20 august 2013

De ce n-a mai continuat mărirea redevenţelor?


Începută de guvernul Boc în decembrie 2011, dar abandonată "din motive administrative" şi nereluată nici de guvernul Ungureanu, nici de guvernele Ponta I&II. "Nu a mai ajuns" la Monitorul Oficial.

Cumva, fiindcă "era greşită" creşterea redevenţei la aur (şi alte metale nobile) de la 4% la 8%? Ponta anunţă acum un 6% (la Roşia Montană), Băsescu spunea (în 2011) că "în privinţa exploatării aurului avem, printr-un procent de 4%, cea mai mare redevenţă din Europa". Se poate impozita suplimentar profitul rezultat din extragerea de minereuri, petrol şi gaze, dincolo de nivelul redevenţelor.

La vremea discuţiei proiectului de ordonanţă de urgenţă, apăruse o ştire cum că Boc i-a pus în vedere secretarului de stat care l-a redactat să apară o anumită redevenţă, mai mare, pentru petrol ("cu adresă" Petrom-OMV), iar la următoarea şedinţă de guvern secretarul de stat s-a prezentat cu aceeaşi cifră, sfidându-l pe premier. Apoi, ordonanţa s-a făcut pierdută.

3 comentarii :

Anonim spunea...

Lasa ca are cine sa le dea ''fonduri''; atit lor cit si oricarui alt stat est-european care isi va ''scutura'' jugul imperiului bolsvic , u.e..
Asta pina ce vor intra in alt ''imperiu''.
Asa au spart occidentalii sistemul socialist, asa va fi spart si imperiul u.e.-ist !!!
Romania ar face bine sa fie mai retinuta in a condamna politica actuala a ungariei, exceptie facind actiunile iredentiste, incurajate si ele, ca intotdeauna, de la Rasarit !
Apoi , vazind si facind !

Riddick spunea...

Comentariul era, probabil, pentru postarea http://riddickro.blogspot.ro/2013/08/ue-s-speriat-de-independenta-ungariei.html :)

Guvernul ungar actual nu susţine iredentismul, cel puţin nu pe faţă.

Nu cred că scopul nostru ar fi să căutam "un alt imperiu". Dacă e să vină, vine fără să-l alegem.

Riddick spunea...

Pe 27 decembrie 2011, Guvernul a adoptat două ordonanțe de urgență pentru modificarea Legii 85/2003 (Legea Minelor) şi a Legii 238/2004 (Legea Petrolului), însă Emil Boc nu a mai semnat actele normative adoptate tot de el în ședință.

Actualul Guvern, Mihai-Răzvan Ungureanu, a informat presa, în martie 2012, că actele normative de majorare a redevențelor nu au putut fi transmise la Monitorul Oficial fără semnătură premierului și, prin urmare, nu sunt în vigoare.

În consecință, actualul Guvern urmează să reintroducă în circuitul de avizare cele două ordonanțe de urgență de majorare a redevențelor.

Prin majorarea redevenţelor, Guvernul estima în decembrie 2012 o creştere a veniturilor la bugetul de stat cu circa 282 milioane lei pe an (aproximativ 70 de milioane de euro).

În 2010, veniturile estimate din redevenţe miniere şi petroliere se ridică la 1,194 miliarde de lei (circa 290 milioane de euro).


http://cursdeguvernare.ro/redeventele-ce-i-a-cerut-traian-basescu-guvernului-si-ordonanta-nemaisemnata-de-emil-boc.html


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: