03 octombrie 2013

Şi, totuşi... referendum(uri) în 2013 ?Referendum de regionalizare (de "revizuire a Constituţiei"), cuplat cu referendumul de demitere nr.3, să vină mai multă lume la vot. Iar dacă USL se mişcă mai cu talent şi-şi plasează în timp util la CCR înlocuitorul lui Motoc (demisie Motoc de la CCR, cu sau fără demisie Bârsan de la CEDO), s-ar putea anula amânarea cu un an a cvorumului de 30%. Nu-i întâmplător că EuroBăse a făcut contestaţie la CCR pe acest subiect, iar aceasta se va discuta abia pe 23 octombrie. 

Mai poate fi şi un alt calcul: "mai bine acum - indiferent de prag - la anul foarte puţini ar mai fi favorabili regionalizării". Aşa că se fabrică pretextul.
Băsescu: "Ieri, independenţa justiţiei s-a prăbuşit cu binecuvântarea lui Ponta, ceea ce mă face să denunţ pactul de coabitare. În acest moment, ce au făcut Niţu, Cazanciuc şi Ponta a compromis România. Referitor la pactul de coabitare, voi face o analiză și în această după-amiază mă voi pronunța. Eu trebuie să fac o analiză, ce a respectat şi ce nu, şi să văd dacă are rost să-l mai menţinem. Pentru că el nu e în afara legii, legile ar trebuie să substituie acest pact, problema e că el fiind semnat cu preşedintele României, care are o credibilitate construită legată de statul de drept, de respectarea unor politici externe, i-am transferat practic o parte din credibilitatea mea. Pactul nu ni l-a dat nimeni, era de mult conceput. Victor Ponta se dovedește mincinos până și cu un document important."
Update:

... sau, chestia asta (demisia): procedura e mai rapidă, iar manevra cu anularea amânării cu un an a cvorumului redus la 30% poate decurge în paralel, la CCR. Deşi scrisesem mai înainte că nu mă aştept să-şi dea demisia. O poate face acum, dar cu un scop contrar. Mai mulţi ar veni la alegeri prezidenţiale (cuplate cu referendumul de regionalizare), decât la un vot la referendumul de demitere, unde votanţii lui n-ar veni toţi.
”Foarte simplu, coabitarea este prevăzută în Constituție. Președintele este obligat să coabiteze cu primul ministru, indiferent cine este acesta și ce culoare politică are. Prin urmare, dacă Traian Băsescu se gândește să denunțe coabitarea cu Victor Ponta, probabil că ia în calcul demisia, astfel nu-mi explic. Poate că vrea să-și dea demisia din funcția de președinte al Romnâniei, ceea ce ar fi o veste bună pentru toată lumea și așa ocupa abuziv funcția”, a declarat Cătălin Ivan, purtătorul de cuvânt al PSD, pentru pesurse.ro .

Ivan consideră că nu se vor creea blocaje instituționale între Cotroceni și Palatul Victoria, chiar dacă președintele va rupe pactul de coabitare.

”Nu a fost nicio legătură foarte strânsă. A fost o perioadă în care relațiile au fost firești, normale și civilizate, dacă Traian Băsescu nu poate să rămână în cadrul acesta civilizat, atunic ce să zicem, el o să facă scandal, noi o să ne facem treaba în continuare. Va fi mai mult zgomot de fond decât până acum, în rest nimic”, a mai precizat Ivan.

Un comentariu :

Riddick spunea...


Doar n-o crede careva că i se va întâmpla ceva omului care răspunde de sarcina trasată din exterior pentru clica transpartinică de la Bucureşti (adică, regionalizarea; adică, Dragnea)...

MEDIAFAX: "Procurorul Lucian Papici este cel care a finalizat urmărirea penală în dosarul referendumului în care este cercetat vicepremierul Liviu Dragnea."

Ce se începuse a fost circotecă (ca şi cealaltă), să creadă bizonu' c-ar fi un conflict real.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

P.S.D. Belgia, 2011: MANIFEST POLITIC PENTRU O EUROPĂ FEDERALĂ - O iniţiativă a Forumului Permanent al Societăţii Civile Europene
Forumul face apel la o idee de Uniune care este diferită de cea practicată de guvernele Statelor Membre. În special cu privire la Europa Mediteraneana şi de Est, Uniunea trebuie să mai vadă încă o dată (să revizuie) politicile de vecinătate. Trebuie sa creem noi legături cu “societatea civilă” care se „trezeşte” din ce în ce mai mult în ţările menţionate şi care speră în democratizarea instituţiilor. Deja prin 2006 Forumul sugera ca UE să co-fondeze, împreună cu ţările din jurul Mării Mediterane, Mării Negre şi Mării Caspice, o Alianţă a Celor Trei Mări, inspirată dealtfel şi din precedenta ECSC (Comunitatea Cărbunelui şi a Oţelului) şi de Procesul Helsinky. Luându-se în considerare insuficienţele Tratatului de la Lisabona, ar fi indicat să se revizuie fundamentele Uniunii, angajându-ne în dezbateri vaste în cadrul societăţii europene, în toate Statele Membre, pentru un Proces Constitutional European, care să răspundă aşteptărilor cetăţenilor europeni cu privire la democraţie, nevoilor epocii în care trăim, pentru a putea face faţă crizei multiforme actuale şi rolului Uniunii Europene în lume. În acest cadru, Forumul a decis să lanseze o dezbatere asupra metodei şi o agendă, care vor sta la baza acestui proces constituţional.Forumul Permanent al Societatii Civile Europene este convins de necesitatea de a inventa, prin dezbatere democratică şi respectând persoanele şi culturile, O Nouă Formă de Federalism la nivel de continent, adaptată la diversitatea europeană şi consolidându-i unitatea.

Postări populare (nu P.P.E. !):