03 decembrie 2013

Băsescu îi face platformă lui Ponta


Prin scoaterea din prim-plan a condiţiilor reale UEFMI (devalizarea "cu acte" a patrimoniului de stat) şi fluturarea (de către Ponta) a "neajunsurilor" care ar decurge din neaplicarea acordului: "imposibilitatea" de a mări pensiile şi salariul minim.

România TV:

C.T. Popescu: Victor Ponta iese în câștig din disputa privind memorandumul cu FMI

„Ceea ce vedem e o ecuaţie manipulatorie, propagandistică de ambele părţi. Traian Băsescu mizează pe un punct sensibil din inconştentul clar colectiv”, a spus CTP.

„E vorba de cetăţeni din mediul urban, care au legătură cu circuitul banilor, cu mecanismele comerciale şi pentru care măsura de creştere a preţului benzinei are o anumită semnificaţie. De partea cealaltă sunt cetățenii mai putin conștienți de asta, cei care sunt sensibili la creşterea salariului si a pensiei. Categoria extremă sunt cei care spun: ce-mi pasă că va creşte preţul benzinei, eu nu am mașină”, a spus Cristian Tudor Popescu.

În opinia jurnalistului, Victor Ponta iese în câștig din intervenția președintelui din această seară.

„Aşa cum s-a grăbit s-o facă si o va mai face, va spune: eu vreau să vă măresc salariile, să fie totul bine și românul sa prospere, dar nu pot din cauza lui Băsescu. Nu ne lasă cu Fondul, cu bugetul (...) Îl va acuza constant pe Traian Băsescu pe plan intern și asta e mană cerească în a acoperi precarităţile actului de guvernare”, a spus el.

Cristian Tudor Popescu a mai spus că Traian Băsescu are un „deficit de imagine pe care el însuși l-a constatat și l-a exprimat public. (...) Și-a asumat această postură de moșier, de latifundiar pe banii statului, pentru că asta e imaginea care se duce în conştientul colectiv”.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: