06 iunie 2013

Tăpălagă : "Elita nu agresează poporul cu schimbări, cum ar avea datoria s-o facă"


Tonomatul Soros - actualmente setat pe eurobăsism - nu pierde prilejul de a-şi arăta iar dispreţul faţă de naţiune şi democraţie:
De unde pana unde definim noi casatoria mai catolic decat Papa, cand tendinta peste tot in lume este de liberalizare a definitiei mergand pana la legalizarea casatoriilor gay?

Exista o explicatie evidenta. Toate aceste institutii au fost puse asa si nu altfel in Constitutie pentru ca "parintii" ei sa poata defila victoriosi in viitoarele campanii. Mustesc de populism, reprezinta genul de false teme, de non-probleme rezolvate eroic. Vedeti, noua ne pasa de tarisoara si simbolurile ei. Murim de grija familiei agresate zilnic de decadenta modernitatii. Intr-o tara habotnica, ultraconservatoare, cu mentalitati mult ramase in urma, tampenii de genul asta tin.

De notat apoi refuzul modernizarii unor institutii desuete, depasite peste tot in Europa, care se incapataneaza sa supravietuiasca la noi. Romania ramane definita cu formula anacronica de stat national, desi este in mod evident multinational, iar vremea statelor-natiune asa cum au fost definite acum doua secole s-a dus. Apoi, parlamentarii din constitutanta, in frunte cu seful ei, Crin Antonescu, au evitat cu gratie introducerea conceptului de stat laic, etc, etc. Adoptarea unor institutii moderne in noua Constitutie a fost sustinuta de grupuri ultra-minoritare din Parlament, fara sustinere politica. Vocea lor s-a auzit prea putin.

Dar propunerile votate pana acum reflecta perfect mentalitatea vremurilor, exprimata prin "reprezentantii poporului". Noua constitutie nu reflecta nici macar ideologia majoritatii: te astepti de la stanga si de la liberali sa lupte pentru legalizarea casatoriilor gay, de pilda. Se naste o constitutie, culmea, mai conservatoare in cazul unor institutii cheie decat am avut in trecut si perfect impermeabila la sunetul vremurilor noastre. Acesta este tristul adevar: avem o tara cu mentalitati retrograde si reflexe penale. Avem o tara inca obisnuita sa gandeasca sistemul in ierarhii si privilegii, nu pe ideea de egalitate juridica intre conducatori si condusi. 

Elita politica se pliaza perfect pe asteptarile aestui tip de mentalitate, nu agreseaza poporul cu schimbari, cum ar avea datoria s-o faca. Progresul este treaba elitei, nu a maselor si de regula se naste greu. Progresul, evolutia unei societati, ideile noi se cer impuse deseori impotriva curentului general.
 Pe 1 Decembrie (2011), Tăpălagă scria:
"La fel ca pe vremea altui imperiu, patria este acolo unde îți este bine. Până la urma va trebui să întelegem asta cu toții. Mai avem apoi de făcut trecerea la al treilea nivel. Mai trebuie să reușim un salt mental, de la patriotismul local și cel național la un fel de patriotism european, dacă-i putem spune așa".

14 comentarii :

Gogu spunea...

Riddick, ai reusit sa-mi strici seara ! Sa ma ierti, dar altceva nu ai de facut decit sa ne arati ce imbecilitati poate debita humanoidul asta ?!
Totusi, orice rau e si spre bine ! Asta fiindca ridica o intrebare esentiala: cum s-a putut sa apara , sa creasca si sa prolifereze linga noi asemenea monstri si, mai ales, cum scapam de ei ?
Trebuie neaparat sa-i neutralizam fiindca reiau si prolifereaza cea mai criminala teza comunista despre Romania, respectiv ''Romania ramane definita cu formula anacronica de stat national, desi este in mod evident multinational, iar vremea statelor-natiune asa cum au fost definite acum doua secole s-a dus.''
Asa ziceau comunistii de la Moscova si cei ''romani'' la 1921: Romania este un stat imperialist multinational, iar natiunile ce-i intra in component TREBUIE SA AIBA DREPTUL LA AUTODETERMINARE PINA LA DESPARTIRE.
Deci visul bolsevic de la 1921 se realizeaza acum prin noua constitutie, prin regionalizare, prin dicriminarea pozitiva a minoritatilor entice etc.
Si sa nu mai aud ca ue nu e o structura bolsevica ultrareactionara !!!

Riddick spunea...

Ca să-l combatem, trebuie să cunoaştem "tezele" inamicului. Unii-l (mai) ţin de bun...

Anonim spunea...

Gogule ai dreptate. Eu in ultima perioada am intrat in studii aprofundate ale ortodoxiei sa vad cum au fost increstinati vecinii nostri. Asa ca respectam DREAPTA CREDINTA A NEAMULUI ROAMANESC care ne tine uniti pe aceste meleaguri de mii de ani. Doamne ajuta.
Nota
Stim cu toti povestea lui HARAP ALB pardon HARPP NEGRU. La baza studiilor aprofundate de oculta se afla un roman. NIKOLA TESLA. Invatati, invatati, invatati..... dar sa nu va SPETITI(pardon SMERITI).

Crystal Clear spunea...

Astia trebuie starpiti pana nu ne distrug...

Gogu spunea...

Voci grele incep sa rosteasca ! Ceva trebuie sa se intimple !

http://www.cotidianul.ro/scrisoare-deschisa-poporului-roman-transmisa-de-arhimandritul-iustin-parvu-210969/

Riddick spunea...

O ia pe arătură cu atacul la NATO şi la înarmarea (precară, tardivă, dar necesară) cu avioane second-hand . "Că n-avem bani".

Anonim spunea...

Mergând pe logica lui Tapalagă, atunci poporul are datoria să-și agreseze elitele? Jalnici propagandiști.

Scrisoarea nu este a Părintelui Pârvu, este un caz de manipulare făcut de gândește.org. Au luat articolul scris de un colonel în rezervă și i-au schimbat autorul.

http://gandeste.org/general/comunicat-gandesteorg/20605

Riddick spunea...

Bănuiam eu...

Riddick spunea...

Îmi amintesc perfect când a apărut articolul în Ziua Veche, l-am citit la momentul acela.

Subliminal, "scrisoarea părintelui Justin" îmi făcea trimitere acolo, dar nu realizam. O mai citisem "în aceasta formă", de mai multe ori, şi tot nu mă prindeam.

Crystal Clear spunea...

Este incredibil cat de putin de vorbeste despre lucrul acesta...


Anonim spunea...

Hahaha, nu înţeleg ce aşteptări aveţi de la un cioban bisexual?

Gogu spunea...

http://apologeticum.wordpress.com/2013/06/05/mars-de-amploare-sambata-8-iunie-marsul-pentru-normalitate-impotriva-casatoriilor-si-adoptiilor-homosexuale/

Riddick spunea...

Sper să fie de amploare. "Vremurile s-au copt."

Crystal Clear spunea...

Am vazut si eu anuntul
O sa incerc sa merg si eu, Sper sa gasesc timp.
Desigur fara sa comparam actiunea cu cea din Rusia..


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: