24 iunie 2013

Lovitura preventivăEurobăsiștii din media - aici, Turturică: "Nu se vor opri la homosexuali" - caută noi teme de atac, în anticiparea finalului de mandat al lui Băsescu, pe fondul uzării temei anticorupției și folosirii oportuniste de către propaganda USL a unor teme eurosceptice sau naționaliste. 

Dar, "curios": critica nu pare a se îndrepta împotriva acelor teme folosite de USL, ci vine ca o lovitură preventivă împotriva unui viitor partid eurosceptic sau a unuia (PP-DD ? PNR ?) care s-ar declara eurosceptic. Iar un asemenea partid este asociat de propagandă cu "securiștii". Desigur, astfel de clone sunt deja existente, ori - iată - nu sunt numite ori atacate.


[...] "Şi dacă acest partid renunţă la a mai ataca instituţiile europene pentru că nu îi lasă să fure, dar în schimb va începe să le înfiereze pentru că ne impun să tratăm homosexualii ca pe nişte oameni normali, care au aceleaşi drepturi ca fiecare dintre noi?

Dacă înlocuiesc retorica anti-UE din zona banilor şi a corupţiei, care nu prinde la popor, cu acuzaţii că Vestul ne obligă să renunţăm la un mod de viaţă desprins din religia noastră strămoşească – România nu va fi niciodată Sodoma sau Gomora! –, la tradiţii, la identitate naţională, datini, obiceiuri, brânză, mazăre şi viezure?

Da, modul în care aceiaşi politicieni care au avut ideea să treacă în Constituţie ca parlamentarii să nu mai fie judecaţi în primă instanţă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-au înregimentat în tabăra evlavioşilor, a marilor apărători ai Bisericii Ortodoxe şi ai sanctităţii familiei compuse dintr-un bărbat şi o femeie, a monarhiştilor (!!) este foarte îngrijorător.

Este semnul că, pentru a-şi apăra banii furaţi şi libertatea, nu se vor da în lături să se baricadeze în citadela valorilor „tradiţionale“ care trebuie apărate de asaltul modernităţii fără suflet şi al străinătăţii. Este semnul că se coace un partid naţionalist, cu accente de extremă dreapta, care să preia ştafeta lăsată în noroi de CV Tudor şi să o ducă pe noi culmi.

Trocul pe care îl vor propune: „Lăsaţi-ne să vă buzunărim vârtos şi, în schimb, nimeni nu se va atinge de sfânta noastră Biserică, de familiile voastre, de micii şi ţuica voastră, de sufletul neprihănit al copiilor voştri pe care încearcă să-i corupă cu ore de educaţie sexuală care nu reprezintă altceva decât propagandă homosexuală mascată“.

Premisele sunt toate aliniate. Criză economică, sărăcie, corupţie, lideri slabi şi compromişi, neîncredere în instituţiile statului, din ce în ce mai puţină încredere în visul european, context internaţional tulbure. Şi un număr imens de români care trăiesc, la nivelul mentalităţii, ca acum 100 de ani, numai buni de prostit cu un amestec de habotnicie tâmpă şi fals patriotism.

Dacă acest partid va fi PNL, sau o nouă formaţiune pe care Crin Antonescu o va înfiinţa dacă va fi debarcat din fruntea liberalilor, sau cine ştie ce alt nucleu care va coagula toată pleava disperată a politicii, contează mai puţin.
Important este ca urmaşii securiştilor care l-au făcut pe Vadim mult mai mult decât fusese vreodată să aibă şansa să joace şi ei o ultimă carte, precum predecesorii lor.

La câtă frustrare au acumulat că istoria îi lasă în urmă, nu se vor împăca să moară acoperiţi de ruşinea de a nu fi încercat tot ce se putea încerca pentru a face din nou din România enclava mizeră şi înapoiată care lor le-a adus atâtea bucurii."

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

P.S.D. Belgia, 2011: MANIFEST POLITIC PENTRU O EUROPĂ FEDERALĂ - O iniţiativă a Forumului Permanent al Societăţii Civile Europene
Forumul face apel la o idee de Uniune care este diferită de cea practicată de guvernele Statelor Membre. În special cu privire la Europa Mediteraneana şi de Est, Uniunea trebuie să mai vadă încă o dată (să revizuie) politicile de vecinătate. Trebuie sa creem noi legături cu “societatea civilă” care se „trezeşte” din ce în ce mai mult în ţările menţionate şi care speră în democratizarea instituţiilor. Deja prin 2006 Forumul sugera ca UE să co-fondeze, împreună cu ţările din jurul Mării Mediterane, Mării Negre şi Mării Caspice, o Alianţă a Celor Trei Mări, inspirată dealtfel şi din precedenta ECSC (Comunitatea Cărbunelui şi a Oţelului) şi de Procesul Helsinky. Luându-se în considerare insuficienţele Tratatului de la Lisabona, ar fi indicat să se revizuie fundamentele Uniunii, angajându-ne în dezbateri vaste în cadrul societăţii europene, în toate Statele Membre, pentru un Proces Constitutional European, care să răspundă aşteptărilor cetăţenilor europeni cu privire la democraţie, nevoilor epocii în care trăim, pentru a putea face faţă crizei multiforme actuale şi rolului Uniunii Europene în lume. În acest cadru, Forumul a decis să lanseze o dezbatere asupra metodei şi o agendă, care vor sta la baza acestui proces constituţional.Forumul Permanent al Societatii Civile Europene este convins de necesitatea de a inventa, prin dezbatere democratică şi respectând persoanele şi culturile, O Nouă Formă de Federalism la nivel de continent, adaptată la diversitatea europeană şi consolidându-i unitatea.

Postări populare (nu P.P.E. !):