08 mai 2013

Intelectualii polonezi se solidarizează cu cei unguri, cei români ies în stradă cu papioane...


 

Intelectualii polonezi se solidarizează printr-o scrisoare-apel cu intelectualii unguri, care au semnat scrisoarea intitulată "Către cetățenii Europei" și în care este demascată campania calomnioasă împotriva Ungariei, îndreptată mai ales contra guvernului Fidesz, condus de Viktor Orbán.

Traducerea articolului apărut la Free Poland Info:

Declarația președintelui Cluburilor Academic-Civice "Lech Kaczynski" din Poznań, Cracovia, Varșovia, Łódź, în sprijinul scrisorii deschise către cetățenii Europei, iniţiată de intelectuali unguri


Noi, membrii comunității academice, adunaţi în Cluburile Academic-Civice (AKO), vrem să ne exprimăm solidaritatea cu intelectualii unguri - semnatarii scrisorii deschise "Către cetățenii Europei". Susținem integral scrisoarea - atât forma sa dramatică cât și precizia dureroasă cu care descrie situația actuală a Ungariei.

Îi admirăm frații noștri unguri pentru determinarea și curajul lor în restaurarea valorilor creștine, pe care şi noi le prețuim și care, o simțim, sunt la fel de amenințate în țara noastră.
 


Condamnăm cu tărie și ne exprimăm protestul față de campania de calomnii îndreptată împotriva Ungariei. Denigrarea Ungariei de azi constă în inducerea în eroare a opiniei publice prin falsuri și minciuni care ilustrează inexistente amenințări la democrație, și propagă teama cu privire la partidele din actuala coaliție de guvernământ din Ungaria. Această coaliție, trebuie amintit, a fost aleasă în mod democratic, printr-o victorie răsunătoare, în anul 2010. Mulți jurnaliști, inclusiv din mass-media publică, ascund faptul de netăgăduit că actuala guvernare a salvat ţara din dezastruoasa ei stare economică şi dintr-un șomaj masiv, care au pus în pericol fizic existența națiunii ungare. Printre criticii si comentatorii ostili guvernului sunt persoane direct responsabile pentru aducerea Ungariei la un pas de colapsul economic. Este regretabil faptul că, atunci când au fost la putere, nu a existat nicio condamnare a politicilor lor iresponsabile din partea guvernelor europene, a agențiilor UE sau a Comisiei Europene.

Nu numai jurnaliştii, ci, de asemenea, Comisia Europeană, fac gesturi care sunt o intruziune în sfera principiilor etice și morale - ceea ce Comisia nu are nici autorizarea, nici competența de a o face. Justificarea acestui fel de acțiuni prin pretinsele încălcări ale toleranţei ori ale valorilor europene de către autoritățile ungare nu este susținută de fapte. Construirea vieţii unei națiuni pe temelia creștinismului este garanția celor mai înalte standarde posibile în activitatea atât a guvernului cât și a Parlamentului, în timp ce munca grea, democrația corectă, independența națională, toleranța și înțelegerea reciprocă sunt capabile de lucruri miraculoase. Creștinismul este cel pe care se bazează două mii de ani de tradiție europeană și de legiferare și care oferă cel mai bun model posibil pentru relațiile dintre oameni.

Urmându-i pe frații şi surorile noastre din Ungaria, facem prin prezenta scrisoare un apel la a se face public conținutul scrisorii lor şi ca adevărul să fie mărturisit. Acțiunile actuale ale jurnaliștilor, agențiilor guvernamentale europene și ale Comisiei Europene nu desenează doar o imagine falsă, ci acestea pot fi, de asemenea - cum s-a subliniat în scrisoarea deschisă din Ungaria - o amenințare la adresa independenței și suveranității unei națiuni libere. Într-adevăr, ele sunt un pericol pentru temeliile Uniunii Europene și ale civilizației europene ca atare, subminându-i coeziunea culturală, socială și economică și punând în pericol cursul integrarării europene.

Marele efort făcut de către societatea ungară spre a rezolva problemele sociale și economice ar trebui să îi aducă respectul și încrederea, și să fie susținută de către oamenii de bună-credință de pretutindeni. Îi felicităm din toată inima pe frații şi surorile noastre din Ungaria pentru succesul lor de până în prezent, pentru responsabilitatea și lupta lor. Le dorim curaj și perseverență în punerea în aplicare în viața publică a valorilor pe care le împărtășesc.

De asemenea, vă dorim vouă, frații şi surorile noastre din Ungaria, un sprijin activ din partea națiunilor libere europene pentru lăudabilele eforturi de a dezvolta țara voastră și a o face un loc mai bun.

Poznań, 07 mai 2013

Să aveţi succese şi victorii !

Președintele AKO
Profesor Stanisław Mikolajczak

Un comentariu :

Riddick spunea...

"Bandele papionice, din care o parte se fac că nu-l mai plac pe Băsescu, își urmează cu ferocitate politica Soros, profitînd copios de banii statului pentru a devasta cultural țara."

http://riddickro.blogspot.ro/2012/06/cum-se-rezolva-problemele-in-romania.html

http://riddickro.blogspot.ro/2012/10/la-icr-s-au-rotit-papionagiii.html


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Mirel Axinte ("Bleen"), 2016: "A vorbi despre o Uniune a națiunilor e absurd atâta timp cât Uniunea în sine e o reacție împotriva națiunilor. Est-europenii au văzut aderarea la UE ca o ocazie pentru afirmarea națională, după 50 de ani de bocanc rus. Sunt națiuni tinere și întârziate, nedezvoltate, care nu și-au dus copilăria național-acneică până la capăt. De națiuni nu mai poate fi vorba în UE. Națiunea e un onanism sinucigaș și păgubos. Fuse și se duse. Da, noi, esticii, suntem neterminați național dar asta e, timpul nu stă în loc pentru noi. Nu ne-am exersat suficient statalitatea și națiunea dar nu ne mai putem întoarce în secolul XIX.
Singura șansă a UE e transformarea în federaţie.
E nevoie de federație din două motive:
1) Guvernările statelor, indiferent de ce grupări s-ar afla la putere, nu pot influența sau bloca politicile federale. Indiferent ce țăcăniți ajung la putere în unele state componente, UE și politicile federale nu sunt afectate.
2) Statele membre nu pot părăsi uniunea și nu se pot juca de-a șantajul.
Cum se vor împăca etniile, națiunile, într-o astfel de construcție federativă?
Cum se vor aglutina?
Imigrația din afara Europei și migrația în interiorul Europei. Ăsta e răspunsul. Marile centre urbane nu mai au identitate națională și acest trend se va extinde. Dinamica socială și economicătransformă identitatea națională în identitate europeană."


Mirel Axinte ("Bleen"), 2017: "Orice acțiune de subminare a suveranității naționale pentru occidentalizarea României e o acțiune benefică. Obiectivul final și idealul nostru ar trebui să fie topirea statalității românești într-un stat (federal/confederal) european-occidental. De fapt, nu ar trebui să fie, chiar ăsta e."

Postări populare (nu P.P.E. !):