07 octombrie 2013

Zice ceva Ivan, dar zice doar o parte...


[...] O sa fac un pronostic care n-o sa placa nimanui. De fapt, am mai scris despre asta si voi mai scrie, dar subiectul merita sa fie tratat cu maxima seriozitate 24/7.

In 2-3 ani Romania isi va inceta existenta in calitate de subiect al dreptului international. In Europa se construieste un stat centralizat, dupa modelul (upgradat) al lui Otto I. Europa va fi transformata intr-o federatie de regiuni (nu tari!) si va fi guvernata de o structura centralizata. Centralizarea UE si regionalizarea tarilor europene vor face in asa fel incat puterea de la Bucuresti/Sofia/Roma etc sa aiba atributii pur formale. Daca banii vor fi impartiti la nivelul baronilor locali, "disciplina financiara/bugetara" va fi impusa de la Bruxelles (a se citi: Berlin), iar noua constitutie va avea prevederi care transfera in mod expres suveranitatea tarii in mainile structurilor europene, Romania nu va mai exista. Ne vom intoarce intr-o situatie asemanatoare cu cea din sec XI cand inca nu existau nici cele 3 tari romanesti, doar ca de aceasta data toate "regiunile" ("comitatele") vor fi subordonate unei puteri centrale europene.

Daca nu se schimba nimic in contextul intern si international, principala problema nu va fi "Refacerea Romaniei Mari" si nici "sa nu pierdem Transilvania". Pe ordinea de zi va fi atingerea unor scopuri marete, dar greu realizabile, de exemplu: "sa unim din nou Muntenia cu Oltenia".

Daca va pare ca regionalizarea este o chestiune monstruoasa, asteptati putin si o sa vedeti "euro-regionalizarea" in care regiunile din diverse tari vor fi "cusute impreuna" printr-un singur "buget de dezvoltare". Sa vedeti atunci cat de "usoara" va fi refacerea unitatii teritoriale. (Eric Pickles a descris bine planul: 'The EU are trying to wipe us off the map'.

Exista solutii pentru a scapa din malaxorul SUE. E problematic de gasit politicieni capabili sa le aplice in practica.


Pentru o imagine de ansamblu, ar trebui citit şi

Un comentariu :

Riddick spunea...

"Ivan", adică "Valentin Mândrăşescu", de la Vocea Rusiei.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: