25 iunie 2013

Mâine ne dăm seama ce au de gând (cu referendumurile)Curtea Constituţională va discuta pe 26 iunie (mâine) sesizarea privind modificarea Legii de organizare şi desfăşurare a referendumului (scăderea pragului de validare la 30%).

PP-DD boicotează toate acțiunile USL legate de Constituție

Simona Man a precizat că PP-DD nu a discutat și cu restul partidelor din opoziție pentru o poziție comună pe tema revizuirii Constituției. ”Nu am discutat cu celelalte partide din opoziție și nici nu vom discuta. Pe noi nu trebuie să ne mai ia nimeni ca fiind ai nimănui. Noi suntem independenți și avem linia noastră dată de popor”, a mai precizat liderul PP-DD.

PDL va participa doar pentru a tărăgăna

Noi am decis deja în BPN că vom fi în sală, dar nu vom participa la dezbateri, ci vom recurge la diferite forme de protest, atât în parlament pentru a împiedica adoptarea acestei Constituţii ruşinoase, cât şi în teritoriu.

Vor dezbate şi regionalizarea ?

Vasile Blaga a subliniat că acest comitet care va coordona Coaliţia pentru Constituţia Cetăţenilor va organiza în teritoriu conferinţe de presă, întâlniri cu cetăţenii de unde vor strânge amendamente la Constituţie. „Acest comitet va lua legătura cu cetăţenii, vor stabili calendarul măsurilor de protest din teritoriu, vor organiza conferinţe de presă şi vor culege amendamente la Constituţie de la cetăţeni”, a subliniat Vasile Blaga. Astfel, potrivit preşedintelui PDL, amendamentele strânse de la cetăţeni vor fi introduse în plen, deşi PDL a hotărât să nu mai participe la dezbaterile asupra Constituţiei revizuite.
  • Cum să facă aşa ceva ?! Doar au votat la comisia de revizuire introducerea noţiunii de "regiune" !

Victor Ponta și reprizele de publicitate

Victor Ponta guverneză destul de puțin. El trăiește mai mult pe micul ecran. Parcă viața lui ar fi un talk-show nesfîrșit, întrerupt din cînd în cînd de spoturi publicitare în care joacă tot Victor Ponta. Primul-ministru pare a fi dintre aceia care au înfipt în creier pironul numit imagine. Imagine pe bază de apariții televizate,nu pe proiecte și soluții.
 

Nu cred în coincidenţe

- Nu cred că este o coincidenţă faptul că în loc să fim uniţi, în loc să ne manifestăm ca o naţiune suverană, noi cedăm suveranitatea unor organizaţii sau structuri care nu urmăresc decât spolierea acestei ţări şi ne mai şi federalizăm sub deviza „cu cât le dăm mai mult din ceea ce mai avem, cu atât vom primi şi noi câte ceva de ros".

Întrebări pentru Casa Isărescu

Cum a fost posibil ca în toţi aceşti ani Bank of Cyprus să funcţioneze după alte legi decât cele ale statului român ? După legile cărui stat a funcţionat Bank of Cyprus, domnule guvernator Isărescu ? Cum a fost posibil aşa ceva ? Să ne răspundă consilierul guvernatorului BNR, senilul de Adrian Vasilescu (individul a împlinit deja 77 de ani şi continuă să dormiteze, pe bani grei, pe holurile şi prin birourile BNR ), în ce ţară a Uniunii Europene a mai fost posibil acest lucru ?

Cum va arăta Europa iraţională

Nu va fi nicio revenire. Activele denominate în euro vor rămâne neatractive, cu riscuri mari de scădere. Randamentele bondurilor vor creşte substanţial în toate cele 17 ţări ale zonei euro pe măsură ce va deveni tot mai clar că situaţia a devenit nesustenabilă. Autorităţile de la Bruxelles vor solicita încă şi mai multă putere pe care o vor folosi încă şi mai prost. Sectorul financiar se va scufunda în reglementări păguboase şi o taxare care va distruge chiar şi băncile sănătoase.

"Să plece Anglia, să vină Germania !"

"Una dintre condiţiile relansării Europei este ca englezii să plece...Cu eleganţă şi prietenie. Dar, să plece repede". Totuşi, la 83 de ani, fostul şef al guvernului francez este mai degrabă optimist: "Sunt dezlănţuit", mărturiseşte el. "Mi-e din ce în ce mai puţin frică, în perspectiva viitorului nepoţilor mei, de prezenţa unui leadership în Europa care ar fi străin, chiar german, de ce nu, decât de lipsa unuia".

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Ştefan Vlaston, 2013: "Pentru România, Grecia, Spania, Portugalia, Italia, ţări cu un comportament economic iraţional, în care pomenile electorale sunt principalul mod de a câştiga alegerile, nu calitatea oamenilor, programelor şi proiectelor, este categoric util un jandarm european, care să evite ca ţări din UE să intre în capcana în care a intrat Grecia, ca urmare a acţiunilor unor conducători iresponsabili sau criminali de-a dreptul. Chiar evoluţia spre SUE, Statele Unite ale Europei, cu cedări de suveranitate, este benefică pentru România."

Ştefan Vlaston, 2015: "Toate astea s-au întâmplat pentru că n-au existat reguli clare şi pentru împrumuturi, şi pentru limita până la care merg suveranitatea şi independenţa economică. Este momentul adevărului. Avem nevoie de un nou proiect, un nou tratat, pentru constituirea Statelor Unite ale Europei (SUE). Cu reguli clare, cu avantaje clare pentru cei care aderă la proiect, cu responsabilităţi clare ale guvernelor, cu limitări de suveranitate pntru cei care aderă la Uniune. Fără independenţă economică, dacă independenţa înseamnă să iei bani împrumut, după care să nu-i mai restitui. Un guvern SUE unic, cu prerogative clar delimitate. Un buget al SUE comun, folosit după nevoi, de fiecare ţară, sub control SUE. Ponderea în instituţiile de control să fie dată de nivelul contribuţiei la bugetul comun, altfel ne întoarcem la evenimente precum cele de azi din Grecia."

Postări populare (nu P.P.E. !):