18 august 2013

De ce nu avem o cotă unică de impozitare mai redusă: nu ne lasă UE şi FMI


Bulgarii au o asemenea cotă de impozitare, de 12%. PDL o cere acum, dar... n-a introdus-o cât timp era la putere, iar USL o refuză pe motiv că ar fi utilă "doar celor bogaţi", şi că am intra în divergenţă cu FMI şi cu UE, crescând deficitul. Pe de altă parte, UE ar vrea o cotă de impozitare unică şi un TVA unic valabile pe tot teritoriul Uniunii Europene. În plus, am ieşi din parametrii de trecere la euro, adevăratul motiv al măsurilor începute în 2010 de PDL şi continuate de USL.
Consilier al premierului: "Pedeliştii, în frunte cu domnul Blaga, vin şi ne propun astăzi măsuri fanteziste, fără nicio legătură cu realitatea economică din România şi UE. PDL ne propune un ghid de intrare în faliment, aşa cum era sa păţim în aprilie 2009, când nu mai puteam ieşi pe pieţele externe pentru împrumuturi şi nu mai erau bani de pensii şi salarii. În plus, propunerile celor din PDL sunt pură demagogie. Ei ştiu foarte bine că, din punct de vedere macroeconomic, România nu îşi permite reducerea cotei unice. În primul rând, pentru că România nu are spaţiu fiscal suficient pentru a aplica o astfel de măsură. Mai mult, aplicarea măsurii ne-ar scoate din angajamentele convenite cu creditorii internaţionali FMI, BM, CE şi ne-ar arunca în scenariul Greciei, demn de luat în seamă în condiţiile incertitudinii actuale de pe pieţele financiare internaţionale. Să nu mai pomenim şi faptul că, printr-o astfel de măsură, România ar risca să intre din nou în Procedura de Deficit Bugetar Excesiv, gaura de venituri la buget ducând deficitul bugetar dincolo de limita de 3% din PIB de la 2,5% din PIB cât este ţinta noastră pentru 2013."

7 comentarii :

Riddick spunea...

Mai este o capcană - dacă va scădea cota unica, va trebui umblat la redevenţele pentru extracţie (de petrol, gaze şi minereuri), crescându-le cu acelasi procent cu care a scăzut cota unică.

Anonim spunea...

Putem afla raspunsul corect punandu-i pe semnatari acordului cu camatarii fmi la zid. Cite unu cite unu vor spune fraza intreaga la sfirsit.

Dumitru Caruntu spunea...

De ce nu intelegi ca, daca nu ar fi UE, Romania ar fi o mafie organizata, cu incalcarae tuturor regulilor. Tu chiar crezi ca am atins nivelul de civilizatie, suedez de exemplu, care sa ne permita sa facem ceea ce trebuie? Nu, domnule, pe ciobanii si tiganii din Romania, doar UE poate sa-i mai civilizeze. Las-o cu povestile!

Riddick spunea...

@Anonim: Nici Ceaşcă nu credea ce-l asteaptă. În locul jigodiilor actuale m-aş gândi de doua ori înainte de a mai continua trădarea.

@Dumitru Căruntu: La fel s-a zis şi de "civilizarea" musulmanilor (arabilor, maghrebienilor...) şi acum sunt cartiere în vest de tip "no-go zone". La Marsilia arabii trag cu AK-47 pe străzi.

Civilizaţie ?!

UE a legiferat iresponsabilitatea juridică și imunitatea penală pentru "responsabilii" MES

Spolierea drepturilor Europei

Cu toate aceste planuri de salvare şi tratate de urgenţă negociate în spatele uşilor închise, cetăţenii UE sunt spoliaţi încetul cu încetul de controlul asupra instituţiilor lor, denunţă scriitorul german Hans Magnus Enzensberger, care prezice o viitoare revoltă.

Criza? Ce criză? Cafenele, terase şi cârciumi sunt mereu pline, turiştii se îmbulzesc în aeroporturile germane, ni se vorbeşte de adevărate recorduri la export, de şomaj în scădere. Oamenii urmăresc căscând "summiturile" politice săptămânale şi încăierările înceţoşate ale experţilor. Toate acestea par să se desfăşoare într-o ţară a nimănui, o retorică plină de discursuri oficiale neinteligibile care nu au nimic de-a face cu ceea ce numim viaţa reală.

Evident, nimeni sau aproape nimeni nu a observat că de mai mult timp încoace ţările europene nu mai sunt reglementate de către instituţii cu legitimitate democratică, ci de o înşiruire de sigle care le-au luat locul. Anume FESF, MES, BCE, ABE şi FMI au preluat cârma. Avem de acum înainte nevoie de un expert pentru a descifra aceste sigle.

De altfel, doar câţiva inţiaţi mai pot înţelege astăzi cine ce şi cum face în sânul Comisiei Europene şi al Eurogrupului. Toate aceste organizaţii au în comun de a nu apărea în nicio Constituţie din lume şi de a nu include alegătorii în procesul de luare a deciziilor.

Impasibilitatea cu care locuitorii micului nostru continent acceptă să fie deposedaţi de puterea lor politică este înfricoşătoare. Poate că acest lucru este datorat faptului că este vorba despre o noutate istorică. Spre deosebire de revoluţii, lovituri de stat şi puciuri de care istoria europeană nu duce lipsă, această spoliere se desfăşoară fără pierderi şi fără gălăgie. Totul se săvârşeşte în spatele uşilor închise.

Tratatele nu mai sunt respectate

Faptul că tratatele nu sunt respectate nu mai miră pe nimeni. Normele existente, precum principiul de subsidiaritate prevăzut de Tratatul de la Roma sau clauza de ne-salvare a Tratatului de la Maastricht, sunt puse deoparte ori de câte ori este nevoie. Principiul pacta sunt servanda [pacturile trebuie să fie respectate] pare a fi acum un slogan inventat de vreun jurist tipicar în antichitate pe vremea lui Pazvante Chiorul. [...]

http://riddickro.blogspot.ro/2012/10/ue-legiferat-iresponsabilitatea.html


ESM-PUNEREA BAZELOR MAFIEI FINACIARE A UE

« Ceea ce trebuie remarcat de la bun inceput este ca de fapt a fost schimbat Tratatul de la Lisabona, fără ca acesta schimbare sa fie supusa la vot sau fara ca acest Tratat sa fie re-ratificat de catre parlamentele naţionale.

Al doilea lucru de neacceptat este :

Articolul 30 privind imunitatea persoanelor, care stipuleaza ca :

Este in interesul” Mecanismului de Stabilitate Financiara” ca preşedintele consiliului de administraţie a guvernatorilor, guvernatorii ,guvernatorii supleanti, directorii, directorii supleanti , precum şi directorii economici şi ceilalţi membri ai personalului sa se bucure de imunitate privind legalitatea procedurilor in actiunile intreprinse in calitatea lor oficiala precum si de inviolabilitate cu privire la documentele oficiale pe care le intocmesc [...]

http://informatiinecesare-crystal.blogspot.ro/2011/10/mecanismul-european-de-stabilitate-pune.html

Anonim spunea...

Riddick zilele acestea am fost atras intr-o "capcana". Miza e de unde putem sa renastem o Romanie noua. Pentru ca stim prea bine ca poporul nostru a renascut de fiecare data din cenusa impereilor ce s-au asternut peste noi. Unii au zis ca Ceasca a fost bun nationalist, alti au zis ca de fapt masoneria pasoptista cea a lui CUZA a fost mai buna dar nimeni n-a vrut sa-si asume responsabilitatea "calatoriei" la originile acestui popor. Asa ca sabia are doua taisuri precum si securea lui MIHAI VITEAZU Una pentru DUSMANI SI UNA PENTRU TRADATORI. Primi cotropitori care au navalit in TRACIA au vazut morminte cu o sabie infipta la capataiul viteazului. Similara simbolistica cu crucea pusa la capatiul crestinului din zilele noastre. Asa ca istoria e ciclica. Difera personalitatile care o rescrie.

Riddick spunea...

SPER ÎNTR-O TREZIRE.

Crystal Clear spunea...

@ Dumitru Caruntu

Totalitariusmul Inversat

http://dincolodestiri.blogspot.ro/2013/03/totalitarismul-inversat.html


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: