://1.1.1.5/bmi/3.bp.blogspot.com/-pnTY0wBm-Hs/TpARDmTCZrI/AAAAAAAACvo/TEphnWXlGog/s1600/Axa_BBB.JPGMarea Coaliţie de la Berlin imită de fapt coaliţia "pepe-socialistă" de la Comisia Europeană şi Parlamentul European (populari, socialişti, liberali, verzi şi eurocomunişti). Geoană - şi alţii - au mai făcut aluzii privind o colaborare între "partidele democratice" (în traducere: "partidele establishmentului UEist"). "Triunghiul de la Weimar" este o structură militar-politică sub control franco-german, care se vrea un fel de predecesor al "armatei (S)UE", şi unde Polonia a intrat doar pentru figuraţie, rol pe care ar urma să-l joace şi România. UE are planuri "secrete" care implică şi participarea Rusiei.

Geoană, articol la Adevărul:
GroKo, România şi Europa

[...] Şi, nu în ultimul rând, o Grosse Koalition la Berlin trebuie să reprezinte un imbold decisiv pentru intrarea în următoarea fază de construcţie a proiectului european. După confirmarea din Buntestag de pe 17 decembrie, a doua zi, Cancelarul Merkel va merge la Paris, reconfirmând, simbolic, importanţa şi validitatea cuplului franco-german. Acest cuplu va trebui extins către Răsărit prin completarea triunghiului de la Weimar, Germania – Franţa - Polonia, cu un al patrulea partener - România, asigurând coerenţa şi echilibrul între principalele state din Nordul, respectiv Sudul Zonei Euro şi Non-Euro, între vechii şi noii membri ai Uniuniii Europene. Pentru a fi acceptată în acest format, dar şi în alte alianţe cu geometrii variabile, ce vor defini modul de funcţionare a Uniunii Europene în anii şi deceniile care vin, România va trebui să devină mai coerentă şi mai ambiţioasă în plan politic şi diplomatic, mai puternică economic şi să-şi rezolve gravele probleme de imagine la nivelul opiniei publice europene. 

Şi, mai important decât orice, să putem clădi o Mare Coaliţie şi în interiorul naţiunii noastre în jurul Noului Proiect de Ţară pentru România, post-integrare în UE şi NATO. Probabil că în 2014 va fi greu datorită mizelor uriaşe ale alegerior europene şi prezidenţiale. Dar munca a început şi trebuie să continue. În Germania, negocierea Marii Coaliţii a durat trei luni. La noi va dura mai mult. Va fi însă prima obligaţie a actualilor şi viitorilor lideri, de la Putere şi din Opoziţie, din mediul politic, dar şi economic şi social, a mediilor academice şi a comunităţilor româneşti de pretutindeni. 2015 trebuie să fie începutul unui nou ciclu istoric pentru România şi pentru Europa.

Un comentariu :

Riddick spunea...Cătălin Predoiu (PDL), 2013:

"Cunoscuta 'axă' Washington - Londra - Bucureşti trebuie să includă şi Berlinul. - link

"Fundaţia Konrad Adenauer este un partener al României. A ajutat mult România, de exemplu, a furnizat experţi pentru elaborarea unor acte normative ale Ministerului Justiţiei. În prezent, derulează un program important de cursuri de guvernare publică, în care sunt implicaţi 120 de experţi în varii domenii. Vom coopta aceşti experţi în aparatul tehnic al Guvernului Alternativă PDL, ca staff de suport al miniştrilor noştri. Suntem un partid de centru dreapta care crede în proiectul european şi valorile europene." - link


Rusia invită în mod semi-oficial USL în tabăra ruso-germană (2012).

Vocea Rusiei ("Victor Ponta va trebui să aleagă între Berlin şi Washington"): "Fiecare elită naţională din cadrul UE va trebui să aleagă între susţinerea „proiectului german” sau al unei viziuni alternative, susţinute mai mult sau mai puţin tacit de Washington care nu este deloc interesat de crearea unui stat federativ european sub controlul exclusiv al Germaniei. Judecând după poziţia adoptată de Traian Băsescu în problema bugetului comunitar, Berlinul îi este mai aproape de suflet. Mulţi analişti au rămas nedumeriţi de curajul lui Victor Ponta de a ameninţa Germania cu un veto, iar Berlinul a reacţionat dur şi imediat, atenţionându-l prin intermediul Deutsche Welle că dreptul de veto este, de fapt, unul formal şi rezervat ţărilor mai „şmechere” decât România. Comportamentul premierului român devine mult mai uşor de explicat dacă presupunem că în Palatul Victoria deja se simte gerul siberian care reflectă răcirea drastică a relaţiilor dintre Washington şi Berlin."


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Victor Ponta, 2012: "Mai multă autonomie, mai multă libertate, mai multă iniţiativă pentru Transilvania este în favoarea Transilvaniei şi a României. Oamenii au un spirit mai european aici şi nu trebuie să existe o rivalitate prost înţeleasă între Transilvania şi alte regiuni ale ţării. Sunt un adept convins al ideii de descentralizare şi de dezvoltare regională a Transilvaniei. Trebuie să facem acest lucru şi din punct de vedere politic. Sunt lucruri care definesc Transilvania şi care nu trebuie stricate de Guvernul central. Nu înţeleg de ce banii din taxele din Transilvania să vină în Bucureşti. Cred că dezvoltarea judeţelor din Transilvania se face mult mai bine de aici, decat de la Bucureşti".

Victor Ponta, 2013: "În niciun caz nu trăiesc vreo spaimă că ia cineva vreo bucată din România și o duce la Bruxelles, nu am asemenea spaime, dimpotrivă, eu unul nu doar că sunt pro-european dar cred că Europa are ca șansă să supraviețuiască integrându-se mai mult și fiind mai unită decât este acum. Nu știu, poate găsim o soluție - există și în Constituția actuală - ca atunci când e vorba de tratatele europene, cu două treimi, să nu mai treci prin toată procedura cu referendum, ci cu două treimi din Parlament să poți să faci modificări sau să adopți legi cu caracter constituțional. Cred cã aceastã variantă va acoperi orice modificare din următoarea perioadă la nivel european. Sunt unul dintre cei care cred în acel proiect - și sper să se realizeze pe parcursul vieții mele politice - al Statelor Unite ale Europei."

Victor Ponta, 2013 (interviu Deutsche Welle):
DW: Nu demult s-a desfăşurat în mediul public românesc o mică dispută pe tema ”Statelor Unite ale Europei”. USL a fost destul de reticent faţă de această formulă adoptată de preşedintele Traian Băsescu.
Victor Ponta: Eu nu.
Eu sunt total convins că, - sigur proiectul ideatic de State Unite ale Europei probabil că va mai necesita ceva timp, - dar eu sunt convins că acesta este proiectul pe care trebuie să-l susţină orice om politic cu viziune.
DW: Indiferent de costuri, indiferent de cedările de suveranitate?
Victor Ponta: Indiferent de cedările de suveranitate sau costuri. În cei 50-60 de ani de construcţie europeană, toate costurile sau cedările de suveranitate s-au dovedit mai mici decât beneficiile.

Postări populare (nu P.P.E. !):