22 iulie 2013

E omul cu rozeta

"E omul cu toneta / Un mic magazin, foarte mic / Acesta-ţi oferă reţeta: / Câştigul la Loz în plic!" 

Aşa suna o reclamă ineptă la Loz în plic, "pe vremea ailaltă".

Eugen Tomac, recent demisionat din PDL, este omul care "va conduce" Partidul Mişcarea Populară, partid care se va lansa mâine (zice Udrea).

Sincer, văzându-l şi auzindu-l vorbind - destul de greu - româneşte (este basarabean), nu dădeam doi lei pe acest personaj. Şi probabil n-ar da nici Geppeţţii acestui Pinocchio, dar l-au înşurubat acolo din raţiuni doar de ei ştiute. Bine, funcţia este - practic - onorifică, "PMP" este deocamdată doar un cenaclu eurobăsist. A se viziona filmul "Nebunia regelui George", este util în diagnoza cazului.

Pe 1 Decembrie 2012 purta o "cocardă" tricoloră peste care era aplicat, la mijloc, ca o ştampilă, un disc albastru cu 12 stele galbene - simbolul UE (se vede la momentul 6:53). De aceea, i-aş zice mai degrabă rozetă. Nu a fost un caz izolat, aceeaşi rozetă am văzut-o şi la Tonta, şi la EuroBăse.

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjicMGGRJVBEWfGBIfv9MQ6Uj9WauEpaUFd0-GA0FQwKtkVgchV3Yba5helh302yFnM5MTc1xKQ3IxCpszElChkdj-cUFfZ-6iyKfNLeZ8OjJSuaizDAe9vMswHYilWTR71YKj_G57EtQg/s1600/inova%C5%A3ie.jpg

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: