08 mai 2013

Intelectualii polonezi se solidarizează cu cei unguri, cei români ies în stradă cu papioane...


 

Intelectualii polonezi se solidarizează printr-o scrisoare-apel cu intelectualii unguri, care au semnat scrisoarea intitulată "Către cetățenii Europei" și în care este demascată campania calomnioasă împotriva Ungariei, îndreptată mai ales contra guvernului Fidesz, condus de Viktor Orbán.

Traducerea articolului apărut la Free Poland Info:

Declarația președintelui Cluburilor Academic-Civice "Lech Kaczynski" din Poznań, Cracovia, Varșovia, Łódź, în sprijinul scrisorii deschise către cetățenii Europei, iniţiată de intelectuali unguri


Noi, membrii comunității academice, adunaţi în Cluburile Academic-Civice (AKO), vrem să ne exprimăm solidaritatea cu intelectualii unguri - semnatarii scrisorii deschise "Către cetățenii Europei". Susținem integral scrisoarea - atât forma sa dramatică cât și precizia dureroasă cu care descrie situația actuală a Ungariei.

Îi admirăm frații noștri unguri pentru determinarea și curajul lor în restaurarea valorilor creștine, pe care şi noi le prețuim și care, o simțim, sunt la fel de amenințate în țara noastră.
 


Condamnăm cu tărie și ne exprimăm protestul față de campania de calomnii îndreptată împotriva Ungariei. Denigrarea Ungariei de azi constă în inducerea în eroare a opiniei publice prin falsuri și minciuni care ilustrează inexistente amenințări la democrație, și propagă teama cu privire la partidele din actuala coaliție de guvernământ din Ungaria. Această coaliție, trebuie amintit, a fost aleasă în mod democratic, printr-o victorie răsunătoare, în anul 2010. Mulți jurnaliști, inclusiv din mass-media publică, ascund faptul de netăgăduit că actuala guvernare a salvat ţara din dezastruoasa ei stare economică şi dintr-un șomaj masiv, care au pus în pericol fizic existența națiunii ungare. Printre criticii si comentatorii ostili guvernului sunt persoane direct responsabile pentru aducerea Ungariei la un pas de colapsul economic. Este regretabil faptul că, atunci când au fost la putere, nu a existat nicio condamnare a politicilor lor iresponsabile din partea guvernelor europene, a agențiilor UE sau a Comisiei Europene.

Nu numai jurnaliştii, ci, de asemenea, Comisia Europeană, fac gesturi care sunt o intruziune în sfera principiilor etice și morale - ceea ce Comisia nu are nici autorizarea, nici competența de a o face. Justificarea acestui fel de acțiuni prin pretinsele încălcări ale toleranţei ori ale valorilor europene de către autoritățile ungare nu este susținută de fapte. Construirea vieţii unei națiuni pe temelia creștinismului este garanția celor mai înalte standarde posibile în activitatea atât a guvernului cât și a Parlamentului, în timp ce munca grea, democrația corectă, independența națională, toleranța și înțelegerea reciprocă sunt capabile de lucruri miraculoase. Creștinismul este cel pe care se bazează două mii de ani de tradiție europeană și de legiferare și care oferă cel mai bun model posibil pentru relațiile dintre oameni.

Urmându-i pe frații şi surorile noastre din Ungaria, facem prin prezenta scrisoare un apel la a se face public conținutul scrisorii lor şi ca adevărul să fie mărturisit. Acțiunile actuale ale jurnaliștilor, agențiilor guvernamentale europene și ale Comisiei Europene nu desenează doar o imagine falsă, ci acestea pot fi, de asemenea - cum s-a subliniat în scrisoarea deschisă din Ungaria - o amenințare la adresa independenței și suveranității unei națiuni libere. Într-adevăr, ele sunt un pericol pentru temeliile Uniunii Europene și ale civilizației europene ca atare, subminându-i coeziunea culturală, socială și economică și punând în pericol cursul integrarării europene.

Marele efort făcut de către societatea ungară spre a rezolva problemele sociale și economice ar trebui să îi aducă respectul și încrederea, și să fie susținută de către oamenii de bună-credință de pretutindeni. Îi felicităm din toată inima pe frații şi surorile noastre din Ungaria pentru succesul lor de până în prezent, pentru responsabilitatea și lupta lor. Le dorim curaj și perseverență în punerea în aplicare în viața publică a valorilor pe care le împărtășesc.

De asemenea, vă dorim vouă, frații şi surorile noastre din Ungaria, un sprijin activ din partea națiunilor libere europene pentru lăudabilele eforturi de a dezvolta țara voastră și a o face un loc mai bun.

Poznań, 07 mai 2013

Să aveţi succese şi victorii !

Președintele AKO
Profesor Stanisław Mikolajczak

Un comentariu :

Riddick spunea...

"Bandele papionice, din care o parte se fac că nu-l mai plac pe Băsescu, își urmează cu ferocitate politica Soros, profitînd copios de banii statului pentru a devasta cultural țara."

http://riddickro.blogspot.ro/2012/06/cum-se-rezolva-problemele-in-romania.html

http://riddickro.blogspot.ro/2012/10/la-icr-s-au-rotit-papionagiii.html


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Lucian Boia, 2002: "Problema noastră este că avem o mitologie istorică defazată în raport cu mitologia europeană. Se construiește o întreagă mitologie istorică europeană. Ieșim încetul cu încetul din faza națiunilor. Intrăm în faza construcției europene. Se poate vorbi, de pe acum, cum construcțiile istorice și discursurile istorice se adaptează la ceea ce se dorește să fie Europa. Asistăm la un dublu joc. Pe de o parte, sigur e integrarea europeană, față de care ne arătăm și suntem într-un fel atașați. Pe de altă parte, însă, auzim un discurs naționalist de toată frumusețea în materie de istorie, care nu se lipește de proiectul nostru de integrare europeană. Ăsta este dublul discurs. Astfel, un istoric foarte oficial cum este profesorul Scurtu scria, în ziarul Adevărul, că istoria românilor trebuie să revină la ceea ce este ea cu adevărat, să aibă patru piloni: vechimea, unitatea, continuitatea și independența. Poate că acestea sunt, nu spun că nu, dar sunt exact cei invocați în anii lui Ceaușescu. Ceea ce am constatat totuși în aceasta înșiruire este că lipsește orice referire la Europa. Toate sunt mituri naționale. Independența este iarăși un mit al sec. al XIX-lea. În Evul Mediu nu exista conceptul de independență, iar astăzi, mă întreb, de ce trebuie insistat chiar atât de tare pe independență când independența este ceva ce, încetul cu încetul, se pierde și nu numai în cazul românilor. Și Germania și Franta își pierd independența, nu mai au nici măcar monedă națională. Dacă facem construcția europeană, nu cred că mitologia independenței este prima care trebuie pusă înainte. Construcția europeană e inevitabilă, sigur, păstrându-ne ceea ce avem de păstrat, trăsăturile noastre naționale și atâtea alte lucruri. În contextul european nu se mai poate vorbi de o independență în sensul național, în sensul forte al termenului care corespunde epocii națiunilor, epocii statelor naționale".

Postări populare (nu P.P.E. !):