30 august 2013

Va salva timingul aparenţele?


Adică, tot Echipa Băsescu de la CCR va face şi acum treaba murdară (= va mai aproba şi porcăria asta, după cea a cvorumului de 30%), ori se va invoca drept pretext plecarea lui Motoc la CEDO ("eh... dacă nu mai am majoritate...")?

MEDIAFAX:

Ponta: În toamnă modificăm legea şi formăm regiuni înainte de revizuirea Constituţiei

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, în deschiderea BPN al PSD, reunit la Mamaia, că din toamnă trebuie să se modifice Legea 315/1998 privind regiunile de dezvoltare în sensul formării regiunilor înainte de a primi statutul constituţional prin revizuirea Legii fundamentale.

"Unul din punctele cele mai importante le-am discutat şi ieri (joi, n.r.) în cadrul unui BPN informal, doar cu vicepreşedinţii. Cred că din această toamnă trebuie să mergem mai departe prin modificarea Legii 315/1998, cea cu regiunile de dezvoltare, în a forma practic regiunile chiar înainte de a primi statutul constituţional", a spus Ponta.

Premierul a spus că proiectul cel mai important din această toamnă este declanşarea efectivă a descentralizării.

"Poate proiectul cel mai important din această toamnă, proiect politic, guvernamental, parlamentar, îl constituie declanşarea efectivă a procesului de descentraliare şi de pregătire a regiunilor", a subliniat Ponta.

Premierul a precizat că trebuie stabilite instituţiile care vor merge de la Guvern către regiuni, către structurile locale, întrucât de la 1 ianuarie se va intra pe noul exerciţiu financiar al UE şi România trebuie să fie pregătită.

"S-a dovedit că orice centralizare excesivă la Bucureşti îngreuneză lucrurile şi cu cât lăsăm mai mult la regiune, judeţ, oraş - atribuţii şi resurse - cu atât lucrurile merg mai bine", a adăugat Ponta.


6 comentarii :

Ciu spunea...

Observati cu cit tupeu si lejeritate spune ce va face ca sa-si atinga scopurile ordonate de afara ?
Ia sa vedem ce vor face romanii ! Daca stau si nu reactioneaza isi merita soarta si nu au decit sa piara ca popor si natiune !!!
Nu vreau replici sau observatii dojenitoare etc .
Sintem o masa amorfa pe care cei care ne conduc o trateaza ca atare !

Riddick spunea...

Sunt curios cine va contesta la CCR porcăria, şi dacă nu cumva va fi prin ordonanţă de urgenţă, care nu poate fi contestată decât de Avocatul Popo... ăăă... al PSD. ;-)

Mai degrabă ne manifestăm ca o masă amorfă. Diverşi suntem, totuşi.

Riddick spunea...

Vacantarea postului de judecător la CEDO care revine României va avea loc în decembrie. Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei va numi (în septembrie sau octombrie) ca înlocuitor pe unul din lista de trei înaintată de guvernul României. "În cărţi" ar fi Iulia Antoanella Motoc, judecător CCR din majoritatea (de 5 din 9) "a lui Băsescu". Dacă pleacă de la CCR - posibil mai devreme de decembrie - EuroBăse are alibi (pentru cretini, cel puţin): "nu mai am majoritate la CCR, da' ştiţi, io n-am fost de acord, blablabla...". Parlamentul (deci, USL) ar desemna înlocuitorul lui Motoc la CCR.

Riddick spunea...

Ca POLITICIAN DE DREAPTA nu trebuie să ai NICIODATĂ încredere într-un "fost" funcţionar ONU (Motoc a fost funcţionar ONU).

Anonim spunea...

Ba voi sunteti culmea. Luati de baza variantele sclerozatilor care ne contuc spre mlastina. Voi nu vedeti ca avem si o POLITIE NATIONALA? http://www.replicaonline.ro/activistii-de-mediu-evacuati-de-bodyguarzi-si-politisti-locali-de-la-reuniunea-femeilor-psd-132474/ Curaj gaina ca maine te tai.

Riddick spunea...

Eeee, ce bine era când ong-urile ecologiste lătrau pentru USL... ;-)

Acum îşi iau bastoane pe cocoaşă.

Suferă "pionii" din ONG-uri, CAPII AU ŞTIUT ÎNTOTDEAUNA CE FAC.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: