Pe măsură ce se apropie "inaugurarea" lui Trump, şobolănimea propagandei RO este tot mai plouată şi îşi ascunde tot mai greu ostilitatea faţă de el. Asta arată ceva foarte important: "centrul lor de comandă" nu este în zona guvernamentală SUA (acum, acolo "se întâmplă ceva").

03 octombrie 2013

Şi, totuşi... referendum(uri) în 2013 ?Referendum de regionalizare (de "revizuire a Constituţiei"), cuplat cu referendumul de demitere nr.3, să vină mai multă lume la vot. Iar dacă USL se mişcă mai cu talent şi-şi plasează în timp util la CCR înlocuitorul lui Motoc (demisie Motoc de la CCR, cu sau fără demisie Bârsan de la CEDO), s-ar putea anula amânarea cu un an a cvorumului de 30%. Nu-i întâmplător că EuroBăse a făcut contestaţie la CCR pe acest subiect, iar aceasta se va discuta abia pe 23 octombrie. 

Mai poate fi şi un alt calcul: "mai bine acum - indiferent de prag - la anul foarte puţini ar mai fi favorabili regionalizării". Aşa că se fabrică pretextul.
Băsescu: "Ieri, independenţa justiţiei s-a prăbuşit cu binecuvântarea lui Ponta, ceea ce mă face să denunţ pactul de coabitare. În acest moment, ce au făcut Niţu, Cazanciuc şi Ponta a compromis România. Referitor la pactul de coabitare, voi face o analiză și în această după-amiază mă voi pronunța. Eu trebuie să fac o analiză, ce a respectat şi ce nu, şi să văd dacă are rost să-l mai menţinem. Pentru că el nu e în afara legii, legile ar trebuie să substituie acest pact, problema e că el fiind semnat cu preşedintele României, care are o credibilitate construită legată de statul de drept, de respectarea unor politici externe, i-am transferat practic o parte din credibilitatea mea. Pactul nu ni l-a dat nimeni, era de mult conceput. Victor Ponta se dovedește mincinos până și cu un document important."
Update:

... sau, chestia asta (demisia): procedura e mai rapidă, iar manevra cu anularea amânării cu un an a cvorumului redus la 30% poate decurge în paralel, la CCR. Deşi scrisesem mai înainte că nu mă aştept să-şi dea demisia. O poate face acum, dar cu un scop contrar. Mai mulţi ar veni la alegeri prezidenţiale (cuplate cu referendumul de regionalizare), decât la un vot la referendumul de demitere, unde votanţii lui n-ar veni toţi.
”Foarte simplu, coabitarea este prevăzută în Constituție. Președintele este obligat să coabiteze cu primul ministru, indiferent cine este acesta și ce culoare politică are. Prin urmare, dacă Traian Băsescu se gândește să denunțe coabitarea cu Victor Ponta, probabil că ia în calcul demisia, astfel nu-mi explic. Poate că vrea să-și dea demisia din funcția de președinte al Romnâniei, ceea ce ar fi o veste bună pentru toată lumea și așa ocupa abuziv funcția”, a declarat Cătălin Ivan, purtătorul de cuvânt al PSD, pentru pesurse.ro .

Ivan consideră că nu se vor creea blocaje instituționale între Cotroceni și Palatul Victoria, chiar dacă președintele va rupe pactul de coabitare.

”Nu a fost nicio legătură foarte strânsă. A fost o perioadă în care relațiile au fost firești, normale și civilizate, dacă Traian Băsescu nu poate să rămână în cadrul acesta civilizat, atunic ce să zicem, el o să facă scandal, noi o să ne facem treaba în continuare. Va fi mai mult zgomot de fond decât până acum, în rest nimic”, a mai precizat Ivan.

Un comentariu :

Riddick spunea...


Doar n-o crede careva că i se va întâmpla ceva omului care răspunde de sarcina trasată din exterior pentru clica transpartinică de la Bucureşti (adică, regionalizarea; adică, Dragnea)...

MEDIAFAX: "Procurorul Lucian Papici este cel care a finalizat urmărirea penală în dosarul referendumului în care este cercetat vicepremierul Liviu Dragnea."

Ce se începuse a fost circotecă (ca şi cealaltă), să creadă bizonu' c-ar fi un conflict real.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Teodor Baconschi, 2011: "România nu a ajuns târziu și din întâmplare în construcția Europei unite, ci a participat încă de la început, prin voci precum Gafencu și Ciorănescu, la gândirea acestui proiect.Totodată, îmi permit să evoc în acest ilustru sediu ideea federalismului european, concept creștin-democrat căzut în desuetudine. Consider că a reînvia astăzi ideea Statelor Unite ale Europei nu este lipsit de importanță, ba chiar de o anumită urgență. Asistăm cu toții nu doar la o criză de creștere sau la o reticenţă a lărgirii Uniunii (enlargement fatigue), ci la o adevărată criză a spiritului european. Criza actuală nu e pur economică sau financiară, ci e o criză a valorilor fondatoare, a viziunii și a identității europene. Mai mult ca oricând, trebuie să evităm riscul revenirii, pe fondul crizei, a discursurilor naționaliste, xenofobe, rasiste. Tentația închiderii în sine e mare. O Europă care se îndoiește de beneficiile euro sau ale spațiului Schengen este deja o Europă în devoluție. Tocmai fiindcă știm că alternativa la partidele populare riscă să fie partidele populiste, dorim să creăm în România o Mișcare Populară cu vocație majoritară, asemănătoare cu UMP în Franța sau PDL în Italia. Europa are nevoie să mențină în guvernele naționale partide populare capabile să răspundă întreitului imperativ al momentului: să reformeze în spiritul responsabilității, să se opună populismului crescând al stângii și al extremei drepte, și să continue construcția europeană. În fine, criza Europei nu are ca soluţie resurgența discursului naționalist și redescoperirea frontierelor, ci determinarea creștin-democraților, a tuturor guvernelor și partidelor afiliate PPE, de a continua până la capăt proiectul Statelor Unite ale Europei, oricât de extrem ar părea acest lucru."


Postări populare (nu P.P.E. !):