03 decembrie 2013

Băsescu îi face platformă lui Ponta


Prin scoaterea din prim-plan a condiţiilor reale UEFMI (devalizarea "cu acte" a patrimoniului de stat) şi fluturarea (de către Ponta) a "neajunsurilor" care ar decurge din neaplicarea acordului: "imposibilitatea" de a mări pensiile şi salariul minim.

România TV:

C.T. Popescu: Victor Ponta iese în câștig din disputa privind memorandumul cu FMI

„Ceea ce vedem e o ecuaţie manipulatorie, propagandistică de ambele părţi. Traian Băsescu mizează pe un punct sensibil din inconştentul clar colectiv”, a spus CTP.

„E vorba de cetăţeni din mediul urban, care au legătură cu circuitul banilor, cu mecanismele comerciale şi pentru care măsura de creştere a preţului benzinei are o anumită semnificaţie. De partea cealaltă sunt cetățenii mai putin conștienți de asta, cei care sunt sensibili la creşterea salariului si a pensiei. Categoria extremă sunt cei care spun: ce-mi pasă că va creşte preţul benzinei, eu nu am mașină”, a spus Cristian Tudor Popescu.

În opinia jurnalistului, Victor Ponta iese în câștig din intervenția președintelui din această seară.

„Aşa cum s-a grăbit s-o facă si o va mai face, va spune: eu vreau să vă măresc salariile, să fie totul bine și românul sa prospere, dar nu pot din cauza lui Băsescu. Nu ne lasă cu Fondul, cu bugetul (...) Îl va acuza constant pe Traian Băsescu pe plan intern și asta e mană cerească în a acoperi precarităţile actului de guvernare”, a spus el.

Cristian Tudor Popescu a mai spus că Traian Băsescu are un „deficit de imagine pe care el însuși l-a constatat și l-a exprimat public. (...) Și-a asumat această postură de moșier, de latifundiar pe banii statului, pentru că asta e imaginea care se duce în conştientul colectiv”.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: