26 august 2013

PDL va muri cu pietroiul UE atârnat de gât


Să invoci un şantaj cu Curtea Constituţională şi cu UE dacă în proiectul de buget pe care l-ar propune guvernul USL deficitul ar depăşi 3% din PIB, mi se pare mai mult decât un cretinism, e de-a dreptul sinucigaş. O fi USL întruchiparea ticăloşiei, dar măcar ţine la aparenţe, "te loveşte cu drugul de fier învelit în ziar".

Deputat PDL Adrian Gurzău:
După intrarea în vigoare a Tratatului Fiscal, care obligă statele semnatare să îşi plafoneze deficitul bugetar la maxim 3%, tele-guvernarea nu are alte soluţii. Nu le are din incompetenţă şi lăcomie: neputând face ceea ce trebuie, adică să nu dăuneze economiei (ceea ce au făcut până acum), se încadrează în deficit mărind taxele şi impozitele. Corect şi normal pentru un mediu de afaceri sănătos ar fi fost să se încadreze în deficit reducând cheltuielile uriaşe făcute cu funcţionarii statului. Reamintesc faptul că deficitul nu poate sări de 3%, altfel le întoarce Curtea Constituţională a României bugetul înapoi, întrucât Tratatul Fiscal face parte din normele europene, şi poate fi invocat în temeiul art. 148, al. 2 din Constituţie:

'(2) Ca urmare a aderării, prevederile tratatelor constitutive ale Uniunii Europene, precum şi celelalte reglementări comunitare cu caracter obligatoriu, au prioritate faţă de dispoziţiile contrare din legile interne, cu respectarea prevederilor actului de aderare'.

În plus poate interveni şi Comisia Europeană, cu procedură în faţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene. De aceea unica 'politică' de guvernare de care mai este 'capabilă' tele-guvernarea USL este aceea a măririi la nesfârşit a taxelor şi de inventare a unor noi şi noi impozite.
PDL, Forţa Civică şi Mişcarea Populară au cerut introducerea ca amendament de revizuire a Constituţiei a "eurodiktatului fiscal", ratificat de toate partidele parlamentare, şi care, de fapt, reprezintă un "handicap liber ales": alegi să nu te mai dezvolţi pe datorie, acceptând o constrâgere ("Criteriile [de la] Maastricht") pe care statele mari din UE au încălcat-o cu nonşalanţă până nu demult, rezolvându-şi chestiunile economice presante. Iar acum vor să impună această regulă "periferiei UE", spre a se menţine decalajele.

USL a respins aberaţia la Comisia de revizuire a Constituţiei (şi bine a făcut !), dar mă aştept la surprize neplăcute la dezbaterile din plen, mai ales că maimuţoiul de Ponta s-a declarat (indirect) un susţinător al ei.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: