22 iulie 2013

E omul cu rozeta

"E omul cu toneta / Un mic magazin, foarte mic / Acesta-ţi oferă reţeta: / Câştigul la Loz în plic!" 

Aşa suna o reclamă ineptă la Loz în plic, "pe vremea ailaltă".

Eugen Tomac, recent demisionat din PDL, este omul care "va conduce" Partidul Mişcarea Populară, partid care se va lansa mâine (zice Udrea).

Sincer, văzându-l şi auzindu-l vorbind - destul de greu - româneşte (este basarabean), nu dădeam doi lei pe acest personaj. Şi probabil n-ar da nici Geppeţţii acestui Pinocchio, dar l-au înşurubat acolo din raţiuni doar de ei ştiute. Bine, funcţia este - practic - onorifică, "PMP" este deocamdată doar un cenaclu eurobăsist. A se viziona filmul "Nebunia regelui George", este util în diagnoza cazului.

Pe 1 Decembrie 2012 purta o "cocardă" tricoloră peste care era aplicat, la mijloc, ca o ştampilă, un disc albastru cu 12 stele galbene - simbolul UE (se vede la momentul 6:53). De aceea, i-aş zice mai degrabă rozetă. Nu a fost un caz izolat, aceeaşi rozetă am văzut-o şi la Tonta, şi la EuroBăse.

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjicMGGRJVBEWfGBIfv9MQ6Uj9WauEpaUFd0-GA0FQwKtkVgchV3Yba5helh302yFnM5MTc1xKQ3IxCpszElChkdj-cUFfZ-6iyKfNLeZ8OjJSuaizDAe9vMswHYilWTR71YKj_G57EtQg/s1600/inova%C5%A3ie.jpg

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: